söndag 24 april 2016

Men så onödigt

Trodde att jag såg fel först... Igår satt vi ute med eftermiddagsfika.

lördag 23 april 2016

Man skulle tagit en förebild

Vi har eldat och röjt idag, massor gamla grenar  och kvistar.  Det har blivit så fint, men det är ju bara vi som vet hur det såg ut "före"!

tisdag 19 april 2016

Gratitude leaf shawl

Jag har stickat en Gratitude, designad av Lisa Bomble, Visa Lisa. Det är andra gången jag gör den och det är en fin scarf eller sjal och den är rolig att sticka. 
Jag vet om två fel och så maskade jag inte av så som det står i beskrivningen.
Garnet är från Louisa Harding och kvaliteten är ull och bambuviskos. Jag föll som en sten för färgerna som påminde mig om barnkammarrimmet: 

Suger and spice
And all things nice
That's what little Girls are made of!

och eftersom  scarfen är till L som är född i England tyckte jag det passade bra, Suger and Spice och Earl Grey tea, för att vara noga! Jag tänker också på crème brûlée och indisk mat och smaragder och safir och granater... bilderna gör inte färgerna rättvisa alls!
Jag tycker inte alldeles helt om garnets struktur men det är lent och mönstret framträder fint ändå, så jag är nöjd! Hoppas L blir glad!

Att blocka en sjal

När jag återupptog stickning på allvar för cirka sju år sedan förstod jag först inte vad "blocka" var.  "Pressa ut" eller "spänna ut" tror jag att vi sa när jag var barn.
Jag har precis stickat klar en sjal, den ska få ett eget inlägg så småningom, och när jag maskade av med i-cord (vad kan det heta på svenska?) lät jag en dubbel tråd löpa inuti i-corden för att kunna spänna upp överkanten rak. Fiffigt, eller hur?
Någon som ser vilken sjal jag stickat? 

söndag 17 april 2016

Göra krukor

Fale Artut visar i sitt senaste inlägg hur hon gör fungerande såkrukor av tidningspapper med en krukmakarmoj. Jag köpte  en förra året men blev aldrig kompis med den.
Det gick lite bättre nu, men jag drar lätt sönder krukan när jag tar loss den och den blir inte slät i botten utan står och vickar. 
Behöver kanske träna mer?
Nu ska jag emellertid äta middag! 

fredag 8 april 2016

Liten härva

Fick små fina ullrullar, som karamellkorvar, av Fale Artut. Minns inte när och inte varför men de har legat i hyllan och lockat!
Så plötsligt var det dags, jag spann och kedjetvinnade så nu har jag en liten karamellhärva som ska få fundera på vad den vill bli! Det var ren njutspinning,  fale artut, helt enkelt! :-)