måndag 30 augusti 2010

Ja, ja, det gick ju sådär...

Det började bra, mitt FO-projekt. I flygande fläng avslutade jag bebismössan som ska skänkas bort, startade på och avslutade muddarna:De blev lite svajsigare än jag tänkt men garnet är väldigt lätt både spunnet och tvinnat och svårt att repa upp så jag nöjer mig såhär. De är fina som de är.

Sedan tog jag itu med dotterns halsduk men insåg raskt två saker; jag kommer inte behöva "enkla" stickningar, denna kommer fylla den kvoten perfekt. Garnet är Drops Delight (inte Fame) i två nyanser och jag stickar randigt runt, runt i resårstickning så som Blyga killen gjorde. Tyvärr såg vi, när den blivit en bit, att den var lite onödigt smal så jag har repat upp och börjat om från början.

Sedan drabbades jag av akut jagvillinteatthelgenskataslut igår kväll och för att motverka denna tidens odrägliga gång sydde jag en liten väska.En lång stund var jag säker på att jag fått en unik snilleblixt men när den var klar så kände jag minsann igen den. Har sett liknande hos någon annan; man är inte så genial alla gånger... :-)

Sedan spann jag en stump. Mmmm. Och sedan tog miss Marple slut liksom söndagen och så var det bara att lägga sig.

Idag skulle jag på väg hem kika in på Deisys; dottern ville ju ha sockor i grönt Fabel och jag har bara ett nystan (finns på listan så det är helt OK!) men då hände det!!! Jag var förberedd på alpaca och Zauberball och noro-allt-möjligt men WHAM!Hur står man emot ett flygande tefat? Som är lindat för att man ska sticka två sockor samtidigt och få dem likadana! VA?! Så nu har jag köpt garn fast jag inte skulle... men jag får inte börja på sockorna än... Sådet, så!
(Fabelgarnet var slut i önskad nyans, kommer in på onsdag, så då får jag väl gå in på Deisys igen... denna gång förberedd på flygande tefat!) :-)

söndag 29 augusti 2010

Söndag i stugan

Vi gick ut i regnet och plockade kantareller. Nu visade det sig att några ovanligt snikna personer varit före och nästa skrapat bart, men till en kvällsmacka hittade vi i alla fall.
Jag har ett litet äppleprojekt på gång. När vi besöker förfallna gårdar och ruiner händer det att det finns små äppleträd som förvildats. Jag plockar då ett äpple eller två för jag tänker att om trädet överlevt sådär så måste det vara en härdig och ovanligt god sort.Här är årets skörd; från Örestens fästning, från Tolkens strand och något mer som jag inte minns just nu.
Och här är mitt lilla träd från förra året, det äpplet kom ett träd vid Björkesbacka. (Björkesbacka är en gammal gård som kommunen har tagit hand om, man kan promenara kring en slinga och lära sig om livet på gården; smedja, linbasta, kattdränke, hjortronmyr mm.)Sedan har vi förstås ett litet fint träd på tomten redan som ger mig barndomens älsklingsäpple, Transparent Blanche! Mmmm.... Trädet är makens men han är inte så glad i äpplen! Tror det får bli lite kräm eller paj ikväll!
Nr 0 är klar:Nr 1 på G:

lördag 28 augusti 2010

Nu behöver ju inte just jag garn PRECIS NU, men...

...rätt som det är, kanske? Så därför är Jag är med och tävlar om valfri produkt hos Garntjänst, hos Stickamera, var med du också!

Höstiver och planerade FOs

Stora stoltheten är klar! Och jag blev nöjd! Fast jag har inte provat än, förstås.Jag virkade runt om med samma garn men inte sådana fina pluppar som det ska vara egentligen utan bara en ganska lös kant som jag tuckte passade bra till mig och MITT garn! :-)
Sedan blir det pulsvärmare i det som är kvar, vilket i princip är det som jag spann med sländan. Det är något lösare både spunnet och tvinnat och troligen lite ojämnare också.

MEN SEDAN!!!!
Under sommaren stickade jag färdigt en del grejor (började för all del på något också...) och det var skönt så nu ska jag göra samma typ av röjning denna höst!Se som kära korgen ser ut!!? Innan jag börjar på på stora koftäventyret!

Så här ser min att-göra-lista ut:
0. Avsluta en bebismössa, bara lite, lite kvar Färdig!
1. Hemspunna muddar Färdiga!
2. Gröna sockar till dotter.nu (Hon kan vara lite ivrig ibland och det är bäst att göra dem på en gång!) Färdiga och nästa utslitna, fast Fabel är fantastiskt!

3. Fibbonachisjalen (knytsjal) Färdig!
4. Manossjal  Färdig!
5. Silkesscarf, överförd till nästa lista...
6. Extra allt sockor Färdiga och borttappade... :-(
7. Ribbad halsduk i Fame (egentligen dotterns projekt men det får bli ett joint venture!) Upprepad och omvandlad till en stor Singoallasjal!

Allihopa jättkuliga projekt, fast för många!

Och jag ska hållas i strama tyglar! Reglerna är lätta men lite tuffa:

i) Jag behöver inte sticka några varannan-för-annan-projekt under tiden
ii) Jag får byta ordning i listan
iii) Nytt projekt får startas enbart om jag måste åka tåg eller så och tillräckligt enkelt projekt saknas. Då får jag påbörja ett varannan-för annan, mössa eller sockor.

Åh, det här ska blir roligt, tänk så många fina saker jag har på gång, lyllos jag!

Hm. Min kamera överträffar sig själv i fantasifull färgtolkning idag!
Vet inte hur jag ska tänka om spinning i det här konceptet... Hm. Grubbel... Hm...

fredag 27 augusti 2010

Bloggtankar

Två saker tänker jag på, då och då när jag bloggar...

Ibland vill man liksom svara på någon kommentar. Då velar alltid jag en stund och så svarar jag ibland som kommentar på min egen blogg och ibland går jag in och lägger en kommentar på något inlägg på frågarens blogg på senaste inlägget.

Hur gör DU? :-)

Jag tror inte att jag har "krulliga" bokstäver kvar när man kommenterar hos mig, jag vill i alla fall inte ha. Men saken är den att det trodde jag inte för ett tag sedan heller men då hade jag. Man märker det ju inte själv på sin egen blogg...
(Jag gick in på Inställningar, Kommentarer, scrollade nedåt och klickade i Nej på Ordkontroll...)

Så, mot arbetet nu. Det är iaf fredag och det är lång dag men ledigt imorgon!

torsdag 26 augusti 2010

Bits and bobs

Tack, alla som tyckt till om mina sjalplaner! Ni har troligen räddat mig från att göra något jag kunde ångrat. Jo, viscose var kanske inte grejen...och det blir nog en mer användbar sjal om jag bara gör som det är tänkt...

Jag blir sådär med matlagning ibland, inspirationen griper mig och i hastigheten är jag helt övertygad om att det kommer bli gott med kardemumma på fisken eller honung i köttfärsen och jag trallar och nynnar och går på medans maten blir nästan oätlig.

SÅ mycket bättre att hålla sig till recept.

På tal om det så hade Annika recept på kaka i microvågsugnen och eftersom vi saknar ugn på landet (dvs den finns men det saknas ledning hela vägen fram...) så gillar jag micro-mat. Försökte (djupt inspirerad!) göra scones i den sist gång men det blev sådär...
Jag har recept på en kladdkaka som går att göra i micron, dessutom går en del mixkakor att baka där.

Mikrokladdkaka

100 g smält smör eller knappt 1 dl flytande margarin
2 ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
4 msk kako
0,5 tsk vaniljsocker
en nypa salt
ketchup efter behag.... nej, jag bara skojar, ingen ketchup!

Blanda alltsammans, häll upp i en skål med platt botten och hyfsat höga kanter, ca 20 cm i diameter. Kör på 750 W i 4-5 minuter.

Ät samma dag, går inte bra att spara.

Maken har varit bortrest några dagar.
("Min man har rest till Bodö, till Bodö by the sea.
Han för i måndags morse och jag kände mig så fri..." fritt efter Povel Ramel)
Han kom hem idag och det är gott när han är hemma igen och dessutom hade han minsann köpt garn till mig!Visst var det gulligt?! Och alldeles rätt, härligt ullgarn i mjukt grå nyanser!

onsdag 25 augusti 2010

Delade känslor!

Jo, jag har ett litet dilemma...
Jag är väldigt glad och stolt för att min lilla skära kofta är klar:Det är mitt första försök på uppifrån-och-ned enligt Tant Kofta och det var roligt och gick bra. Den är inte tänkt till något känt barn och jag är inte säker på att proportionerna är jättebra, men det borde väl funka något sånär.
Den kommer åka med till Stickhjälpen så småningom och jag hoppas att den som eventuellt får grejorna tycker om färgkombinationen för det gör inte jag...så mitt dilemma är: Kan man ge bort något man egentligen tycker är fult?

Sedan är det min sjal i hemspunnet. (Haha! lite cool att kunna skriva så!) :-DDen börjar bli klar men så fick jag idéen att kanske sticka runt kanten istället för att virka?
Och kanske sticka med ett galet avvikande garn för att pigga upp; ett blankt bomulls-viscos-garn?
Eller ska jag sticka med det hemspunna eller kanske virka... decisions, decisions... TYCK GÄRNA NÅGOT ÅT MIG!

Till slut blev jag inspirerad av Urmoderns kärleksknutar så jag blev tvungen att prova på lite jag med. Men, virknålar ger mig ont i underarmen så det blir nog inte någon jättesjal, om det blir någon sjal alls. Inte så svårt men man behöver kunna räkna till två ibland och tre ibland och så måste man göra öglorna någotsånär lika långa. Under mina fingrar är ett ställe där jag tappade bort mig medans jag räknade till tre och istället gjorde fyra öglor innan jag vände. Men det syns ju inte på bilden... :-)

Nu tror jag på en liten stund med min behagliga stickning och sedan är det läggdags. Igen...

Lotteri hos KarMa!

Dessutom har de öppet hus på söndag med Tant Kofta på besök!

måndag 23 augusti 2010

Dagarna ilar fram!

I fredags åkte sonen och jag till landet, tyvärr fick jag inte med kameran...

Vi hade en skön och vilsam helg (nåja, jag sågade ved och förberedde vårens kompostvändning, med det ingår i omväxlingen mot stadslivet och utgör som sådan nästan ren avslappning!) och jag inköpte på Erikshjälpen i Skene en dragkedja för 2 kr och ganska mycket tyg för 5 kr och så SYDDE jag. På symaskinen! Följande:Det är nu man ska börja skruva på sig verbalt och mumla om att mönstret inte sitter riktigt bra och att dragkedjan sitter lite tokigt på baksidan...men INTE jag! Nä, nä!

Det här är det bästa jag någonsin sytt och den är über-über-tjusig! Så det så!

Är väldigt ivrig nu och kommer sy sådana här till allting.
Nästa gång jag reser bort kommer jag ha trosorna i en, strumporna i en annan och en jättestor till jeansen och så vidare. :-)
Det var verkligen inte svårt men ser ändå så svårt ut! Älskar den sortens arbeten! Får mig att verka händig! :-D
Det är Mia som fått mig att försöka och Poppylinda som gav beskrivningen! Tusen tack till båda!

Så är sittunderlaget tovat en gång, kanske kör det en gång till för det känns lite sladdrigt. Det är gjort i Tove, rester från dotterns tofflar samt lite extra. Tekniken är dominostickning viket var väldigt roligt att sticka. Kanten är gjord som I-cord fast man stickar sista maskan avig och ihop med en från själva sittunderlaget. Hittade det i Höxbros bok om dominostickning.

Jag har kommit en bit på väg med min egenspunna sjal också. Grundmodellen är den Rosenvante stickade till sig och Ines men jag gör min i slätstickning för jag vill se hur garnet tar sig ut. (Handen på hjärtat; det är ganska fult...men det är MITT garn och av den anledningen fullständigt bedårande!)

När vi kom hem från landet hade vi en gigantisk tvätt på lut; gamla synder har långa skuggor och otvättad tvätt ligger snällt och väntar, så när det var klart var det sen kväll och i morse for maken och allt har gått i ett enda visslande, men nu ska jag titta lite på alla nya bloggar som utlottningen givit mig, lägga in dem i min blogglista!

Imorgon är det en ny, lång dag, hoppas jag! :-)

söndag 22 augusti 2010

Dragning i lotteriet!

Jag är så korkad; när det är dags för dragning blir jag lite ledsen för att jag inte har åtminstone en liten vinst till alla...

Jag gjorde en lista med 84 namn i den ordning som de kommit in, en hade inte fått kommentarsfältet att fungera så den lotten petade jag in på "rätt plats" och sedan numrerade jag och använde slumptalsgeneratorn som gav mig nr 34 och det var lilian med bloggen Upptillosspåberget (Detta är en för mig ny blogg, ska läsa mer imorgon!)

GRATTIS!


Skicka mig din adress så skickar jag din vinst!

Men den bästa vinsten har jag fått för jag har fått massor av snälla kommentarer och ett helt gäng nya fina bloggar att bekanta mig med som grädde på moset!
Hinner inte ikväll men så småningom hamnar alla nya i min blogglista!

Nu har jag tvättat nästan hela kvällen och i morgon åker maken till Bodö, borde kanske vara lite behjälplig på något vis?

Trevlig måndag!

Ojojojdå!

Här åker man bort över helgen och plötsligt har räknaren passerat de 12345 besöken som jag siktade på! Så nu är lotteriet officiellt stängt!

Nu ska jag emellertid ner i tvättstugan så det blir ingen dragning nu heller, för dem som ivrigt väntar, men framåt kvällen, så!

Så länge säger jag: Tusen tack för alla vänliga kommentarer och alla gratulationer!

torsdag 19 augusti 2010

Ska man inte va´gla´... eller Det började med en rastamössa...eller LOTTERI!

LOTTERIET ÄR AVSLUTAT!

Okej, det har varit en körig dag; arbete, ärenden på väg hem, middag, till sonens skola för föräldramöte som drog ut på tiden, Ica för veckohandling och så tanka bilen på vägen hem. Jag har i alla fall gått inte mindre än 12198 steg idag! (Oräknat det jag kutat omkring på jobbet!)

Men hursomhelst, det är min bloggs ettårsdag idag så nu vill jag fira!


Det började för nästan två år sedan med att dottern vill ha en "typ rastamössa" varpå jag letade på internet och bland annat hamnade på Barbros sida. Under en längre period var jag i det närmaste beroende av denna webplats. Tittade om den var uppdaterad, följde alla länkar, kollade alla mönster...
Förra sommaren gjorde jag en egen sida och det var banne mig heroiskt eftersom jag pulat ihop all kod själv. Formatet påminner om Barbros sida även om alstren inte håller samma nivå! Ganska snart kom jag på två tråkiga saker; ingen kommer hitta min sida och om någon skulle göra det så gick det inte att kommentera...

Och för precis på dagen ett år sedan klickade jag på "Skapa blogg"

Några dagar senare anmälde jag mig till min stora förfäran till So you think you can knit och det var ju ett alldeles speciellt äventyr för en inbiten sock-och halsduks-stickare som plötsligt skulle koreografera!

Därpå halkade jag med ett GLITSCH! och ett PLUMS! ner i någon form av sjalträsk och där befinner jag mig rätt mycket ännu och har det gôtt!

Att blogga har blivit ett viktigt inslag i mitt liv!
Jag har bloggvänner som tröstar när det går trögt, uppmuntrar när det kärvar och berömmer när det går bra!
Jag har bloggvänner som genast hjälper till om jag behöver!
Jag har bloggar att läsa som inspirerar och gläder och engagerar! Stickvärlden är en god värld där generositeten på olika plan är STOR!

Så när jag började fundera på bloggens ettårsdag så kändes rätt just nu att lotta ut något som kunde vara roligt att få och just precis nu kändes det rätt med ett sjalkit:Det är ett garn som jag gillar, Drops Delight i höstliga färger, 3 nystan, lämplig KnitPro-sticka och en sjalnål. Vinnaren får förstås göra vad hon eller han vill med garnet och stickan och sjalnålen går att ha i håret också men hade jag vunnit så skulle jag ha stickat en höstsjal!

Om du vill vara med i lotteriet så får du kommentera och så blir jag riktigt glad om du länkar till mitt lotteri från din blogg, om du har någon. Eller om det känns krångligt i alla fall nämner det i något inlägg!

Oavsett vad du gör i fråga om det så är det en lott till alla!

Jag kommer dra vinnaren när JAG ser att min räknare passerat 12345 unika besök! :-)
(Just nu är det 12097 så det kan ta 5-6 dagar!)

Jo, apropå sjalnål; min KnitPro-sjalnål satt väldigt bra i sjalen, jag trodde den skulle glida och kräva korrigering men den satt som ett spett hela kvällen. I min Drops Delight-sjal! ;-) Ska visa bild en annan gång!

Tillägg: Man får vara med i lotteriet även om man inte har blogg, men alla som har blogg hamnar i min blogglista (om de inte redan finns där!) så får jag kanske lite nya bekantskaper!)

onsdag 18 augusti 2010

Korsinspiration!

Bredvid min dator ligger min tovade väska och väntar på foder (symaskinen är kvar på landet!) och mina två härvor hemspunnet. Jag klappar lite på dem och undrar vad de ska bli men jag tror att Rosenvante just löste det åt mig! Och sticksugen blev jag, till och med!
(Det är en av de bästa sakerna med bloggandet, att man får idéer av varandra och av vad andra gör! Jag går även och klurar på att sy en sådandär liten väska som Mia syr efter Poppylindas beskrivning...)
Jag ska sticka en sådan där lite mer långsmal sjal och jag tänker börja NU!!!

tisdag 17 augusti 2010

Snart är det ettårsdag!

På torsdag är det precis ett år sedan jag började blogga...
Eftersom jag hoppade över att fira 10 000 besökare tror jag att jag någon dag när jag känner mig redo kommer att fira ettårsdag OCH kanske 12 000 besökare i en smäll med ett litet lotteri, kanske?
Men kanske inte på torsdag, det får bli lite senare...

Sov gott, alla som kan och får!

Svarta hålet slår till igen

För tre år sedan ägde jag ett par linnebyxor. Tunna, ständigt skrynkliga, något för långa och fullständigt perfekta. I varje avseende! Jag vet alldeles bestämt att jag bar dem i början av juni 2007 men sedan dess är de spårlöst försvunna. Det händer då och då att jag får en snilleblixt och bara VET var de är men det har hittills varit fel.

I våras fick jag syn på ett par linnebyxor i någon affär; något mörkare i färgen, lite tjockare kvalitet men vem är petig? Dessutom var de på rea så jag provade ingående som jag brukar (= rullar klädhängaren lite fram och tillbaka längs den plats där jag tror att linningen kommer att sitta!) och sedan slog jag till. Och nu är de också borta! Jag vet alldeles bestämt att jag bar dem i början av juni 2010 men sedan dess är de spårlöst försvunna. Och nu skulle jag verkligen behöva dem!

Idag är det inte roligt att sticka...undrar om jag borde ta lite Esperitox för att boosta immunförsvaret? Hmmm... nej, jag letar nog lite efter byxorna, tänk om jag skulle råka hitta dem från 2007? De går troligen inte runt min mage längre...

måndag 16 augusti 2010

Lååång helg

Åkte i fredags till min mamma, efter jobbet.
Väl ditkommen insåg jag att hon HOPPADES på att jag skulle vara sugen på att montera ned hennes 150 cm breda vävstol och i nästa ögonblick montera upp en något smalare... så det gjorde jag. Pust!
På lördagen åkte jag från mamma till stugan för årlig grannfest ( Jag lovar härmed att att alltid äta något kompletterande till kräftorna, typ pizza eller lasange...) och sedan stannade sonen och jag över i stugan under söndagen till i morse då klockan ringde halvfem för att vi skulle hinna med bussen till stan...

Men det blev en del stickat också!Stickade färdigt kanten kring sittunderlaget men den är så tråkig att fota så det blir själva sittdelen i stället. Återkommer med bild och förklaring när det är filtat också!

Så stickade jag slut på 72 m tovullsgarn...någon som känner en katt eller mindre vovve som behöver en sjal? :-)Skämt åsido; jag lär mig mycket om stickning när jag spinner...funderar mer på grovlek och längd och hur det räcker. Jag visste ju att detta skulle bli en liten plutt men nu vet jag också HUR liten!

Sist men inte minst; tjocksocken med istickad häl är klar! Jag FÖRSÖKTE tänka att den var skär som en ros eller rosa som en lupin men hamnade hela tiden i tankar på tuggummit Bugg.
Så när det var dags att sticka skaft bestämde jag mig för att sticka bubblor och även om mönstret inte helt blev som jag tänkt så är jag så stolt och nöjd ändå för hela den där pladusken stickade jag efter eget huvud. Som sagt, det skulle blivit bubblor men ser mer ut som en tulipanaros, vilket duger fint det med!

Hälen är istickad allra sist. När sockan från tån räckte fram till hälens trampdyna stickade jag i en tråd av avvikande färg. Sedan, när skaften var klara, drog jag ut den och plockade upp alla maskorna plus ytterligare två i varje sida.
Sedan stickade jag helt sonika en tå till. Är faktiskt nöjd med alltihop utom möjligen avslutningen. Tänkte sy maskstygn men det blev klumpigt, kanske för att jag inte är så bra på sådana? Tror i alla fall det varit värre om jag bara dragit ihop maskorna, som man kan göra i en tåtopp!

fredag 13 augusti 2010

Dagarna mörkna, minut för minut

Ja, hösten kom lite hastigt på. Igår var maken och jag och fiskade upp barn som varit på konserter och den ena, dottern, var genomvåt och natten var dessutom kolsvart. Höst.

I mörkret i bilen avslutade jag min diskboll/tawashi. Jag tycker det är rätt tråkigt att virka och jag får lätt ont i handen av det (håller nog för hårt i nålen!) så det blir nog inga fler. Men den är överraskande rivig, skulle kanske gå att använda som scrubbsvamp i duschen om man inte vill diska med den!
Jag gör en pytteliten sjal av mitt nyspunna tovgarn, den stickningen får följa med till mamma, åker direkt efter jobbet idag.
Med på resan följer också mina super-rosa tjocksockor, de ska få istickad häl. Detta är en hälsort som jag värjt mig emot till någon (?) bloggade att de är fiffiga för att det förstås går att sticka i nya hälar när de gamla tagit slut!!! Måste provas!
Efter besöket hos mamma blir det kräftkalas med grannarna på landet på lördag, så jag har en del sticktid på tåg och buss, både idag och imorgon.

Ont ska med ont fördrivas, kanske är det rätt metod att börja dagen med honung och i ren vämjelse över det söta äter man inte mer på hela långa dagen... :-)

Funkar det med dunderdrycken? Vet inte, drack en enda gång och det var på kvällen. Orkar inte greja med sådant FÖRE frukost och i efterdyningarna av en skön sommar är faktiskt sötsuget väldigt litet just nu.

onsdag 11 augusti 2010

Dunderdryck?

Har idag blivit tipsad om en kur för att må bra och minska sötsuget:1 tsk honung, 1 tsk kanel och varmt vatten. Att drickas före frukost. Det gör jag med god marginal eftersom jag testar redan ikväll... Smakar förstås honung och kanel, ganska gott!

Sedan fick jag för mig att virka (!) diskbollar, så som Sytanten (Bettan) gjort. Och när jag rotade efter lämpligt garn hittade jag en dutt (japp, det är den exakta mängden!) tov-ull, som jag förstås genast spann.
Det bidde 72 m entrådigt, väger cirka 15 g (lite fuktigt ännu!) och därmed vet vi exakt hur stor 1 dutt är!

Denna härva (som jag gjort på min niddy noddy, som härvel heter på engelska, gulligt, eller hur?) har jag hjärtlöst misshandlat; tvättmedel, hett (nej, HETT!!!) vatten, kramat och gnuggat, daskat och dänkt och därefter sträckt. Himla kul faktiskt, att bära sig illa åt! :-D

Dagen började förresten fint med en liten stickpaus i hissen; jajamän, den fastnade igen! Hissreparatören meddelade att killen som är expert på just den modellen har semester, men det måtte han haft ett helt år! (På ett år har min familj tillbringat sammanlagt tre timmar ungefär instängda i hissen, en anings irriterande!)

tisdag 10 augusti 2010

Rastlös!

Nu har jag (nästan) ingen ull och så vet jag inte riktig vad jag ska göra nu när jag tvinnat och härvat. Ska jag nu tvätta garnet hårdhänt; lite för varmt vatten, daska det hårt, spänna upp det eller hur ska det vara?

Stickar på min gula kant, det går riktigt bra med plåstret på! Kanten är egentligen I-cord som stickas fast direkt, hur fiffigt som helst men tyvärr inte min uppfinning!

Inte så illa, ändå!

Har nu suttit en liten stund på balkongen och haft det gott; druckit kaffe och ätit Tip Top, tittat i Garntjänst-katalogen (bara titta!), lyssnat på Saffranshjärtan av Jonas Bonnier, beundrat mina två egenspunna härvor, härvade på egen härvel och till slut stickat lite på kanten runt dominosittunderlaget. (Det funkar med plåster!)
Under alla härligheterna ligger boken om dominostickning av Vivian Höxbro, jättebra och tydlig bok!
Vid min sida stod en lupin i givakt och doftade (brukar de det?) och framför mig slösar petuniorna med färgen. Kanske det är de som doftar?
Med så mycket på pluskontot ska jag nu ge mig i kast med ungslampan OCH fläktlampan, båda trasiga samtidigt! Hur stor är sannolikheten för det?

Spinning

Haha, om du är träningsintresserad och googlade på "spinning" blir du besviken nu, här handlar det om spinnrock och garn!
Denna lilla snutt togs innan mitt nagelband gav sig ut på egna äventyr...
Nu när jag tvinnar ihop märker jag att andra tråden blivit bättre (jämnare, jämnare spunnen) men vad kan man vänta sig, övning ger ju färdighet!

Nu vill jag jobba lite på finliret! :-)
Jag tror att jag krånglar till det lite med "tussen" så nästa projekt blir att fundera på HUR fibern kommer ur "tussen". För tillfället börjar jag i mitten och förflyttar mig längs med tills jag drar i fiberns längd. Borde kunna styra det bättre...

Jag har garninköpsstopp... men ull är inte garn, eller hur?!

Sicksopp

STicksTopp ska det vara men det blir lätt fel med de bokstäver som vänster pekfinger ansvarar för eftersom jag har ett sådant där tokont trasigt nagelband som kräver plåster...:-(
Kan inte sticka och knappt skriva men spinna går bra! Har en lite filmsnutt på detta men kameran har fått ben. Igen! :-)

Den här dagen verkar starta lite knöligt...

måndag 9 augusti 2010

Det gick idag med!

Att spinna, alltså!
Nu sitter nästan 50 g hyfsad tråd på spolen. Nu väntar jag bara på min härvel så ska jag spinna den andra dutten BFL-humbug. (Jag har två spolar till men de har annan diameter så jag håller mig till samma spole tills jag blivit lite coolare!)

Jag tycker att KnitPro stickorna är så vackra och att de är snygga till nästan alla garn jag stickat med så nu har jag beställt en sjalnål i KnitPro. Den var inte dyr och kommer passa till alla sjalar jag har och deklarerar dessutom att jag minsann är en KnitPro-kvinna... hm, det där sista vet jag inte riktigt hur jag tänkte... :-D

Så, inte mer nöje nu, Cecilia! Jobba, jobba, jobba! Snabbare, mer effektivt, öka, öka, öka!

söndag 8 augusti 2010

Ho, ho, ho! Look what I can do! :-D

Tröttnade lite på att spinnrocken bara stod där och trots att jag var nära att kasta ut den genom fönstret typ 8 gånger bet jag ihop och GAV mig inte och så gick det förbaskade trampsnöret av men jag gav mig inte och se:Säkert flera meter tråd!

Tänk ändå så galet glad man kan bli när något plötsligt funkar!
Nu ska jag sluta innan det börjar gå dåligt...

Tack för alla kommentarer på förra inlägget och det innan, det har känts så välkomnande!

Svamputflykt och stickat

Idag åkte maken och jag till landet, utan barn och utan kamera. Vi ville plocka svamp och vi ville så gärna att vi gick ut fast det regnade.
Vi hittade kantareller och ovanligt superfina Karl Johan, i stora stim med våra mått mätt! Maken står och steker K-J just nu, nyss åt vi kantarellmackor.

Jo, vad har jag stickat nudå?
Näverstickning: ett sittunderlag, tovat och klart. Jag är väldigt nöjd med det!

Dominostickning: ett sittunderlag som ska få en gul kant innan jag tovar, väldigt nöjd med det också.
Båda två var trevliga stickningar!

Knytsjal med allt bredare hålbårder:Jag ville att ökningen skulle följa något mönster så det fick bli Fibonacchis talföljd, 1 1 2 3 5 8 13.
Att sticka hålvarven är rätt tråkigt och nästa omgång ska ha 8+13=21 hålvarv... :-(
Jag har gott om garn och tänker göra sjalen stor, inget knussel här inte!

På landet passade jag på att spinna lite, både mitt röda merino som jag spinner tunt, tunt och så Liljas ull som jag tvättat lite slarvigt så man blir gott fet om händerna när man hanterar den. Den spinner jag lite tjockare, planerar ett par feta, goa sockor som ska funka som fotkräm! :-D

Tillägg: Maken hade mobilen med och tog ett kort på svampen, visst är de fina?

lördag 7 augusti 2010

Hemma igen

Igår kom vi hem, sonen och jag! Vaknade i Narvik på torsdag morgon och klev av tåget i Göteborg fredag vid lunch!
Nu ska jag ta mig ikapp med allt möjligt, bland annat ska jag för ordningens skull skriva i resebloggen om de sista dagarna också. Så ska jag visa här vad jag stickat under resan och så ska jag försöka förstå vad som hänt på andra fronter under min frånvaro och så ska jag läsa ikapp på de bloggar jag följer! Der ska bli roligt men det kommer nog att ta en stund... :-)
Maken och jag tog en liten promenad ( jag har fått både benmuskler och kondis under resan och vill gärna underhålla bådadera!) och precis när vi kom in tog regnet i lite mer ordentligt så nu är det inomhus aktiviteter som gäller!