måndag 31 oktober 2016

Pulsvärmare

Jag har virkat och stickat drakfjällshandledsvärmare. Det är Dragon stitch med liten pärla i toppen på varje fjäll. Två små flickor fick var sitt par, den ena blev glad direkt,  den andra kanske ska sova på saken...

söndag 30 oktober 2016

Mina stickor och stickpryttlar

AnJa funderade över sin egen och andras stickförvaring. Här kommer mitt svar!
Numera använder jag nästan enbart rundstickor och dem har jag i den lilla pärmen. I huvudsak.
En del lösa tippar ligger i den lilla sortimentlådan där även måttband, virknålar och annat ryms.
I jordgubbstyget ligger alla mina gamla stickor...vad ska jag ha dem till...? Sedan har jag, för easy access lite smått och gott i en korg vid soffan, det är ju synd att behöva resa sig ur den i onödan?
Det hela är rätt dynamiskt, eller möjligen rörigt, och saker rör sig lite fram och tillbaka...men någon form av fungerande system är det nog, eftersom jag i allmänhet hittar det jag behöver. Doch visar jag inte hyllan med garnvinda, nystmaskin och våg där det förstnämnda sakerna normalt finns!

lördag 29 oktober 2016

Ny reflexmössa

Jag trivdes inte med min reflexmössa så nu har jag stickat en ny. Modellen är lite som en sådan där jordgubbsmössa men i grått och svart. Det blir bra när jag åker till stugan nästa gång.  Eller promenerar i stan med,  för den delen!

fredag 28 oktober 2016

Nu är de färdiga

Jawoll magic, detta vackra garn som jag inte ska köpa mer av då det, som så många moderna garn, inte känns spunnet.  Jag kan inte urskilja singlarna och det luddar lite när man stickar. Jo, jo, sockorna håller så det är inte det som är problemet utan...känslan! Sockorna är stickade från tån med magisk ögla,  båda samtidigt, Fleegle heel som jag förstärkt på insidan.
Nästa vecka har alla lärare ledigt...nej,  vänta nu! Så är det inte!  Men jag har två lediga dagar så det är ju ändå bra för då hinner jag rätta lite grand! Och jag får sitta med det var jag vill!

torsdag 27 oktober 2016

Profylaktisk strumpstoppning

Dottern sliter sockor på hälarna så nu testar jag att förstärka dem från insidan från början.  Lite pilligt men inte svårt!

lördag 22 oktober 2016

Pomologi

På andra sidan om vår å böljar ett stort område med ängar, madmark, tunna björkar, hasselsnår och stora ekar. Och två äppelträd.  Det ena ger gröna äpplen i augusti, september och det andra bär som bäst i oktober.
Nordiska museet har en app som heter  Äppelappen och med hjälp av den har vi kommit fram till att det är Hösthampus, men om någon vet bättre är jag intresserad!

söndag 16 oktober 2016

Trousseau

Rolig och enkel stickning i lättstickat garn. Garnet köpte jag för länge sedan och jag är 99,9% säker på att det är Manos de Uruguay. Sjalen är Trousseau, ordet lär betyda brudutrustning, typ. Hade jag tänkt först skulle jag köpt mer garn och därmed kunnat sticka den större varianten.  Måste sluta köpa enstaka nystan... Lika bra att köpa 1 kg direkt så vet man att det kommer att räcka.  Till nästan vadsomhelst!
I torsdags fick vi ett brev om att det inte blir något kommunalt vatten och avlopp i stugan. Skönt att slippa den stora kostnaden men då måste vi ordna bättre avlopp själva.  Och kanske sluta fred med mulltoan...
Lite att tänka på, helt enkelt!

söndag 9 oktober 2016

Äntligen klara

Nu är sonens vantar äntligen klara. Silke och alpacka så de är nog varma och kanske slitstarka? Jag ska tvätta dem så blir de nog lite jämnare.  Tummen är som i Arched gusset-vantarna, fin passform!

Hemgjorda sockor

Jag har fått ull från en kollegas pappas får i två omgångar.  I sopsäckar,  blandat med halm  och annat. Jag har sorterat, tvättat, kardat, spunnit, tvinnat och stickat. Garnet är treårigt, sockan är stickad med magic loop, från tån och med Fleegle heel.
Tänk att det går!

måndag 3 oktober 2016

Mycket nu!

Massor av sticklust men inte onödigt mycket tid! Jag har dock läst i en  blänkare från Land att gnällande är farligt för hjärnan förutom att det är trist för omgivningen så nu ska jag tänka som kollegan. "Var en låga, inte en plåga!" Min mentala bild av detta att vi sitter bredvid varandra i arbetsrummet med huvuden som ljuslågor! (Han har snott uttrycket från toaletten på träningsanläggningen! )
Åter till sticklusten, dessa har jag gjort! Storlek 29 och 30, fort,  kvickt och lätt!