lördag 28 januari 2012

50, it's a magic number...

Sitter här och laddar för att komma i stämning för att betala månadens räkningar...som om det någonsin skulle infinna sig någon sådan känsla...I denna oändliga väntan drar jag runt på "mina" platser, kollar bloggar, garnaffärer, öppettider på COOP (ska åka till mamma idag!) och lägenhetsköer...som om jag skulle vara sugen på att flytta på ett tag...

Och när allt, utom räkningarna, är sett och gjort landar jag i min egen handarbetskorg, den virtuella, och får syn på att det närmar sig 50 000 besökare! Själv närmar jag mig 50, ja, noga räknat är det 50 dagar...nä, där tog jag i, det är 70 dagar kvar. Så jag tror nog att jag ska ha någon form av lotteri snart, ska bara tänka över vad som ska firas, hur det ska gå till och vad som ska lottas ut!

Kanske måste ut och titta på Wollmeisegarn, ett av de där garnen jag läst om men aldrig hållit i min hand.....okej, nu har jag varit där...hm...oj...vad ska man säga...vilka härvor, vilka färger...vilka namn...mmmmm...Bild från Wollmeise-shopen, garnet heter Camapri Orange.

Jag har för övrigt köpt lite "tilläggsgarn" från Three bags full. Vet inte om de var extra billiga eller så, de bara råkade ha det garn jag sökte men de levererade snabbt med ett trevligt brev och ett vykort, jag faller alltid för sånt!

Jag vet i alla fall vilken stickning som ska med till mamma:Hitchhiker! Väldigt trivsam stickning. Namnet är en blinkning åt boken Liftarens guide till galaxen där talet 42 inte spelar en oväsentlig roll och sjalen har i full storlek 42 flikar.
Om jag varit den lyckliga skaparen av mönstret skull jag döpt det till Draksvans eller något stiligt dinosaurienamn för den första biten ser ut som en sagans draksvans!

Så, nu är jag supersugen på att...nä, men nu börjar jag få tillräckligt med dåligt samvete för att jag inte tagit itu med räkningarna, så nu är det dags!
Lite kaffe, bara först, så kör jag sedan! :-D

fredag 27 januari 2012

Och så en sak till!

I går när jag kom hem sent landade jag i soffan inför vidare transport till sängen och fick se Carrie i Sex and the city i en ganska så fräsig tröja i galet stora maskor. Den var som ett nät, stickor 20, minst!
En sådan kunde man nog sno ihop på en kväll?
Men kanske man måste vara Carrie Bradshaw för att sedan ha den på sig?

Nu har jag snart ätit upp mina spagetti och ska åka iväg till träningen!
Idag blir det massa crosstrainer!

Trevlig fredagskväll!

onsdag 25 januari 2012

Men GAH, inte en idé till!

Troligen inspirerad av Willow Fairys entrelac-filt och garnförrådtömmariver (nytt ord, tror någon att det kommer in i svenska akademiens ordlista inom kort?) har jag kommit på att jag kan påbörja ett riktigt långtidsprojekt; en dominostickad filt av restgarn!(Det jag kan om dominostickning lärde jag mig ur denna utmärkta bok av Vivian Höxbro.)

Får jag börja NU?

måndag 23 januari 2012

Gör om, gör rätt?!

Att sticka en möbiuskrage var kul och gick på ett kick i tjocka, goa, Alpaca.
Undrade lite över storleken medan jag stickade.

Maskade av.
Provade...

För stor för att sitta om halsen som jag tänkte.
För liten för att vränga två varv...

Hm...

Repade upp.

Läste mail, bland annat kommentar från The Willow Fairy:

Möbius är roliga, bara att sticka runt runt runt.. har stickat några stycken nu, det svåraste är att få rätt storlek... Provlappen är extra viktig...

Det är bara att instämma och dessutom inse att jag anade det hela tiden!

Jaja, nu har jag börjat om.
Nä, ingen provlapp!Jag minskade både antalet maskor OCH stickstorlek, kan nog bli intressant! :-D

Apropå lappar;
visst är dessa städtrasor fina?Kunde inte riktigt motstå dem, men nu vill jag inte använda dem för de är ju som grannast ihop?!

söndag 22 januari 2012

Inspiration...

Tidigare idag läste jag i Emelies blogg och blev lite sugen på att sticka en Brambels och så kom jag att tänka på det fantastiska blå Alpaca-garnet från Mark&Kattens som jag fick från Snögumman men det var kanske lite för tjockt och så fick jag syn på en cowl och kom på att det var en Möbius-moj jag skulle göra! (Låter det sådär i någon annans huvud eller är det bara jag?)
Lyckades hitta tillbaka till urbra Youtube-klipp om hur man lägger upp, så nu har jag en sak till på gång:(Detta blev för mycket för min kamera, ulligt garn, starka färger och svagt ljus...)
Jag har haft en stillsam helg och tänker vila resten av kvällen också. Vila med min supersmootha möbius...

lördag 21 januari 2012

These are a few of my favorite things

Ett litet varv i lägenheten och jag ser detta:I soffan ett krokningsprojekt.I fönstret!På köksbordet, ett till krokningsprojekt av hemspunnet, denna gång. När det är klart ska det tovas och blir det litet kan det få bli fodral till mobilen och blir det pyttelitet kan det få bli till iPoden, man får vara flexibel! (Vid sidan ser man ser man gårdagens att-göra-lista, mycket blev gjort!)Också på köksbordet, min "röda" amaryllis. I hyllan, mitt vantgarn från Rosenvante!

Så då kan det hjälpas att det blir lite Sound of Music-känsla (klippet är bara ett soundtrack, men det gör inget för oss som sett filmen tillräckligt många gånger (dvs fler än 10) hela scenen finns där i huvudet, liksom text och känsla! :-D):
Hon sjunger om woolen mittens, här är mina lovikkavantar:Jag trivs egentligen inte så bra med vantar alls, men dessa har liksom fodrat fickan och förvandlat den till en ljuvligt varm liten grotta, mmm!
Hon sjunger också on snow flakes, till och med det har vi här idag, inte helt säker på att de platsar under dagens rubrik...Jag ska duscha min ömmande kropp (träningspass igår!) och sedan fundera på hur jag ser på snön; lite ljusare blir det ju, men så har jag också hört utryckningsfordon redan två gånger denna morgon, kanske det är halt?

Jaja, titta er omkring efter lite favorit saker i livet och ha en skön lördag! :-)

fredag 20 januari 2012

Tack, Marita!


Jag fick en award av Marita med fina bloggen Maritas maskor! Det är en sådan där trevlig blogg med lite av varje och mycket av handarbete! :-)

Tack för att du tänkte på mig!
Och spinna det kan alla lära sig fast sedan börjar det svåra och det är att bli bra på det. Men det är roligt nästan från första sekund. Det var i alla fall några minuter då och då i början då jag övervägde att elda upp slända och spinnrock och lägga ullen på komposten... men sedan är det spännande och roligt och rofyllt!


Nu skulle denna award vidare till 5 bloggar och det är ju så svårt...vilka ska man välja?
Hm, efter att ha funderat lite så får det bli såhär:


1) Rosenvante
Jag var så imponerad av Rosenvante och hennes blogg när jag själv började blogga att jag inte vågade kommentera...men när jag gjorde det fick jag genast vänligt gensvar! Alltid fina saker att se på och tänkvärda eller roliga eller mysiga inlägg!

2) På väg
En ganska så ny blogg där nya projekt bara brakar fram! Här pågår en del andra projekt och det är alltid läsvärt!

3) Mönsterlöst
Alilel med bloggen mönsterlöst kör just så, mönsterlöst och det är ju en konstform i sig! Just nu är det en virkad rengbågs-sjal på gång och eftersom den höjer mitt humör på avstånd undrar jag hur det kommer bli att ha den på sig?! :-)

4) Kamolini
Monica med bloggen kamolini och jag har haft, inte ett gemensamt, men likadant projekt den senaste tiden; vi har båda flyttat i vårt närområde! Det var trösterikt för mig att läsa om hennes flytt eftersom den gick av stapeln lite tidigare än min! Också en blogg med lite av varje och en hel del handarbeten! Och ett fantastiskt kakrecept! Mmmm...

5) Bland nystan & Papper
Malin med denna blogg drog i gång Sip & Knit i Göteborg och det är så trevligt! Tyvärr har jag bara varit med två gånger och kommer jag inte kunna gå under våren eftersom jag lagt träningspass på fredag eftermiddag... Roliga inlägg och vackra saker i Malins blogg. Malin är den andra av dessa 5 bloggare som jag träffat in IRL...

Så var det redan 5 stycken och ändå har jag ju så många fler fina, roliga, spännande, kämpande, stickande, spinnande bloggar kvar på min lista....

Men så var reglerna! Tacka den som givit awarden, länka till den givande bloggen, skicka vidare till 5 andra bloggar och meddela dem i kommentar. Done! :-)
(Dessutom lägger jag awarden i min lilla award-lista till höger!)

Solig dag på er allihop, hoppas det är lika fint överallt och att det varar över helgen!

onsdag 18 januari 2012

Jag vann!

Jag vann hos Rosenvante!
Och jag hann inte mer än skicka min adress så låg paketet i brevlådan!Jag har läst på en massa bloggar om fina vantar men inte riktigt kommit mig för men nu blir det av för jag ska sticka Uppsalavanten i underbar Visjöull. Tror att det kommer se ut som solnedgång bakom domkyrkans torn:Lite prestationsångest kanske men jag har blivit ganska bra på att sticka med två färger... :-)
Tusen tack, Rosenvante, du gjorde en bloggvän glad!
Arbetade sent igår och så hela dagen idag så ikväll är det soffkväll!

lördag 14 januari 2012

Tunisisk virkning

Inspirerad av AnJa och Gina besökte jag Stäkets och klickade hem lite kroknålar. (6 st för 100 kr tycker jag är bra pris, de hade liksom lite rea!)
Så nu har jag suttit och provat mig fram lite.Testat att sticka in kroken på olika ställen för att känna efter vilken struktur jag vill ha på mitt planerade projekt... Man ser ju lätt att Gina kan fler tekniker än så, men jag nöjer mig för tillfället med att tillverka ett litet buckligt rör som kan få bli stationär grytlapp till lilla stekpannan så småningom!Att flytta är omtumlande och man kan råka sakna något från sitt gamla ställe (diskmaskinen var bättre!) och så kan ha fått något man inte riktigt visste att man saknade. Här är ljusare! Härligt!
Lumos, på er allihop därute! Särskilt till er som börjar behöva längre armar! :-)

torsdag 12 januari 2012

En sak mindre på listan

Jag misstänker att dottern läste på bloggen att hennes tröja var långt ned på listan och bestämde sig för att ta saken i egna händer så idag har vi varit på Deisys och köpt garn som hon ska sticka själv.
Jag stickade provlapp eftersom MiA sa till mig att göra det och det var nog bra så vi fick räkna lite och fundera lite på hur stor tröjan ska vara och sedan lade jag upp och nu sitter hon och stickar på resåren:Nu ska jag se om jag kan få igång sonen också... :-D

onsdag 11 januari 2012

Mobilfodral, CHECK!

Den blev som jag tänkte:Jag är nöjd men har genast fått nya griller; nästa mobilfodral ska stickas med tunna stickor och det ska vara fullt med flätor ...eller så ska det vara tvåfärgat med kurbitsar...eller OCH! :-D
(Riktigt usel bild! Sov gott!)

Surrande sticktankar!

Här krävs lite struktur för att kreativitet och stickglädje ska blomstra.

Vad pågår, EGENTLIGEN?1)Lintröjan

Gillar fortfarande både garnet, idén och modellen men har inte lust att sticka på den just nu

2)Litet mobilfodral

Kunde bli klart ikväll, grovt garn och liten mobil!

3)Dotterns födelsedagsstrumporGår framåt men långsamt och underbart. Tunt vackert garn i många färger!

4)Vernal equinox shawl

Ligger på landet och är underbar…men jag ska nog börja om för jag har stickat olika hårt så den ser lite ut som en Citron, bubblar här och där!

5)Dubbelstickad mössa.

Gillar idén men ganska trist stickning, snarksnark, sticka fel…

6) Gladvantar

Snart klara, tror jag!


Vad pågår i princip men bara i huvudet, fast garnet finns?

1)Sockor till sonen

2)Strumpor till mig!

3)Krokat litet etui när kroknålen kommit….

Vad tänker jag på mera då?


1) Underbar spetssjal och så fort jag börjar leta så hittar jag massor, väljer och vrakar och så får jag syn på en fantastisk sjal som blir mitt val…men då är det alltid Echo Flowers och den har jag redan gjort, tre gånger till och med så då försöker jag tänka Laminaria…men den är jag inte sugen på längre….så vilken underbar spetssjal ska bli min?

2) En lite mer stabil ullsjal, lite kraftigare garn, stor, gosig men med något mönster...Revontuli, kanske...eller något annat...

3) Patentstickad tröja till dottern, men vilket garn?


Nu vill jag ha sötsaker och glögg och låtsas att det är mellandagar och jag är ledig och kan sticka loss...

:-D


tisdag 10 januari 2012

Gladvantar

Lagom svårt i soffan ikväll: gladvantar!Garnet heter Knitcol. Mjukaste merinoull och stickor nr 4. Uppifrån och ned och inget krångel.

I morse gick jag till jobbet übertidigt. Jag var där klockan 7 med alla papper i millimeterordning, lunchlåda med grönsaker i fyra olika färger (rött, orange, gult och grönt) och en lista med punkter att göra i tidsordning. Bara en sak saknades.

Nyckeln.

Jag kom inte in.
:-D
Jag hade tur, det kom en hantverkare efter ungefär 5 minuter och släppte in mig men fru Duktig blev nog en liten anings stukad.... Imorgon satsar jag på min vanliga entré, alla papper i oordning, konstig eller ingen lunchlåda och minsta möjliga tidsmarginal!

Hon blev glad!

Egentligen visste jag att hon skulle bli det! :-)
Nu känns det bra.

måndag 9 januari 2012

Brudsjalen före och efter

FÖRE:EFTER:CLOSE UP!Jag är nöjd, men nu sätter blygheten in; kan man ge bort en sjal utan att ha kollat ifall mottagaren gillar färgen? Kvaliteten?
Hur ska jag ge henne den så att hon förstår att det är en gåva men att hon ändå kan säga att hon vill ha ett annat garn?
Ja,ja, i värsta fall blir det fel och pinsamt och jag måste säga upp mig från jobbet... :-)

Inser att jag bloggat bilder med "bara" 3 megapixlar den senaste tiden eftersom Tradera inte klarar så mycket mer än så... Nu har jag emellertid ställt om kameran till max!

Min "röda" amaryllis är helt förtjusande!Men klart rosa, förstås!
Laxrosa, till och med!

lördag 7 januari 2012

Att lägga upp löst...eller till och med mycket löst!

Jag är inte så bra på att lägga upp "mycket löst".
Till exempel misslyckades jag så sent som i maj i år när jag skulle börja på min ljuva Färö-sjal:Kom av mig och även om jag lagt upp igen och startat om har jag knappt kommit någon vart alls på den, kom liksom av mig.
Men man lär av sina misstag! Eller hur?Tydligen INTE, inte jag i alla fall.
Så nu har jag petat upp uppläggningen till Brudsjalen i efterhand.Alla 201 maskorna har jag plockat upp och istället maskat av utomordentligt superlöst.Fy sjutton, sådan tid det tagit!
Men nu är jag nöjd!

Inser att jag antagligen skulle ha nytta av att gå på denna workshop!

Maken och jag har varit rediga idag, hämtat saker i det externa förrådet och packat upp det mesta, satt upp en spegel och en krok till hårtorken; en plats för var sak och var sak på sin krok! :-)
Trevlig lördagskväll!

fredag 6 januari 2012

Äntligen!

Idag har det varit fint väder, kallt, krispigt, soligt och efterlängtat!

Dottern bjöd ut mig på promenad och vi gav oss iväg. Efter en stund fick vi sällskap med dotterns promenad-hund, en fantastiskt trevlig vizsla vid namn Atos.De är väldigt fina tillsammans; Atos lyssnar på dotterns minsta andetag och springer fritt men som på ett långt koppel; han kommer direkt när hon ropar!Vi gick i det ljuvliga vädret i den överraskande skogen som finns mellan Högsbo och Ruddalen, vi var ute i en och en halv timme och sedan gick vi hem till dottern och åt korvmacka och drack te.
När jag gick hade månen kommit upp.En väl använd trettondedag!

torsdag 5 januari 2012

Byte och blomsterprakt!

Nu har jag bytt bort min tredje spinnrock mot en härlig påse kardad ull från Klövsjöfår! Den känns bara helt fantastiskt fin! Bra byte, så nöjd!
Jag köpte på självaste julafton en röd amaryllis:Har funderat på hur de kan vara så säkra på vilken färg blomman ska få men tydligen är inte alla precis lika säkra. Tror att den blir hur ljuvlig somhelst, även om den är ganska ljust röd. Åt det ljusrosa hållet...
Orkidéen trivs i sitt nya fönster eller så är den skräckslagen och kämpar för sin överlevnad!:Vacker är den i alla fall!

onsdag 4 januari 2012

Ser du stjärnan i det blå?

Det var så trevlig stickning men den blev inte så fin:Lite tråkigt garn och jag vet inte om jag ska ha den som disktrasa...eller kastrullunderlägg...eller inte alls! Men som sagt, trevlig stickning så med ett lite finare garn tror jag det blir en finfin disktrasa. Eller kastrullunderlägg. Eller pynt?! :-)

Tror jag börjar bli frisk nu, lyssnade på gladlåtarna på iPoden och spelade lite lufttrumma i väntan på hissen, kändes fint!(Fast jag har förstås inga tjusiga luft-trumpinnar från Roliga Prylar!)

Man VET att man är en sticknörd

när man tycker att det verkar vara ett naturligt (och lite trevligt!) budskap på TV att Björn Borg lärt sig tvåÄNDSSTICKNING i hockeyskolan...

Efter en stund slog det mig att det kanske stod tvåHANDSFATTNING...

Tea cosy

Jag vill sticka en tea cosy eller gärna tea cosies. Bara för att det låter så mysigt!
Jag dricker inte te ur kanna och jag trivs inte med stickade fodral till mina muggar så it ain't gonna happen men själva ordet!
Själva tanken kom till mig när jag efter ett intensivt stickbloggs-surfande hittade till Crochet with Raymond och denna underbara tea cosy!Alla ni därute som har tekannevanor; är inte detta ett must-do-item?
(Och jag skojar inte, jag funderar som bäst på om kanske ändå jag ska leta upp tekannan, jag är helt enkelt kär!)

tisdag 3 januari 2012

Sisådärja!

Nu är den lilla korgen min handarbetskorg:Jag har haft den i många år, den har stått bredvid TVn (av någon anledning) med ett riktigt gammalt UFO i.
Nu är det egentligen meningen att den stora korgen skall säljas eller slängas men med några ting går inte det och dessa ting får SPARAS! Stora korgen är ett sådant ting och den står nu i källaren.

Annars har vi kört stora lass till vår favoritsecondhand i Skene och denna julhelg har jag sålt grejor för snart 2000 kr på tradera och blocket!

Allt mitt garn är hemhämtat, rensat och instuvat; så mycket fint jag har! Och av alla underbara garner som ligger där valde jag att ta ut detta:Ett underligt garn som jag köpt på loppis. Det saknade banderoll men det stod på lådan att det var lin...lite tveksam är jag nog men det ska få bli en stjärnformad disktrasa!

Här är i alla fall min Gratitude, blockad och klar:Rolig stickning i en tråd Zauberball och en tråd Kidsilk. Nästa Gratitude (för det ska bli åtminstone en till) blir i tunnare garn.
Nej, det var inte svårt att sticka den, bra diagram och bra beskrivning. Eftersom man stickar långa bården på tvären först blev det inte heller en "otymplig" stickning förrän det allra sista.

Den förfärliga hostan släpper inte greppet och jag har totalt tappat greppet om vad som är lämpligt; jag tar näsdroppar, allergimedicin, astmasprej , värktabletter, vitaminer och naturläkemedel i en enda röra, SÅ trött på det där raspandet i halsen och den eviga hostan!!!

måndag 2 januari 2012

Downsizing!

Klurigare än man kanske tror först... Jag tror att denna bild av min gamla handarbetskorg och min nya säger mer än tusen ord:Fast fotot ljuger ju lite grand eftersom den lilla står framför den stora; det är alltså VÄRRE än det ser ut här! :-D
Men tänk så skönt när allt ägande har krympt ihop, sådär!
God fortsättning!