måndag 26 juli 2010

Dag 2 och så vidare

Jo, jag tror inte riktigt att jag orkar blogga på här under resan med mobilt bredband och allt, särskilt som sonen och jag bloggar tillsammans på en reseblogg!

söndag 25 juli 2010

Dag 1; Göteborg-Kristinehamn

Ganska trist väder, en del resa med ersättningsbuss men nu är vi i alla fall mätta och nöjda i Kristinehamn, softar på rummet.
Jag har stickat på knytsjal i Maxima från Zitron och på näverstickningssittunderlag i Tove.Imorgon bär det av till Mora och därefter Fågelsjö!

lördag 24 juli 2010

Värre än så här blir det inte!

Nu är dubbla grytlappen klar och för att travestera Povel Ramel: den här grytlappen är det värsta jag gjort, den är väldig, väldigt ful!Nu var ju avsikten egentligen bara att prova dubbelstickning så: mission completed!
Jag valde färger och garnkvaliteter efter det som råkade ligga överst i påsen så där fanns ingen omtanke i det steget.Men det är ju trevligt att liksom ha det man gjort till något, disktrasa duger den inte till så grytlapp fick det bli men den där virkade kanten runt om liksom fullbordade fulheten, på bilden ser den lite rak ut men den är bubblig och skev och hopplöst ojämn.
Den ska få en framskjuten plats i min "hall of shame"!

fredag 23 juli 2010

I packtagen

Ojojoj, hur ska man packa för en sådan här resa?
Tandborste och kreditkort?
Nej, jag är en sådan där rackare till packare som vill ha med allting!

Nåväl, tänkte visa några saker.
Mitt rosa projekt är en liten bebiskofta. Den har ingen känd mottagare utan får bli ett varannan-för-annan-objekt men saken är den är att jag stickat enligt Tant Koftas underbara beskrivning och har repat så mycket koft-mod att jag bestämt mig för att göra en full size kofta till hösten.
Fördelarna här är för mig två:
För det första att jag slipper sy några sömmar alls.
För det andra vet jag ju att jag kanske tar lite paus från koftan och då brukar det bli så att jag stickar olika hårt före och efter pausen och så blir jag missnöjd och tappar lusten. På denna modellen kommer ju inte det att märkas på samma sätt.

Jag gjorde en räd i gamla tidningar i våras och hittade då ett uppslag om dubbelstickning och nu har jag provat. Detta blir en vit silkes-grytlapp med ett grönt bambuhjärta OCH en grön bambu-grytlapp med ett vitt silkeshjärta. Det går inte så snabbt men är inte svårt och blir himla fiffigt. Borde gå att göra riktigt fina mönster, man kan nog använda korstygnsmönster. Eller finnväv?

Av en ganska provocerad slump (!) hamnade jag på KarMa garn i Torslanda. Linnéaffären har tydligen stängt och där tyckte maken bestämt att jag behövde det här garnet.Åh, så rätt han hade! :-)
Där fanns mycket mer och har man vägarna förbi är affären verkligen värd ett besök. Fast de har ju förstås en webshop också! Rea var det också, 20% på det som jag köpte.

Troligen blir det lite stillsamt på bloggen nu, när jag är ute och reser men kanske inte alldeles tyst...

onsdag 21 juli 2010

Åremma kvarn

Jag orkar verkligen inte blogga med det mobila bredbandet nu men bara måste nämna ÅREMMA KVARN utanför Ölsremma!

Härlig miljö, vackra byggnader, underbart kvarn-vaktar-par och idag malde de mjöl!
Nästa onsdag (28 juli!) är det dags igen, då släpper de på vattnet och kvarnen snurrar igång och mal grovt rågmjöl.
Vi köpte två påsar som åkte raka vägen in i frysen, det är lite känsligare än det mjöl man köper på Ica, men till hösten ska jag baka efter medskickat recept (fast man ska byta margarin mot ister, så blir det extra gott!)

...det bidde en tummetott!

Alltså, jag visste ju att 150 g garn inte räcker så långt men liiiite större hade jag nog trott att min Antonbergsjal skulle bli...det löjligaste är att jag inte kan få den att fastna på bild. Jag gör som vanligt och det rasslar i kameran men någon bild blir det inte... :-) (Se tillägg nedan!)
Men den är som en helt okej axelvärmare om jag sätter en knapp famtill.

Så jag har börjat på ett nytt projekt och det går som en dröm fast jag tänker inte säga vad det är. Än. Har vissa planer på ett liknande, större och skrämmande projekt.
Igår var det båtutflykt, vi åkte till en "öde ö" och åt vår matsäck. På vår båt finns en pinne som inte duger som mast och vars enda hittills kända funktion varit att bära en liten lampa som vi aldrig tänder men nu har jag givit den en uppgift och mål och mening med sin tillvaro:Snart ska vi på utflykt, då kommer vi att resa genom denna ort, stackars människor som bor där! :-)

Tillägg:
Maken hjälpte mig men kanske är det dags för ny kamera snart för den var ovillig att ta kort på sjal-wanna-be även denna gång!

måndag 19 juli 2010

Mera klart, mera nytt och en liten fundering

Tack för alla vänliga kommentarer om tovade väskan! Jo, garnet var verkligen Tove, 160 m på 50 g. Tovad en gång mäter väskan 40 cm tvärs över som den ligger och 45 cm från topp till botten. Den är stickad med två trådar, mönsterstickning, inte dubbelstickning. Borde gjort det även i kanten, då hade den inte blivit vidare än resten av väskan.
Jag gjorde färdigt morsdagsmuddarna och med dem är jag nöjd, helt och hållet. Det vill säga, hade det funnits en anings mer garn i nystanet hade jag gjort längre tummar, men egentligen tror jag det räcker bra såhär. Jag har ansträngt mig för att få passform så att de ska hålla sig på plats och jag har flätat "rätt" vilket var fasen så mycket roligare än att fläta "fel"! (NÄHÄ?! :-) )

Två nya projekt har jag dragit igång. Här ska tovas mera, det här är Liljesockarna, ett mönster jag köpte för länge sedan. Egentligen köpte jag garnet som nu finns i tovad väska till dem men en ljuv dag föll jag för godisrosa Toppull. Påminner om Bugg i färgen eller sådan där nougat som är rosa och vit och väldigt söt. Garnet är grövre än i mönstret så vi får se hur det går, kanske får jag ge dem till maken i julklapp! :-D
Igår började jag på en ganska så rustik sjal. Lite kul med grovt garn för det går så snabbt. Detta garn köpte jag (och jag minns verkligen inte varför) på RA-trikå och nu när jag stickar det tänker jag på sådana där plommon-i-madeira-chokladbitar från Anton Berg.

Nu till funderingen; undrar varför jag nästan jämt jämför garnernas färg med ätbara saker, väldigt ofta godis? Detta ska jag fundera på över en kopp kaffe med en hög bondkakor till! :-)

söndag 18 juli 2010

Ännu-ej-tovade-väskan ...är tovad!

Kanske tovar jag en gång till, men jag är 98% nöjd som det är!
Jag har stickat 4 mönsterdelar av större Karin kurbits-mössa i garnet Tove (tror jag, måste kolla sedan så jag inte luras!) med stickor 4,5.

Axelremmen stickade jag som ett låååångt rör och smygmaskvirkade två sömmar.
Mitt på kanten finns ett knapphål och när jag tovat klart ska den sys dit, det är typ en duffelknapp i modernare form.

2% gnäll, då:
Kanten blev för lös och veckar sig, jag har lite olika planer för det men har inte bestämt mig riktigt än.
Det syns inte på bilden (Haha!) men den fick liksom en liten toppig fjong längst ned. Kommer inte synas när jag har grejor i så det bryr jag mig inte om.

Fundering: Ska jag fodra den? Blir nog fint men grymt tråkigt att göra...

lördag 17 juli 2010

Lördagskväll

Såhär sommarljuvt hade mamma på sin veranda!
Själv gillar jag inte pelargoner (de luktar illa och skräpar!) men ovanstående skönhet fick mig nästan att tänka om!
Antikaffären på orten hade spinnrockAR, flera av dem var inte helt fullständiga men där fanns ett par som så bra ut. Jag tänker inte göra reklam över internet, SÅ bra är inte affären men om du letar spinnrock så hör av dig så kan jag tipsa. (Mittpå av Halland, ungefär!)

Lite reklam tänker jag dock göra för Lizzies café där vi firade mammas födelsedag. Gott och trevligt! Man kan beställa, som vi eller bara droppa in! Lite norr om Halmstad, nära E6 så man kan stanna till för lite eftermiddagsfika på väg förbi, om man vill!
Morsdagsmuddarna är nästan klara, nu ska jag surfa på "härvel", vill ha! :-)

torsdag 15 juli 2010

There'd be days like this...

Inte riktigt, bra dag, knövlig helt enkelt!

Har emellertid avslutat en bebishjälm, visar inte någon bild för det är en precis likadan som den senaste och förvirrande lik alla andra jag gör...

Så har jag bestämt vad som ska göras av garnet jag fick i morsdagspresent; det blir förstås Morsdagsmuddar! :-)
Ska sticka flätor och göra rätt den här gången och så ska det vara tumhål på, det gillar jag.

Sonen och jag avslutade denna dag med en promenad som förde oss till Göteborgshjulet och vi åkte det! Fast jag hade tänkt att inte låtsas om det! Och inte hade jag kameran med men det var lite häftigare än jag hade trott.
Tillägg: Precis när jag klickade på Publicera inlägg sa datorn Piiiiiii och stängde av sig. Och ville inte starta om sig utan kom med hotfulla besked om förlorade filer och Piiiiiii, igen.

Men nu så! Det gäller bara att visa vem som bestämmer! (Och fjäska med lite extra kylning, kanske!) :-)

Sommar och regn

Näe, det blir inte mycket bloggat nu i sommar, känner jag. Men en del stickat!
Här ligger Bird´s eye ...scarf och blockar sig!Den blev inte som jag tänkte men jag är glad i den ändå, tror att den blir användbar. Inte det roligaste mönster jag stickat men jag liksom vande mig...Gör jag en till blir det nog i något lätt ulligt garn, tror jag!
Igår var vi ute en sväng med vår båt, Adele. Den hette så när vi köpte den och vem vill dra på sig otur genom att vissla på kommandobryggan och döpa om? INTE vi! I alla fall så hittade sonen ett par tjusiga solglasögon på en öde ö och när jag skulle ta en egobild på underverken så blev spegeleffekten lite kul:På lördag ska vi fira mammas födelsedag, den som snöade inne i december så sonen och jag åker till mamma imorgon och förbereder lite och nu känner jag mig lite stressad; ska ner på stan och göra ärenden, till biblioteket, beställa biljett till sonen och mig, skriva ett brev, ringa till Kiruna vandrarhem osv... bäst att skriva en lista innan jag hetsat upp mig alldeles!!

söndag 11 juli 2010

Stickar i regnet

Sitter på balkongen och njuter av svalkan och regnet, stickar och lyssnar på hörbok.
Det Extra-allt-sockorna som får några varv till. Jag är nöjd med mönstret och har väldiga planer för hälen och de spetsstickade skaften ...helt enkelt extra allt! :-)

Ännu-ej-tovade-väskan ...

...blev kvar i stugan och är...ännu ej tovad! Grr...
Men tjocksockorna blev mer tjocktofflor och alldeles härliga (i sommasrvärmen!) Incawool från Hjertegarn, stickade med stickor 4,5 , 52 maskor i själva foten. De är stickade som vanlig socka från tån, hälen med korta varv. Har man något mindre fötter än jag kan man kanske få lite skaft (som jag tänkte från början!) ur ett nystan men jag tycker nog att de blev rätt gulliga såhär!
(Jag har 39-40 i skor!)

Böcker

Klappgarn uppmanade mig att skriva lite om böcker. Jag läser inte längre, jag lyssnar enbart sedan ett många år vilket delvis påverkat mina bokval eftersom det i början fanns väldigt få inlästa böcker och det mesta var deckare. Då fick jag också vanan att då och då lyssna på engelska vilket jag tycker varit bra för både ordförråd och uttal.
Jag följer Klappgarns mall och börjar med

EN bok jag läser just nu:

Vårlik av Mons Kallentoft. Man kan läsa alla hans böcker, delvis väldigt spännande även om huvudpersonen, Malin Fors kan irritera ibland...

TVÅ böcker som jag nästan ångrar att jag slösat tid på:

När jag var ung lästa jag ALLTID ut men jag har inte tid med sådant längre, jag ger boken en ärlig chans, 2-3 CD, men sedan slutar jag .
Hursomhelst här kommer två jag INTE slösat onödig tid på:
Bitterfittan
av Maria Svedland (som tidigare nämnts) gav unken smak av nattstånden 70-tals- kvinnokamp. Kontraproduktivt ur ett feministiskt perspektiv. Som memoarer urtråkigt.
Diagnos Mördad av Peter Gissy- Peter Gissy har en spännande privat historia och jag har läst artiklar och intervjuer av honom som varit bra men boken var ett sömnpiller...

TRE böcker som jag läst om


Jag är en omläsare av stora mått! Här kommer trettio... nej, jag håller mig till tre...
The curious incident of the dog in the night-time av Mark Haddon. För er som läser måste jag ändå föreslå lyssning och på engelska. Genialt inläst av ung pojke. Bokens huvudperson har Aspergers syndrom och kämpar på med att förstå vad som hänt i hans eget liv. Enligt ung bekant med Aspergers fångar författaren flera aspekter av hur livet ter sig väldigt bra. LYSSNA på den! (Mark Haddon har skrivit fler trevliga böcker!)

Narnia-böckerna
av CS Lewis Behöver ingen närmare presentation, tror jag!

The world according to Garp
av John Irving. Denna bok läste jag om direkt när den var slut första gången jag stötte på den på 80-talet. Att jag nämner den nu är på grund av att min dotter läser den precis nu och den verkar hålla bra ännu. (MÅSTE läsas på engelska enligt dottern! Hon och jag är ganska överens om detta fast jag läste nog boken på svenska på min tid. Hemingway är en författare som jag envetet läst på engelska så jag förstår hur dottern menar; hur genial översättaren än är går något av bokens karaktär förlorad vid översättningen!)

FYRA böcker som jag täkt att läsa

The behaviour of moths av Poppy Adams

Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap av Mary Anne Shaffer (finns ej inläst!)

Dyngkåt och hur helig som helst av Mia Skäringer (finns ej inläst!)

Livets aviga och räta (finns ej inläst... måste kanske se över det där med att läsa med ögonen ändå...)

FEM böcker jag rekommenderar

Får nog bli fem författare...
Fay Weldon (INTE Hondjävulen i första hand men allt därefter!)
Margaret Atwood
(Gillar allt hon skrivit, kanske Tjännarinnas berättelse mest)
John Irving (Den fjärde handen, till exempel eller den om tatueraren som reser runt med sin son...eller Ciderhusreglerna...)
Anne Tyler
(i hennes böcker känner jag igen drag hos mig själv och människor omkring mig, till exempel Djupandning eller Utan bagage)
Anne Cleeves (Rött stoft, Vita nätter, Svart som natten. Finns en fjärde bok som jag inte läst ännu, Blå gryning)
Johan Theorin
(Skumtimmen och Nattfåk)
(Oj, det blev visst sex stycken...)

Nu har jag slut på kategorier men här kommer ändå ett par bonus-sommar-läsning-tips!
Håkan Nesser, Anna Jansson, Neil Gaiman och Mari Jungstedt.

Tillägg 1:
Jag vet inte vilka mer som skulle vilja dela med sig av lästips; kan inte alla som brukar läsa eller någon gång har läst dela med sig? Formatet var bra, det gav liksom inspiration allteftersom!

Tillägg 2:
Stadsbiblioteket har en väldigt fin service; jag brukar söka böcker på datorn, reservera/beställa och sedan får jag ett mail när jag kan hämta böckerna, framplockade och klara i en särskild hylla!

Björkdetorps marknad och tjocka sockor

Igår var det marknad i Björketorp. Det var för varmt och vi har nog varit där för många gånger, det blev ett ganska kort besök. På väg dit satt jag och höll i tjocksockorna som nästan stickar sig själva:Många bilar var det! Kö redan ute på 41 (eller vad vägen mellan Varberg och Borås heter!). Så här såg det ut när man, ännu förväntansfull, steg in på marknadsområdet:Lite kul apparater fanns att beskåda, en ångmaskin modell större och ett positiv.

Jag skulle gjort sockorna två maskor smalare, då hade garnet räckt till det pyttelilla skaft jag tänkte mig från början. Men det gör inget, jag maskade av med kamelhårsgarnet och väntar nu med spänning på hur det ska bli efter tvättning i eftermiddag!

fredag 9 juli 2010

Titta! Nu kan jag, det går så bra, så bra, så bra!

Japp, nu sitter det! Nu kan jag
1) sticka i sällskap
2) delta i samtal samtidigt som jag stickar
3) ta paus mitt i ett varv och komma rätt direkt jag startar om
4) hitta och rätta till småfel som smugit sig in, ett överhoppat omslag eller en dhöpt som inte gjorts klar märker jag direkt på nästa varv (detta skrev Rosenvante till mig i en kommentar och det tycker jag egentligen är precis det som avgör 0m man kommit in i mönstret!)

Jag tror att det kommer bli en riktigt härlig scarf-sjal, har bara ett nystan så den blir inte stor men den kommer bli len som en puss och när jag blockat tror jag mönstret kommer än mer till sin rätt!Så då blev jag förstås lite sugen på att börja på något nytt, något som bara flyter genom händerna helt utan ansträngning så då blir det ett par karamellfärgade, tovade storsockor till mig själv. Underbart garn, Incawool från Hjertegarn, glider mellan fingrarna, mjukt och lätt med en liten behaglig ojämnhet i grovlek, mmm...Blixtfoto, alla tre men vad gör man när man får lust att fota på kvällen? :-)
(Behärskar sig, säger sig att det är en dag imorgon också? Inte jag!)
Enda smolket i njutbägaren med Incawoolstickningen är att stickan stinker... Otäck metall-lukt som är på gränsen till uthärdlig, ska nog slänga bort den där stickan!

onsdag 7 juli 2010

Blue eyes

Nu kan jag!
Men det ska erkännas, hade jag inte skrivit här om att jag skulle sticka den förbaskade sjalen så hade jag gett upp!
Stoltheten krävde dock ett antal seriösa försök och nu tycker jag att jag fått koll.

Det är bara fyra olika varv varav två är väldigt lika men det var tjorvigt tills jag kom på att kalla varven olika saker så att jag förstod vad jag höll på med. Varv 1 blev "ögonbotten", varv 2 blev "pupillen" varv 3 "pelaren" (obegripligt i sammanhanget!) och varv 4 "bågen" eller "lätta varvet".

Så nu kan jag rikta min irritation mot garnet, Summer Breeze från Tedman&Kvist. Blev störtkär i det i affären, men det har liksom en hel massa skarvar som inte riktigt går ihop med garnet för övrigt och den tydliga linkänslan som fanns från början i nystanet försvinner lite när man stickar garnet.

Antagligen blir det en helt annan sjal än jag tänkte från början men som svarvläraren sa till min pappa; om det inte blir som man vill så får man vilja det som det blir!

Hoppas ni alla har en skön sommarkväll!

Tidiga sommartankar till teet

Jo, jag fick pengar tillbaka från Kinnagarn. Eller, han såg så bekymrad ut när han skulle fixa till det att jag sa att jag kunde ta ett tillgodokvitto, handlar ju säkert där snart igen, om jag känner mig själv rätt!

Det verkar bli en fin dag idag fast lite onödigt blåsigt, kanske, precis som igår.

När teet är urdrucket ska jag sätta mig en liten stund i lugn och ro med en kopp kaffe (en underlig vana jag har, jag dricker BÅDE te och kaffe till frukost!), Vårlik av Mons Kallentoft i öronen och besegra Bird Eye mönstret en gång för alla. Jag hade kommit igång och hade flyt, gjorde paus, försökte sticka vidare i bilen och tappade bort mig...

Började lyssna på Bitterfittan av Maria Svedland. Kanske är jag för gammal eller något men delvis tycker jag nog att hon hakade upp sig på detaljer som inte funkat i hennes liv och upphöjde det till något generellt. Det orkade jag inte riktigt lyssna på så jag vet inte om det blev bättre efter halv boken, för det var ungefär där jag gav mig.

När jag tittade sist hade jag 123 kvar till 10000 besök och nu är det 10028! Jag får göra som Therese och fira något ojämt antal så småningom när jag kommit på något bra att lotta ut! :-)

Igår när jag skrev mitt blogginlägg satt jag vid fönstret utan att ha dragit ned persiennen och plötsligt hördes ett rassel mot fönstret och grannens katt tittade in. Han hade hoppat 1,5 meter upp och kanske inte fattade att det var fönster emellan, han såg ut helt vild ut, stackarn! Sedan gjorde jag det förbjudna, öppnade dörren och lockade men det enda som hördes var uggleungarna i grannens holk.

tisdag 6 juli 2010

Award till mig!

Tack Mia (Mia stickar) OCH Magganmagi ! Det är så roligt att få en Award då och då!

Då är det dags för 7 rafflande sanningar om mig och så ska awarden vidarebefordras!

1) Inspirerad av Mia berättar jag om min första symaskin som jag ärvde av min faster. Den var grön och sydde inget vidare men det värsta var när den EXPLODERADE!
POFF! (Troligen en dammexplosion, det rök och luktade och jag blev galet rädd!)

2) Efter ett tag bestämde jag mig för att köpa en gammal begagnad symaskin men råkade på en skicklig försäljare som uppgraderade mina drömmar till en ny Bernina med likströmsmotor! Jag är henne tacksam, har fortfarande kvar maskinen och den syr bra, synd bara att...

3) ... jag är helt usel på att sy! Är för ivrig, slarvar och tar genvägar...

4) Jag är inte bra på intriger. Det är inte något beslut eller så utan helt enkelt en brist i min sociala utrustning som jag är rätt så nöjd med.

5) Jag blir mer och mer beroende av naturen ju äldre jag blir; som ung tyckte jag mest att det var en klar riskzon för låg komfort men nu kan jag längta intensivt efter en stubbe att sitta på och lite susande träd och små myror som kryper omkring och fåglar som flöjtar och sådant.

6) Jag kan (under några givna omständigheter) rycka bort bordsduken utan att det som står på duken faller omkull! (Omständigheterna är en hyfsat slät duk utan fåll, inte för stor och hyfsat tunga saker på duken och inte alltför många...) Demonstrerade denna färdighet för sonen med kamrat igår kväll, alltid kul att kunna briljera! :-)

7) För några år sedan sjöng jag i kör, saknar det ibland...


Jag läser regelbundet ganska många bloggar, lite mer oregelbundet under sommaren men här de som är lite nyare i min lista, mina bubblare!

Infall&utfall
Sytanten
Fijaffas hörna
Skräddardotter
Grangrynet
Klappgarn

Maritas maskor

(Bland mina "nya " finns egentligen också Magganmagi som får awarden rakt tillbaka av mig!)

Om någon känner att det blir ansträngande att skriva 7 saker och vidarebefordra så hoppa den delen och tag bara emot min uppskattning!

måndag 5 juli 2010

"Det är inte du, det är jag..."


Kära Glynis,
trots god vilja och upprepade (!) försök måste jag nu säga att allt är över, det blir aldrig vi tre! Jag började lite illa med att kalla dig baconsocka och på den vägen är det nog, trots garnbyte.
Jag har också redan funnit en annan, en dansk, och jag har nu beslutat att riva upp, repa upp, rimpla, frogga, ditcha och dumpa dig!

Såhär ser det ut när sonen stickar, han håller högerstickan som en penna, det får jag nog vänja honom av med! :-)
Nu har jag bra med stickningar att ta med på resan i slutet av juli; näverstickning och dominostickning (sittunderlag i kompletterade restgarner(!)), en dansk lyxscarf i ull och silke och en lite robustare och troligen lite större sjal i ull. Kanske finns det också någon garnaffär på vägen mellan Göteborg och Narvik för det är faktiskt så långt vi tänkt oss, min tåg-galning och jag! Förutom tågresorna ska vi också cykla dressin och åka ångtåg och besöka Sveriges pyttigaste station (tror jag?!) Sjisjka.

Ser mycket fram emot denna resa, älskar att åka tåg!

söndag 4 juli 2010

Virknålsmysteriet

Igår började jag virka fast kanten på ännu-ej-tovade väskan. Så kom annat emellan och när jag skulle börja virka igen var virknålen puts väck! Till saken hör att jag suttit på en uteplats med trägolv med breda springor så jag kröp runt en stund med baken i vädret och letade...

Nästa gång jag skulle ta itu med kanten tog jag fram en ny virknål men eftersom det var när dottern och jag skulle se på film så var arbetet för pilligt så jag la undan det och när jag nu i morse skulle ta tag i kanten igen...var virknålen puts väck!!

Tog fram en ny, virkade en stund tog en paus men när jag skulle börja igen så var...just det; virknålen var puts väck!!!

Jag har fler, så jag tog fram en till och nu har jag virkat klart men är det någon som kan fånga in virknålsligan så vore jag tacksam!

Hallå, Kitty Drew, Mary & Lou ocn Ni fem, var tusan håller ni hus???

Min maskinpark

Ett sommarproblem är att mina grejor är på två ställen och inte alltid där jag är.

Hade datorsladden där inte datorn var förra veckan, nu har jag inte kameran och iPodsladden när jag så väl behöver dem. Igår kväll hade jag behövt min pärm med rundstickor men var de här? Nej, sju lusiga mil bort.

Dotterns flerfärgade tofflor blev klara för en vecka sedan men galet hala. Så jag köpte bubbelfärg från Panduro och dottern ritade halksockemönster i botten på tofflorna som nu ligger och torkar.

Igår var jag och köpte billigt tyg på Kinnagarn, fast inte så billigt som det var sagt; 10 kr/m om man köpte hel rulle.

Jag hittade min rulle, behövde ca 10 m tyg (!) och rullen skulle innehålla häpnadsväckande 27 m!
FRÅGADE tydligt "KAN detta verkligen vara 27 m?" och det skulle det vara, så jag slog till.

När jag mätt av mina 10 meter återstod 2 m, låt oss säga 3 för att inte vara orättvis.
Jodå, jag tänker gå tillbaka men tyget blev ju billigt i alla fall.

Vad ska jag med 10 m tyg till?

Jo, sonen och jag ska i slutet av juli ut på tågluff längs inlandsbanan och bo på vandrarhem och då är det fiffigt med reselakan. Har man gott om pengar kan man köpa tjusiga, superlätta sådana i siden men jag syr istället i bomull. (Borde klara det, bara raka sömmar! Hade helst köpt 90 cm bredd men som läget är nu måste jag klippa lite också....)

Min tovade väska är i montreringsfas, sy-virkar fast kanten och håller på med axelrem lite blandat. Och så blev det ett par varv på sockorna "Extra allt" igår.

Men nu är det lite söndagsnöjen på gång, tvättstugan är bokad till klockan 11. :-)

torsdag 1 juli 2010

Både OCH!

Har varit nästan helt utan kontakt med min dator och därmed mitt bloggande på grund av en kvarglömd datorsladd... när datorn larmade om mindre än 5% kvar i batteriet blev jag nervös!

Jag påbörjade ett sittunderlag i näverstickning. Väldigt rolig stickning, räknar man rätt från början så blir det liksom rätt automatiskt sedan. Sedan tänkte jag bortskämt att jag KAN VISST få allting jag vill så jag gjorde lite dominosticking i kanten! (Röd triangel!)
Och det var också roligt så jag kommer att göra ett sittunderlag till i enbart dominostickning. nu gäller det bara att få restgarnet att räcka, kanske måste köpa lite extra! :-D

Min tovade väska är långt gången nu, ska sticka kanten (har en fiffig plan!) och axelrem, tror faktiskt den kan bli skojig och så blev jag inspirerad av att Rosenvante hade börjat på Bird's Eye Shawl och började också på min...men blev arg så jag visslar! FÖRSTÅR inte mönstret och så stickar jag med dumma aluminiumstickor eftersom mina Knit Pro i rätt storlek är upptagna.
Tror jag låter det vila ikväll, kanske går det lättare imorgon!