måndag 28 november 2011

Inte en maska...

Det blir inte mycket stickat just nu, man måste ju både jobba och packa upp! Fast just ikväll har jag suttit hos dottern och stickat, det var lite skönt att komma bort från lådor och beslut!

Såhär ser det ut när man kommer in genom dörren:Lite mysigare är det i köket:Och i vardagsrummet knoppas orkidén:(Det är Dante i förgrunden, visst har han en imponerande näsa?!)
På bokhyllan står min novemberkaktus, den råkade lite illa ut i flytten för jag tappade den och krukan krossades och en massa blommor, knoppar och grenar bröts av...och ÄNDÅ blommar den så generöst!

söndag 27 november 2011

Denna helg, ett liv!

Fast farbror Melker sa förstås denna DAG, ett liv.
Nåväl. Det var ju bara lite saker kvar i gamla lägenheten och så en del städning.
Glada i hågen steg vi upp klockan 5 på lördag med målet att bli klara till kvällen.
Vi lyfte, kånkade och bar. Vi fyllde en släpkärra med "skänke-bort" och ändå var det saker kvar att flytta över till nya hemmet.

Dottern och sonen gick som skottspolar mellan lägenheterna och jag slängde desperat ned saker i lådor; jag tror att sakerna i hemlighet förökade sig när man vände ryggen till!
Så när kvällen kom var vi inte klara.

Idag gick vi också upp klockan 5, något mindre glada i hågen men hoppfulla; vi skulle riva av det sista och vara klara till 10, allra senast klockan 12. Klockan ett var det klart och halvtre lämnade vi nycklarna. Så fort jag hittat sonens DS och min kamera så kommer det bilder...


Har beslutat mig för att att ge bort gamla Elsa om någon vill ha henne. Avhämtning i trakten av Kinna eller Göteborg. Någon intresserad?

onsdag 23 november 2011

Nu är det seeeeeeegt...

Inte riktigt ute ur gamla lägenheten och definitivt inte inne i nya. Och eftersom det rörs upp en del damm får jag det jobbigt andningen. Men tiden går och vi gör så gott vi kan så på lördag är det klart i gamla lägenheten. Har jag bestämt! :-D

Men jag har löst folkdräktsvästproblemet! Den är inte blå men den får duga: Nä, jag skojar bara! Jag har fått fatt på en GRÖN väst i fint ulltyg, dubbelknäppt och bra! Skönt!

söndag 20 november 2011

Wherever i lay my knitting that's my home!

Helgen har varit ansträngande men med god hjälp från makens vänner är nu alla TUNGA saker förflyttade och på plats.
Det är mycket kvar att göra men just nu är det te och fötterna upp som gäller!

tisdag 15 november 2011

Hög luftfuktighet?

Allmänt upphetsad över att ha slutfört en kofta tog jag fram min Fabelkofta, men tänk så den krympt! Ojojoj! Har hört talas om kläder som krymper i garderoben men det känns ju sådär att UFOn ligger i stickkorgen och krymper! Det måste vara luftfuktigheten? Irriterande, men jag har redan en kreativ idé på gång och det är inte att banta! :-)

Men dagen har också inneburit ett fynd! Vet att jag skrivit tidigare om mina linnebyxor som försvunnit spårlöst! Två par! Skulle länkat till inlägget...men också det verkar ha försvunnit... hm!
Men nu har det ena, lite sämre, byxparet dykt upp!De var lite onödigt rymliga från början, så kanske, kanske har de också krympt och sitter som en dröm nu? :-D

måndag 14 november 2011

Tji fick jag!

Satt på bussen och maskade av min sjukantiga sotarmössa/minibeanie. (Oh, prova att säga det: MINIBEANIE, visst känns det skojigt? Ja, jag lever ett spännande liv, lättroad och lättrörd!)
Jättenöjd trodde jag att jag var, fast jag ville liksom inte prova där och då men den KÄNDES rätt.Stickad från toppen. Jag lade upp FYRA maskor, ökade till sju, ökade igen till fjorton och sedan ökade jag vartannat varv så att det blev sju "sömmar" tills den var lagom i omkrets. Kände mig innovativ; det brukar ju vara SEX "sömmar".
Vid studenthemmet klev en ung kvinna på med en underbart glansig, blålila mössa, hemstickad och vacker. Och med sju "sömmar"! :-D

Eftersom det verkar gå väldigt trögt att låna en blå folkdräktsväst har jag idag slagit till på en meter blått tyg, nu gäller det bara att hitta ett bra mönster.Västen ska vara dubbelknäppt, lite längre än en vanlig väst och rund i ringningen, egentligen ska det nog vara liten krage där också men det blir nog too much...
Får krupp bara av att leta bland mönster, vojne, vojne!

söndag 13 november 2011

Flytt, sofflagning, upprepning och koftan! FO

Mycket har blivit nedpackat, förflyttat och omhändertaget...men det verkar inte finnas någon ände på det! Eller, jag är kanske bara trött?
Stora sovrummet är färdigstädat, i veckan sätter de nya in lite möbler där för förvaring, i väntan på stora flytten.
Vårt källarförråd är tömt, en del saker är slängda och en del har flyttats till en ny och bättre gallerbur, 25 m längre ned i källarkorridoren.

Äntligen lite kort på min kofta. Jag har haft den på arbetet och min kloka arbetskamrater förstod att jag inte bara stickat snett utan att den är lite feminint utsvängd över baken med mening och att den är längre bak än fram avsikt:Knapparna är söta men verkligen oanvändbara! Den är bekväm att bära både sedesamt knäppt upp i halsen och med flappande slag, jag är så nöjd!

Nu är det veckotvätt medan maken flitigt skruvar i soffan:Den har många år kvar i vår ägo, lite bumlig och stor men bekväm!

Jag repade upp lintröjan men är på igen, denna gång lite stramare randning och inget sicksackande! :-)Möjligtvis är den en smula suddig, men det stämmer bra med hur jag känner mig just nu...
Trevlig söndagkväll!

lördag 12 november 2011

I ärlighetens namn

Sanningen skola göra eder fria...och jag tycker inte om lintröjan. Ja, det är sanningen, så är det. Vet inte om det är ränderna eller färgerna eller att jag vet att ökningarna är felgjorda på trillioner ställen eller bara för att jag stickat lösare och lösare... Hm... Repa upp? Helt eller delvis? Hm...

Julkula nr 1 börjar bli klar. Den blir en anings sned för jag blev lite distraherad vid intagningarna men det gör nog inget när vadden kommer i! Man får inte var för petig!

Men idag är det första flyttdagen! Jajamän!

Köpte lagerhyllor på IKEA igår för från och med idag kan vi flytta in i vårt nya förråd. När vårt förråd är tömt så tömmer de gamla hyresgästerna sin lägenhet varefter vi kan flytta in, ännu ett tredimensionellt 15-spel! Det ska bli skönt att ÄNTLIGEN komma till skott!!! Adressändringen blir enkel, uppgång C i ställer för A!

Någon som har en blå folkdräktsliknande herrväst att låna ut?

torsdag 10 november 2011

Missnöje...och en upptäckt!

Jag börjar med gnället:
1)Igår gick soffan sönder!
Nästan nya soffan! Ja, det beror förstås på hur man räknar...I slit-och-släng-åldern är den förstås jättegammal, men i ett hållbart samhälle är den sprillans ny! Och det är inte klädseln utan själva stommen som släppte. At closer inspection visar det sig för all del att den är ihopsatt med häftklamrar så det är ju inte jätteöverraskande att det inte höll!
Men kanske har den känt våra onda blickar, vi flyttar snart (JA!!!) till mindre lägenhet och soffan är STOR...

2) För många stickningar, för lite flyt och för lite tid:*Lintröjan, för stor och krånglig att bära med. Men skön stickning, i sig.
*Dubbelmössan kräver sin kvinna vid stickning, ingen TV-stickning utan mer hörboksdito.
*Julkulorna....suck...började med att få ordning på circular cast on och kände mig nöjd men stickorna var lite för grova. Så jag ska börja om med ett snäpp smalare stickor . De kommer inte bli varken som Drops kulor eller A&C-s kulor utan riktiga små luddiga lyxkulor...klara lagom till påsk, antagligen! Skulle satsat på gult och grönt garn!
(Såg förresten påskägg med tomtemotiv i affären igår, undrar hur man tänkte där?)
*Gröna sockor i hemspunnet...vet ju inte hur stora fötter mottagaren har! Kan man ringa lite apropå ingenting och fråga? Eller kanske verkar det lite skumt?
*Vackra Gratitude, när ska jag hinna med dig?
*Spårvagns-stickningen går långsamt fram och i samma påse ligger pingvintröjan; tydligen har de redan fått alldeles för många tröjor och folk stickar ändå mer och skickar...
*I stugan ligger Vernal Eqinox och väntar, fluffig och ljuvlig...

MEN, bilden på mina stickningar har ovanligt bra färgåtergivning! Min kamera anser inte att lågenergilampor är lysrör utan vill ha inställningen Glödlampa! Aha! Detta kommer att revolutionera mitt vinter-inomhus-fotograferande!

tisdag 8 november 2011

Koftan och julkulor!

Koftan med de knasiga fårknapparna vill inte fastna på bild men jag har haft den på jobbet idag; den kommer bli en riktig favorit! Varm, mjuk, bekväm och lättburen! Jag ska ta kort imorgon, när jag är hemma lite tidigare.

Nu är jag trött, funderar på att göra små paket av det som jag köpt till dotterns födelsedag imorgon. Vi ska fira "på riktigt" till helgen när maken är hemma men något lite måste hon ju ha också på själva dagen? :-D

Så har jag bestämt mig för att sticka lite julkulor, har ingen beskrivning så jag har stretat på med olika varianter av circular cast on och tror att jag hittat en jag gillar nu!

Tillägg: Inspirationen till kulorna kommer från Arne och Carlos men eftersom vi stretar på dubbla hyror lägger jag inga pengar på böcker just nu utan freestylar... Tack Sunna för att du letade och tack Majstess för tipset! Ska kika där!

söndag 6 november 2011

Att sticka provlappar....

...är kanske bra.
Sist jag gjorde det blev mössan jag stickade kanske en anings onödigt liten, den blev förstås enligt beskrivning men lite ...snål....typ.
Så nu gjorde jag det inte, man ska ju dra lärdom, eller hur?
Med stickor enligt banderoll lade jag upp 140 maskor för lagom runtom enligt stickfasthet, det brukar ju stämma bra.Nu har jag repat upp och lagt upp 100 maskor i stället...
MEN, anledningen till att jag fortsatte så länge som jag gjorde, fast jag redan visste att det blev för stort till och med om jag varit skapt som en Bratz var att jag är hemst envis och gärna ville testa min dubbelstickningsidé. Och det blev riktigt bra så nu kör jag på allvar. Och fort går det med bara 100 maskor!

Har hostat inatt och drömt konstiga drömmar. Bland annat hade jag råkat parkera bilen i hotellrum men glömt vilket. Lyckligtvis kom jag på att det gick att köra bilen med fjärrkontrollen till låset. Starta, backa, gasa på framåt och sedär! Där var den ju! :-D

I min ungdom arbetade jag i bageriaffär och dagens datum väcker sötsliskiga minnen:Jag har hört ganska upprörda diskussioner beträffande hur en ÄKTA GA-bakelse ska se ut och även vilket bageri som var först... Själv inte särskilt förtjust i grädde men väl i marsipan skulle jag kunna tänka mig att nöja mig med själva huvuvdet! :-)
Trevlig söndag!

lördag 5 november 2011

Koftknappar och förkylning

Koftan är färdigstickad nu men skulle må bra av lite blockning. (Bild från Natalie Dee.)
Fast jag tror att jag ska göra som mamma brukade göra, pressa med fuktig duk. Måste bara visa de fullständigt hopplösa knappar jag sydde dit:De är så kantiga att de fastnar i knapphålen men vad står man inte ut med för att få flasha sin fårförtjusning? :-)
Tokstrumporna är påbörjade:På paketet stod Akryl print så jag tänkte "Okej, akryl." men sedan såg jag att det stod 100% ull på andra sidan så då tänkte jag "Okej, ULL!" men när jag började nysta undrade jag lite hur fåret sett ut och sedan läste sonen, som ser lite bättre än jag, att det stod 100% akryl på banderollen.
Jaja, vackra färger är det i alla fall, även om gryningsljuset inte riktigt samarbetar med kameran.
En glad överraskning var i alla fall de generösa beskrivningarna i övre delen av paketet, blev riktigt sugen på att sticka Barbiekläder!

Dottern har varit här ett par dagar och nu är det lite tomt, bara sonen och jag kvar. Egentligen skulle jag åkt till mamma denna helgen men är helt genomförkyld, låter som Darth Vader när jag andas så jag stannar här med med mina baciller.(Darth Vader kom aldrig på att säga "Live long and prosper!", eller hur? Det kunde gett den sagan ett HELT annat slut...) :-D

torsdag 3 november 2011

Så nära nu...

Uppifrån-och-ned-koftan är närapåklar nu, sex usla små...nåja, ganska lååånga varv kvar, sedan har jag en egenstickad kofta! Som jag tror jag kommer vara väldigt nöjd med. Så vad gör jag då? Stickar på? Nä! Inspirerad av Mia startar jag nytt, förstås! (Nej, jag skyller inte på Mia, bara skönt att veta att man inte är ensam!)
Jag fick förra veckan en idé till en randig mössa som jag var tvungen att köpa garn till, det blev Järbo mellanraggi: Och jag höll i både det ena och det andra men köpte till slut bara en påse med sådana där mininystan, de är så söta och ska få bli tokrandiga sockor till dottern. De är hårt nystade, de där små godbitarna, så jag fick nysta om för att hitta innersta tåten. I brist på nystpinne använde jag skaftet till en tjusig smörkniv, funkade helt utmärkt.
Idag gick jag enslig promenad till fågeltornet.Där var fint och det är helt otroligt att vi haft stugan i snart 14 år och jag aldrig vandrat just de stigarna! Hittade fler stigar som får utforskas en annan gång.
Igår pysslade dottern och jag en stund och vek origami, jag vek en önsketrana. När man vikt 1000 st får man önska sig något så jag tror att jag återgår till den enklare varianten att niga för nymånens skära... Dottern utvecklade tran-formen och vek en modern variantsom har ben och dessutom har en loppa som har en loppa på ryggen :-DTyvärr missade jag tranans huvud! :-)

onsdag 2 november 2011

Lilja

Igår eftermiddag fick Lilja somna in.
Hennes liv blev kort, 2 år och 8 månader, och hennes tid hos Anna blev alldeles för kort,bara lite mer än ett halvt år, men hon lämnar stort avtryck.
Hon satt och låg gärna i knät men blev helst inte buren i famnen, lyfte man upp henne slingrade hon sig snabbt upp på axlarna där hon satt eller låg tills man föste ned henne.Hon hade stora, klara gröna ögon med en verkligt direkt blick.Hon hade den lenaste päls man kan tänka sig, kort och lockig och nyputsad hade den glans som silke.

Lilja föddes i Stockholm men flyttade till Litauen när hon var 12 veckor. I vintras kom hon tillbaka till Sverige och Göteborg och till Anna den 7 april.
Lilja föddes med två ganska besvärliga hjärtfel som inte konstaterades förrän hon redan var hos Anna. Dessutom hade Lilja bekymmer med att hon rev upp sår på kroppen och till detta hittade vi ingen fysisk orsak.
Till slut kunde vi se att Liljas liv handlade för mycket om att gå i tratt, inte orka andas bra och att allt hopp och alla ansträngningar Anna gjorde var förgäves. Fast det är tungt så var beslutet att låta Lilja sluta nu det bästa för henne.
Lilla fina Lilja, älskad och saknad.