måndag 31 augusti 2009

Måndagen den 31 augusti

Det blev en skön helg med tid för en hel del stickning. Först avslutade jag halsduken, den blev tillräckligt lång och är mjuk, fluffig och len.

Jag hade tänkt sticka på spetsstrumporna, men det lockade inte, så jag bestämde mig för att göra en disktrasa till.
Jag var så absorberad av kubmönstret att det tog en stund innan jag reflekterade över att det vackra lin/bomullsgarnet inte alls kändes som lin... En närmare titt under prislappen visade att det var 100% silke, så nu har vi kanske västra Sveriges lyxigaste disktrasa. Får se om den funkar!

(Jag vet hur det gick till; i somras skulle jag köpa disktrasegarn och valde ut ett nystan av rätta sorten. Efter att sedan strosat runt i affären högg jag på ren impuls ett ljusare nystan ur samma låda och skyndade till kassan...)

Slutligen fick jag lite tid till att göra en till möbius...krage?!
Jag lägger upp som om jag skulle sticka strumpor från tån och uppåt, stickar fram och tillbaka på den ena stickan och sedan syr jag maska för maska när det blivit tillräckligt långt.
Eftersom en Möbiusyta har en enda sida och en enda kant varierade jag rät-och avigsida lite slumpmässigt.Den är ihopsydd och klar nu men ser lite fånig ut på bild, snyggare i verkligheten! :-)

fredag 28 augusti 2009

Fredagen den 28 augusti

Snart har arbetsveckan gått och jag har inte hunnit sticka nästan något alls...
Emellertid har sonen signalerat intresse för den blå halsduken, så nu blir det en helt vanlig halsduk som jag stickar så lång som tråden räcker. Det blir en bra lösning för jag tål faktiskt inte garnet. Jag nyser som besatt och det ska bli skönt när den är klar! :-)
I kväll åker nog sonen och jag till stugan och där ska jag väl få lite mer stickro, hoppas jag! Så vad ska jag ta med...mysigt att fundera på under dagen!

söndag 23 augusti 2009

Söndagen den 23 augusti

Stickade på min nya halsduk igår och nös! Det måste ha dammat loss lite bomull eller silke som störde min näsa.
Jag har nu som idé att göra halsduken som en möbiussjal. Gjorde en i våras:
Den blev onödigt bred så när jag tar på den viker jag den dubbel. Så här ser den ut på:
Sjal är väl fel ord, kommer inte på något annat, men jag tycker att den är rätt så dekorativ. Dessutom överraskande varm! På håll lär den se ut som om det är pärlor i, vet inte om jag tycker att det är bra eller ej. :-)
Inca-garnet var liksom rätt dyrt och om jag sätter ihop den som bomullsremsan från i våras så räcker det med den enda härvan jag köpte. Resultatet blir lite som en sådan där gammaldags fuskolle. Kanske? Vi får se!

lördag 22 augusti 2009

Lördagen den 22 augusti

Samma sak igen; massor av saker som MÅSTE göras men då kommer jag på att jag ska lägga in bilder i min nya blogg...

Så här blev den färdiga luvan!









Dessutom vill jag visa starten på min nya mjuka halsduk i bomull och silke, Inca Fiber.

Garnet köpte jag på impuls hos Deisy Design, Avenyn i Göteborg.

Stickningen kallar jag Snötorpsstickning, för så hette det i den artikel där jag såg det första gången. Tydligen finns det på fler platser men i vilket fall som helst blir det en bra , fluffig halsduk!

"Ta hank, lägg hank, sticka hank och maska" är själva mantrat som man upprepar medan man stickar; rena rama meditationen! :-)

fredag 21 augusti 2009

Fredagen den 21 augusti

Nu är två arbetsveckor avklarade efter semestern, känner mig trött men i princip nöjd! Skulle önska att det fanns tid för mer stickning, men i kväll har jag iaf avslutat ett projekt; beställda mössan, en randig luva. Och så har jag påbörjat en halsduk i bomull och silke, len som en puss i en fin blå färg. Jag ska sticka den i Snötorpsteknik.

Så småningom kommer båda dyka upp på min stickhemsida : http://web.comhem.se/handarbeten

Där finns en massa redan nu så kika gärna!

onsdag 19 augusti 2009

Onsdagen den 19 augusti

Förstår inte alls varför jag börjar med detta just idag...har verkligen inte tid...vilket troligen är anledningen till att jag gör det!

Hm, om någon råkade läsa detta, ge inte upp om mig, det kommer mer otra vez!