onsdag 30 september 2009

Onsdagen den 30 september, kvällen

Muffins, någon? Fick en hel kasse härliga äpplen så nu är det äppleefterrätt varje dag tills jag gör mos...

Onsdagen den 30 september

I dag har jag stickat på jobbet...det känns typ lite förbjudet men jag skötte mina arbetsuppgifter SAMTIDIGT och det fanns inget annat jag kunnat göra, egentligen.

tisdag 29 september 2009

Tisdagen den 29 september, kvällen

När jag kom hem för en stund sedan efter en LÅÅÅÅNG och oförutsägbar dag på jobbet kände jag lugnet sprida sig när jag såg att sockgarnet jag köpt från Barbros stickning kommit.... och insåg att sockstickning är min snuttefilt. Titta på min To-do-list! Strumpor och sockor! Och jag myser belåtet vid anblicken!

So you think you can knit är just precis vad jag behöver! Grejen med snuttefiltar är ju just att det är mysigt men knappast utvecklande...nu har jag repat mod och är redo!

Tisdagen den 29 september

IIIHHHH!!!
Vad är det för fel på mig?! På måndag förmiddag sitter jag och filosoferar kring hur skönt det är att sticka mina sockor, disktrasor och grytlappar i allskönsro och på kvällen anmäler jag mig till So you think you can knit!
Så nu stickade jag ivrigt igår på vilrumssockorna för att bli färdig med dem innan jag får min UTMANING, såhär långt kom jag:

och sedan har jag drömt i natt att min utmaning blir att sticka en jättestor och jättesvår sjal, ungefär som den fantastiska rosa sjalen i Fleegle´s Blog ... men i så fall får man väl göra en Carl-Jan vilket i detta sammanhang väl får bli att strutta runt med stickorna efter bästa förmåga, rösta ut sig själv och, som vanligt, glädjas åt allt vackert som alla skickliga stickerskor stickar!

måndag 28 september 2009

Måndagen den 28 september

Som synes har jag fler strängar på min lyra än att kunna sticka sockor; jag kan fläta runda lädersnoddar också! Haha!
I somras var sonen och jag på Varbergs fästning och tittade på Bockstensmannen och en gummigubbe som var Ötzi och allt möjligt annat, men mest glad blev jag när vi på vägen ut tittade in i vakttornet och fick banka mynt, skriva med riktig bläckpenna och fläta snoddar.
Min snodd sitter fast i en liten mojäng som jag köpte på Panduro som gör att det går att fästa den i mobilen. Ökar chansen rejält att hitta lilla svarta mobilen i svarta väskan! :-)
Arbetet med sockan går framåt så sakteliga, har haft en del annat att greja med under helgen. Tycker att det blev bra att bokstäverna hamnade så precis mellan det vinröda och blå fältet, ser ut som en tanke men var en slump, så som det är med självrandande garn.
Nu är jag i alla fall nöjd, tycker att strukturen på sockan känns bra och har fått till hälen bra också!
Ibland när jag sitter och gottar mig åt allt vackert och svårt som tillverkas och visas i olika stickbloggar tycker jag att mina egna projekt känns lite futtiga. Men för mig handlar det så mycket om att må bra, varva ned, känna att jag gör något jag tycker om, garnet mellan fingrarna, den färdiga produkten i min hand...eller på min fot...och om det inte blir så märkvärdigt så är det i alla fall mitt!

söndag 27 september 2009

Söndagen 27 september

Köpte i somras ett sykit från Sy och sytt och sydde en vetevärmekudde efter egen önskan helt rund. Värmer ljuvligt på kalla magar! :-)
I bakgrunden min gamla, avlånga vetekudde.

lördag 26 september 2009

Lördagen den 26 september

Kära nån, så petig man kan vara!
Jag försökte känna mig nöjd med gårdagens socka men klockan 13:30 rev jag upp alltihop och började på ny kula! Med tunnare stickor. Ingen idé att envisas när jag vet att jag inte är nöjd! Om det är lite trist att sticka socka nummer två i vanliga fall blir det ju rena straffarbetet om man inte ens tycker att det blir bra?!
Färgerna blev inte riktigt bra idag heller; de är renare än vad bilden visar.

fredag 25 september 2009

Fredagen den 25 september

I går tyckte jag att jag behövde lite uppmuntran och gick in på Deisys och köte garn till lite mysigare vilrumssockar. Det fick bli ett nystan Fame fast jag har i efterhand bestämt mig för att köpa ett annat garn också, med Aloe vera i.
Idag är jag förkyld och hemma så jag har stickat lite grand...
Är rätt så nöjd med bokstäverna men lysrörsljuset gör inte färgerna i själva sockan rättvisa.

söndag 20 september 2009

Söndagen den 20 september

Har hunnit sticka ganska mycket i helgen. Suttit i baksätet på väg både till och från Örby och stickat fast jag egentligen tror att det skulle kunna gå illa vid en häftig inbromsning. Men maken kör ju lugnt och fint! ;-)
Jag är både nöjd och onöjd med sockarna. Dels känns de lite hårda; kanske inte grejen om man är trött och ledsen? Och så tycker jag att bokstäverna på hälen blev fina men jag hade tänkt mig färgväxling så att släktskapet med muddarna blev tydligare...
Jaja, jag går väl på i ullstrumporna (Höhö!) och stickar den andra socken och så kan jag ha dem själv och sticka lite ljuvare saker till vilrummet! Dottern kommer i kväll med försenat tåg från Stockholm så det finns lite sticktid i kväll också!

lördag 19 september 2009

Lördagen den 19 september

Från tån och upp, blev det. Stickar i vitt garn som jag köpte i Gol i Norge för länge sedan. Inte särskilt insmickrande och lite trögstickat, men det blir rejäla sockor som kommer värma gott på trötta fötter! Kanske lite pansaraktigt?

fredag 18 september 2009

Fredagen den 18 september

Aah! Lite arbete idag, nytt tandläkarbesök och sedan bär det av till Örby för helgen! Det ska bli skönt. Har packat ned garn till jobbets "värmekit", pulsvärmarna är klara men nu ska de kompletteras med vackra, vita sockor med "initialer" på hälarna. Idag kan jag grunna lite på om det ska bli stickning från tån och upp eller från skaft till tå...
Behagligt!

tisdag 15 september 2009

Tisdagen den 15 september

När jag var hos mamma hittade jag i hennes Garntjänstkatalog precis (i alla fall tillräckligt precis!) det mönster jag letat efter ett tag så jag beställde ett garnnystan och beskrivningen...och det kom idag!
Så nu vill jag förstås fundera lite pulsvärmare med vackra löv som slingrar... Skriver upp det i to-do-listan! Koftorna kommer allt längre ned i korgen! Kanske blir bra att ha att greja med när man blir pensionär?:-)

måndag 14 september 2009

Måndagen den 14 september

Jag har nu bestämt mig för att använda min egenhändigt ihopsnickrade websida; Cecilias handarbeten som arkiv. Ganska mycket av det jag gjort de senaste åren finns där och kanske jag lägger in en och annan sak till... Men allt nytt och tjusigt som jag ska göra hamnar här!

söndag 13 september 2009

Söndagen den 13 september

TADA!!!
Här är de nu, med spetsmönster och alltihop. Mest nöjd är jag med hälen stickad enligt beskrivning på Barbros stickning

Sedan avslutade jag en till disktrasa till så nu har vi tre, två i lin och bomull och en i silke!

Slutligen kom jag på vad jag ska göra med resten av Fame-garnet; på vilrummet på jobbet ligger ett par gamla sockor som man får låna om man ligger och vilar sig och fryser. Jag tänker sticka ett par goa, gråvita sockor med jobbets "SRG" bak på hälkappan i flamgarnet och dessutom komplettera med pulsvärmare, den ena är klar:
(Jag maskar av enligt Barbros tips, också. Det blir elastiskt utan ansträngning!)

Fast nu är jag ju så ivrig på allt det där och dessutom har jag ju mina gamla planer... intarsiastickning, mönsterstickning, pärlstickning...

torsdag 10 september 2009

Torsdagen den 10 september

Dagens nöjen; tandläkarbesök och biltvätt. I morgon blir det blixtvisit hos mamma igen så jag tar väl med...spetssockan! :-)

Egentligen ska jag bara skjutsa henne hem, sova över, plantera lite vårlökar och sedan dra hem igen, men fredag kväll ska jag sticka. Hö, på sockan, vill säga! Har tagit mig förbi den något trixiga hälen och ska sticka skaft nu. Nästa gång jag skriver har jag en bild att lägga in och sockorna på!

tisdag 8 september 2009

Tisdagen den 8 september

Ja, ja, den planen gick ju sådär... Det blev inte mycket stickat och så fick jag dessutom lust att göra grytlappar enligt en beskrivning som mamma hade liggande. Man stickar med två färger på rundsticka, plattar till röret och virkar runt om. På mammas beskrivning var det en radda med katter men jag har två jättefina blommor som nog blir superduper!

Men... NÄR? Det här jobbet som jag har tar alldeles för mycket tid! :-(

fredag 4 september 2009

Fredag den 4 september

Inte mycket stickat sedan sist men i morgon åker jag till mamma, det brukar alltid bli en stund framför TVn framåt kvällen. Tror att jag bara tar med spetssockan så att jag får den klar innan jag glömmer helt hur jag gjorde den första... Tror att jag antecknade något om hur många utlägg mm jag gjorde för hälen...men VAR?!

tisdag 1 september 2009

Tisdagen den 1 september

Silkestrasan är verkligen jättebra att torka med, den är lite lagom sträv och kubmönstret funkar bra, lyfter liksom upp smulor och så men den behåller fukten för länge. Troligen kommer den stinka redan i morgon... :-(
Återkommer med fler, otroligt spännande, kommentarer i disktrasefrågan! :-)