tisdag 28 april 2015

Kunde inte låta bli...

Att starta något nytt. Nu när jag gör upp med gamla surdegar. Skulle bara kika lite, lite efter mönster till bebisfilt och så hamnade jag hos Visa Lisa och så hade hon stickat en sådan fin mössa med ett så fint sexkantigt mönstret så jag var bara TVUNGEN att köpa mönstret. Beeswax hat.
Fast jag bara testar lite..mmmm...

söndag 26 april 2015

Härvlat och klart!

Nu har jag repat upp allt jag hittat här hemma. Det kan ligga något i stugan men det får jag ta när vi kommer dit. Nu ska härvorna få bada!
Och jag ska leta bebisfiltbeskrivning!

Tema KLART

Igår tog jag tag i årets tema, att göra färdigt eller ge upp gamla projekt. På köpet får jag faktiskt överblick över mina garn och restgarn, känner mig så nöjd med det. Jag insåg igår att jag har flera ännu ej påbörjade, ostickade sockor i restgarnskorgen! Och i garn jag ändå tycker om, det är ju jag som köpt det!
Bland restgarnerna låg två nästan färdiga bebismössor och ett par vantar. Den ena mössan repade jag upp men den andra mössan och vantarna gjorde jag klart. De går till skänkebortlådan:
Men så var det det med dotterns tröja...en riktig långbänk...
För tre eller kanske fyra år sedan uttryckte dottern att hon ville ha en tröja i patentstickning. Inte ull. Så vi köpte massor gräddvitt Cottonlight och så visade jag hur patentstickning går till och så stickade hon på en rejäl bit. Sedan kom hon väl av sig och så skulle jag ta över. Men vi stickde olika hårt så jag började om från början. Blev inte nöjd, började om igen...och igen.
Till slut bestämde jag att jag inte gillade patentstickning i det garnet och började om ännu en gång men med dubbel mosstickning.
 Men detta är OMÖJLIGT! Jag gillar inte garnet. Och till tröja...nej, jag kan tydligen inte.
Så nu har jag beställt annat garn för tröja vill jag att hon ska få.
Och Cotton light får bli till en bebisfilt!
Oooh, vilka sköna beslut, vilken inre lättnad! 
Så dagens projekt blir att ännu en gång repa upp tröj...uslingen...arna och göra garnet slätt och fint igen!
Men först ska jag veckohandla. Ensam i affären en söndagmorgon går det som en dans!

lördag 25 april 2015

Halvfärdig, sladdrig bebismössa

Nä, ingen idé att sticka klart!
Kanske kan det bli ett par okej ankelsockor i stället.
Nu ska det krusiga rätas ut!
Det går till så som när mamma tog till vara garn. Jag gör härva av det krusiga, blöter ner det rejält i kallt vatten, kramar ur det värsta och hänger härvan på tork. Slätt och fint blir det!

fredag 24 april 2015

Sockblockens lov

Då och då uppstår diskussionen om man ska blocka sockor och några är starkt för och några starkt emot. De flesta struntar nog i vilket! :-)

Jag blockar.
Det är roligt och blir fint. 
Mina "plastfötter" är gjorda av någon sorts skumplastplatta som jag köpt på Panduro och mallen är träfoten jag köpte på loppis för något år sedan.
De ska vara stora så att den fuktiga strumpan spänns utordentligt och när den torkat drar den ihop sig, jämn och fin!
(Sockorna är stickade från tån, magic loop, båda på en gång. Garnet tror jag är Fabel och i resåren döljer sig en liten dekorationsfläta som knappt syns!)

Bandgarn

Jag har inte köpt garn på impuls på nästan två år. Blev lite illa till mods över mina garnlager och bestämde mig för att använda det jag har i första hand. Enbart köpa till särskilda, bestämda projekt och det har gått bra.
Men.
För två veckor sedan drabbades jag av...köplust. Inget särskilt garn. Bara lyst att gå in på Deisys, titta, klappa, välja och KÖPA. Jag höll emot i ungefär en vecka och sedan köpte jag garn.
Åh, det var ljuvt att gå från affären med ett (1!)  nystan!
Nåja, jag köpte bandgarn och stickade en "smalsjal". Det är ett  Dropsmönster och är gjort för Fabel. Jag avmaskade med i-cord och scarfen kommer bli fin till min vita blus! ( Nr 120-19 )
(Man får föreslå ett namn på sjalen och även om mitt arbetsnamn är smalsjal föreslog jag namnet Ingrids sjal!)

torsdag 16 april 2015

Vantväder!

Det är väl alltid lämpligt väder för vant-och sockstickning!
Tikkunarts etude mittens, krångligt att länka på mobilen men jag har köpt mönstret på Ravelry. Sitter i bilen och väntar på sonen, fyra varv stickade hittills.

fredag 10 april 2015

Restgarnssockor

Fyra pyttesmå nystan fabel i två färger, brunt och brandgult, samt två mininystan röd-gult Hot socks har tagit slut. Jag kompletterade med svart fabel till förstärkt häl och avslutande kant.

Två, tre eller fyra varv av varje färg så lite pilligt har det varit, men visst blev de fina?
Sonen och jag är på snabbvisit i stugan, den behövde tittas till och idag ska jag såga ved inför vintern. Den ska ju vara inne före påsk har jag fått lära mig men eftersom påsken var tidig i år anser jag mig inte för sent ute!

tisdag 7 april 2015

Efter solsken kommer... hällregn

Nä, så illa är det inte men igår satt jag en timme i solen. Idag undrar man om solen alls finns...
Jag har påbörjat en stickning som ska få gå under etiketten KLART eftersom jag köpte garnet med viss möda för att sticka folkdansstrumpor till sonen. Sedan bytte jag garn och fick alltså drygt 300 g fint, vit ullgarn över. Vad det ska bli? En väst, tror jag!:-)

lördag 4 april 2015

Onödig lyx?!

Maken fick en stilig espressomaskin av vänliga kollegor och först var jag lite fientligt inställd. Ord såsom krångligt, onödigt, dumtanvändapengar och vadärdetförfelpåvanligtkaffe dök upp.
Men nu pysslar jag om vår lilla älskling och det är bara ett ord som dyker upp; Gokaffe!

onsdag 1 april 2015

Roligt med restgarnsrandigt!

Två fabelduttar, den brandgula är slut nu så i eftermiddag får jag rota fram något annat!