lördag 31 december 2011

DÄR SATT DEN!!!

Aiolin!
Jag gör ett tappert försök vartenda år och ibland blir det så illa att det bara är att slänga bort direkt.
Ibland äter min make tappert.
Men i år!Blank, fet, krämig och oskuren!
Låt nyårsfesten begynna, aiolin är klar!

Hade jag verkligen glömt

hur besvärligt jag tycker att det är att sticka muscher?Ja, tydligen! 56 stycken på sjalens översta kant! Nåja, det går bättre nu än allra första gången. Då liksom fuskade jag mig igenom muschen men nu har jag kommit på hur jag ska få bågarna kopiöst stora så att det GÅR att göra rätt!
Det var till denna sjal jag ville ha entrådigt från Hedängens garn och ull men valde istället Drops Kid-Silk för en mer prinsessig, lyxig look! (Läs: Nöden har ingen lag!) :-D

Sjalen är brudsjalen jag inledde året med! Har inte tänkt på det förrän nu, när jag letade upp den för att länka till bilden på den färdiga sjalen


Vi är allihop i familjen i olika stadier av förkylning och eftersom det är årets sista dag idag försöker jag tänka att om det gamla året slutar med så mycket hosta och snörvel så måste det nya börja lite bättre. Dottern och jag ska bara tillfriskna helt, sedan ska vi börja träna tillsammans, det kommer göra susen för hälsa och kraft!

Jag önskar alla ett riktigt gott nytt år, att bra saker kommer ut ur det som verkar dåligt vid första anblicken men att det mesta som händer är bra saker!

onsdag 28 december 2011

Idag har jag hunnit sticka en del

Tror nog att min Gratitude blir färdig ikväll:Typ tre varv kvar plus avmaskning:Den är len som en sommarbris och nästan helt rätt stickad.
Jag tänker inte gå närmare in på den delen med rätt och fel, hybris och ödmjukhet...

På väg hem från stugan idag var vi i alla fall inne på Skene Järn (de säljerNÄSTAN allt!
Skruvar, låsbeslag, utomhusspa, glöggmuggar, dammsugare, små fartyg, jaktpyngel och stekpannor men jag hittade ingen hudkräm, faktiskt. Men litet fik finns där och badkar, fågelmat, grillar...)

Maken köpte borr, jag köpte halstabletter, batterier, krokofanter , bananaskid och ett par läsglasögon med lysdioder i skalmarna! Stickarens svar på joggarens pannlampa! Att sticka i bilen efter klockan 3 på vintern är nu möjligt!Dioderna lyste lite lagom milt ned på mina händer och stickningen gick (i det närmaste, som sagt...) GALANT!
Länk

måndag 26 december 2011

...och här hoppar till slut Lovikka-vantarna in i boet!

Någonstans på vägen när jag stickade dess kom jag att tänka på snöklumpar i ullen, nariga handleder och hopplöst frysande från barndomen men bortsett från det har det varit ett rent nöje att sticka.Hade tänkt garnera med gröna kryss...men kan inte riktigt bestämma mig. Får nog återkomma till det, hade bara grå och röda lovikkavantar som barn och njuter av det lyxiga gräddvita! :-)

Ikväll har vi sett på The King's Speech (tur att jag har en dottern som förser mig med lite kultur!) och för er som ännu inte sett den; det är en fantastisk film! Vackert filmad, fantastiska skådespelare och fin berättelse! Se den!

Här kommer ett par sockor hopp-hoppande...:-)

Orkade inte blogga dem igår, jag är grundligt förkyld och tycker ganska synd om mig själv...
Här är de i alla fall:Tillverkade av de färggladaste nystanen i ett sådant där Järbo-minipaket. Ganska gulliga tycker jag, om jag får tycka något själv!
I morgon eller kanske i övermorgon har jag ännu ett FO att rapportera, sedan är det nog dags att ta itu med lite gamla vänner; Gratitude ligger högt upp i högen och sedan ska jag överraskningssticka en sjal till en arbetskamrat som behöver lite uppmuntran. Fast när jag är klar kanske hennes problem är över! Får nog snabba på lite...

söndag 25 december 2011

Om att ropa hej...

I fredags kväll var skinkan klar, skrev jag här i bloggen.
Och det var den , inget ljug alls. Men så framemot läggdags tyckte jag att det var dags att provsmaka också, det brukar vara årets bästa macka. Vörtbröd med ljummen julskinka och lite julmust till.
Men när maken skar i skinkan tyckte han att den såg konstig ut:Rosa runt kanterna och liksom brungrå i mitten! Smakade lite brungrått också, liksom ingenting!

Så på julaftons morgon daskade vi en griljerad skinka i disken på Maxi och krävde att få byta!
(Nä, så gick det inte till men det var kul att skriva!) Vi frågade vänligt om det gick att byta utan kvitto och det gick det, och vi fick dubbla priset tillbaka och det närmaste en ursäkt man kan komma. Väldigt trevligt bemötande från Maxi på Mölndalsvägen.
Så glada i hågen åkte vi och hämtade upp dottern och sedan hade vi julafton med skink-kokning!
(Japp, nu är skinkan definitivt över bäcken och vi kan lugnt ropa hej!)

Jag har aldrig varit så bra på sällskaps-spel, mest sett det som en ursäkt att äta godis, tror jag, och liksom gillat det på min nivå. Men en sak har jag haft svårt att tåla och det är de där som tänker strategiskt när de spelar Kina-schack. Som sitter och lurar ihop en väg för sina kulor, liksom i hemlighet. Plötsligt sätter man karamellerna i halsen när de liksom hopp-hopp-hoppar in ALLA kulorna i sitt bo mitt framför näsan på oskyldiga gottegrisar.

Nåja, nu tror jag att jag har liksom krattat manegen för att det kommer hopp-hoppa in en massa färdiga saker som jag liksom i hemlighet baxat fram till "nästan klart". Här kommer i alla fall till att börja med mammas bäddsockor nr 2:Det blev garn över av det hon skickat med mig och denna gång stickade jag foten i enbart det garnet. Hälen förstärkte jag spetsen på med lite cottolin (hade varit snyggare om jag gjort hela hälen starkare!) och så blev det en fluffig kant, fast den syns kanske inte på bilderna.

Hoppas hon blir nöjd med dessa också, första paret åkte på redan julaftons kväll!

Lite senare idag kommer ännu ett par sockor hopp-hopp-hoppande in på denna blogg, skulle jag tro och i morgon finns det ännu mer hopp i mitt lopp!

fredag 23 december 2011

Alltså, det här med inspiration...

Häromdagen gjorde jag långa listor på saker som skulle göras och köpas och så sprang jag förbi grannens nymålade dörr med en sprillans ny "ingen reklam"-skylt...och så var jag inne en sväng på hantverksutställningen på Stadsbiblioteket och såg en "ingen reklam"-skylt i keramik och WHAM så var inspirationen där, pockande och oavvislig! Inspirationen struntar fullständigt i om jag har annat att göra, FÖRVERKLIGA NU!!! säger den. Hårdhjärtat.

Först gjorde jag en i blått och gult fritidsgarn men en inledande tovning antyder att det blir en väldigt stor skylt...
Så då kom jag att tänka på mina tovade liljesockor. De blev så väldigt små, detta garn borde vara perfekt så nu har jag stickat en till skylt i vitt och rosa:Nu återstår tovtvätt och kantning, men det får bli efter jul!

Nu sitter vi och njuter av att det är julafton imorgon. Efter höstens flytt är vi liksom lite möra och har bestämt oss för en lugn och stillsam jul och det känns bra. Idag har vi gjort tjong , köttbullar och skinka och även om jag gärna skulle ha hittat juldukarna också, så känner vi oss redo.

Så från oss alla, till er alla - En riktigt god jul!

torsdag 22 december 2011

Dan före dan före dan!

Julklappshögen växer:Brödet jäser:Det blir nog jul i år också!

tisdag 20 december 2011

Provbak och snabbfix och struvor!

Här är några änglar, provbak som fick bli efterrätt:De smakade bra och var spröda. Egentligen föredrar jag krispiga pepparkakor men de här blir helt okej!
I alla fall har vi till slut pimpat våra ganska slitna skåp och lådor i köket. Först var vi i fina affären och hittade skojiga knoppar för 149 kr st, räknade ut att vi skulle behöva 22 st... Sedan köpte vi på IKEA, 6 st för 9 kr och se så fint det blev:Så många vackra färger, varför välja! :-)Ingen kommer titta på slitna kanter när det finns så fina knoppar att fästa blicken på!

I kväll har sonen bakat struvor. Jag tröttnade snabbt som en treåring men han härdade ut. Verkar det fattas någon på bilden? Jaa, kanske vi smakade lite...

söndag 18 december 2011

Den här bloggposten innehåller nötkräm

Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.
Foto:UNICEF/Pelle Bergström
Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.



Nöff, nöff!

Nu skuttar kultingen Särimner omkring igen! :-D

Men det gick verkligen ovanligt bra med alla planer igår!
Västen ska jag försöka lämna idag och jag har väl inte full koll på julklapparna men jag fick gjort andra saker; pepparkaksdeg och "tack-för-god-grannsämja-blommor" till tidigare grannar.
Så jag är nöjd!
Julkorten fick jag hjälp av barnen med; jag skrev korten och de skrev adresserna (det tråkigaste! :-D)Och lite julpynt kom fram:
Eftersom jag ska arbeta idag har jag nu gjort en lista åt maken: Städa hela lägenheten, hämta hem alla kartonger från externa lagret och packa upp dem, organisera källarförrådet så det blir som Harry potters tält på Qudditchmatchen, köpa ny TV och förbereda en liten elegant supé lagom tills jag kommer hem. (Han vet inte om det än...)Men i alla fall tänker jag sitta och stick en stund nu och lyssna på Drama Queens, en hörbok som börjat lovande!

lördag 17 december 2011

Särimner och FO

Varje dag vaknar jag med en glad, förväntansfull känsla av att idag är den dag som jag ska hinna med allt och dessutom avsluta dagen i soffan, nöjd och belåten med stickorna i hand.
Efter hand som timmarna går och verkligheten tornar upp sig inser jag att programmet varit för optimistiskt och den där soffstunden blir på tid då jag kanske snarare borde sovit...
Men, precis som den gamle grisen Särimner vaknar mitt hopp, nytt och fräscht med nästa gryning.Även om det är söndag imorgon ska jag till arbetet on special mission men idag, lördag ska jag:
*plocka i ordning lite här hemma
*skriva inköpslista
*lämna tillbaka folkdräktsbyxor och skjorta
*ev lämna hårddisk och lite annat till dottern (kan man få en kopp kaffe? :-D)
*lämna tillbaka västen på annat ställe
*veckohandla
*besöka återvinningen
*hämta en kartong från lager-lagret (MÅSTE få hem mina kokböcker!) (kanske lite julpynt, också!)
*skriva och skicka alla julkort (jag vet, försent!)
*rippa alla lånade CD-böcker
*koppla greppet om årets jul; julklappar som ska skickas, inte minst...

Tror egentligen att det är den sista punkten som kommer att sänka mig denna gången... :-D

Nåja, än är det tidigt och hoppet gott!

Ville bara visa mitt FO, bäddsockorna till mamma:Själv är jag nöjd med dem, hoppas mamma kommer att gilla dem också!Jag har gjort hälen med korta varv och med en liten kil:
Min kamera är inte så jättebra i mörker men här är en bild från festen där folkdräkten användes, 1500 ungdomar i en jättelik dansuppvisning:Sonen är inte med på just denna bilden, det är nämligen den bästa bilden som kvällen gav! :-)
När vi kom ut från uppvisningen var det kallt och vackert och min kamera gjorde sin egen tolkning av vattenfallet och Lisebergsgranen:Nu måste jag sätta igång med dagens alla göromål om jag ska ha en chans! :-)

Länk

söndag 11 december 2011

Fredagens bästa köp!

Jag är helt för att alla ska anstränga sig för att skapa ett hållbart samhälle, men om lågenergilampor tycker jag inte! På många sätt ogillar jag dem men framför allt är det inget BETT i ljuset!
Vi skumögda kisar och kämpar.
Men med tre lågenergilampor på en gång, då lyser det som en landningsplats för E.T.-s moderskepp!Absolut fredagens bästa köp! Sovrummet är ljust som en operationssal!

Vi har haft lite familjedag idag, varit i lite olika affärer och köpt mer eller mindre nödvändiga saker...Sonen satsade på små kaktusar:Dottern på en lite större som jag inte fick med på bild men den har i alla fall en sombrero som hon lånade: Väl hemma hittade hon ett örhänge värdigt en hängiven stickares dotter:
Stickning, ja!
Gladsockor av Järbos mininystan:Sockor till J:Ett par till till dottern, stickor 2!Bäddsockor till mamma:Silket jag spann häromkvällen:Sist och absolut minst, fru Orkidé!
Saknat min kamera? Vaddå? Vem? Jag?
Njo, kanske lite...

fredag 9 december 2011

Garnbyte?

Om jag egentligen ville sticka i entrådigt garn från Hedängens Garn och Ull, men inte får tag i det, vad kan vara lämpligt att byta med?

tisdag 6 december 2011

Den gamla spinnrocken

Vid ett tillfälle under flytten sjönk mitt hjärta hårt och snabbt; den ena lädermojen i vilken spinnvingen snurrar var borta!!! Ersättlig, säkert, men jag vill ha min egen...

(Moget, och så, jag vet!)

Men ibland är försynen med och lite senare hittade jag den tre centimeter långa läderflärpen i en liten hink som stått nära spinnrocken.

Faderns glädje då han såg den förlorade sonen var intet jämfört med min då jag höll flärpen i handen!

Idag har jag premiärspunnet här i nya hemmet. jag spann av de hankies som jag fick av MiA när vi spann på Nordstan i höstas. Det var härligt och jag kände mig som hemma igen.(Lånad bild, mina var rosa!) Det var annorlunda att spinna silke, hårdare och svårare ....men samtidigt enklare...vet inte hur jag ska beskriva! Måste nog prova lite mera, vid tillfälle!

söndag 4 december 2011

Ett litet råd: Flytt int!

Eller jo, men det är verkligen bökigt!
Idag hade jag tänkt lägga ut bilder på färdiga jättestora sockor till J (jag hoppas att han har föttter som PRÅMAR, annars är sockorna för stora!) och det mycket gladfärgade akrylsockorna jag stickar till dottern (hade dem liggande i stugan och hade glömt bort, blev glad när jag hittade dem).

Så vad hindrar mig, hittade ju kameran lagom till förra inlägget?

Jo, men nu är den urladdad och den här lillas sötnosen saknas:GAH!
Dessutom hade jag tänkt lägga ut en lampa och ett svindyrt fat jag fått i present på Tradera men det går ju liksom inte heller!

Får nöja mig med att baka kaka till sonens orkester imorgon (hittade inte det vanliga receptet!) och tvätta lite...

Trevlig vecka, hoppas edra ägodelar finns där ni tror! :-)