måndag 30 november 2009

Måndagen den 30 november, Nu går det som en dans!

Ja, inte utmaningen, den står i sin påse bakom datorn och hånar mig lite vänligt...Påsen är vacker, medtagen från Japan en gång av min make!

Men den rosa hjälmen! När man kommit en bit så både syns och känns minskningarna så tydligt att jag behöver inte markera och då bytte jag till den uppknäppbara sorten att ha kring maskan mellan ökningarna. Känner mig både listig och nöjd! :-)
Men titta här! Så går det när man är kaxig och vrider på sin novemberkaktus! Två avtrillade knoppar, minsann!
Men den blommar ju härligt generöst ändå, inget kalas utan kras, kanske?!

Måndagen den 30 november; Hur svårt kan det vara?!

Jag är i förnekelsestadiet men faktum är att jag har lite svårt att ta itu med utmaningen och påbörjade därför en bebismössa, en slätstickad hjälm som i princip är kul att göra. Ursprunget stickar man fram-och-tillbaka men eftersom jag inte gillar att sy har jag gjort om den så att jag kan sticka runt, runt. Den blev såhär:
Jag gjorde I-cord-snoddar, det hade troligen gått fortare att göra dem en och en men det var lite kul att göra båda samtidigt.
Sedan var det dax för utmaningen men så kom jag att tänka på att den går ju inte att sticka på på spårvagnen och så ska jag till mamma igen så det var nog bäst att jag påbörjade ett nytt varannan-för annan-projekt; en rosa hjälm. (Höhö! Tala om att snacka omkull sig själv! Lättlurad!)
Mönstret är sådant att man i princip stickar 14 maskor, minskar 2, stickar 15 maskor, ökar 2, stickar 10 maskor, minskar 2 och så likadant fast tvärtom... och det gick bra på första hjälmen men på hjälm nr två blev det omöjligt; 15 maskor blev 16, 10 blev 9 och mina försök att rätta till efterhand gjorde enbart att 14 blev 13 och så vidare...
Äntligen en anledning att skaffa sig lite stick-bling-bling!
Panduro liggar bara lite off-road på vägen hem (i alla fall om jag sedan tar bussen!) så jag gick och köpte material till stickmarkörer, fem silvriga och 8 guldiga.
Den rosa hjälmen kommer nu bli tillverkad med stor precision och jag tycker att den ser ut som en sådan sak en magdanskerska kunde haft om höfterna att pingla med medan dottern tycker att den ser piercad ut (man har väl lite olika referensramar och jag finner det svårast att förstå var jag får min ifrån...):
Och här satt jag och drömde om att sticka skira, ljuva, komplicerade sjalar...Haha! En liten knäpp på näsan från stickgudarna, kanske! :-)
Eller ett tips om att det är hög tid att börja sticka utmaningsvanten...
Si,si, mañana!

söndag 29 november 2009

Söndagen den 29 november, första advent

Tog en liten promenad i Jakobsdalsskogen och var framme och kikade på jättegrytorna vid Påskbergsgatan. Borde haft med kameran!
Sedan hämtade sonen och jag hem maken och vi tog en liten skyltsöndagspromenad längs Avenyn efter lunchen. Hemkomna från den kändes det lagom att tända adventsljus, dricka glögg och äta pepparkakor och nu känns dagen i sin helhet helt okej!

Söndagen den 29 november, än så länge ingen höjdare...

Denna dagen har börjat med en hel rad större och mindre missöden, varav det som tagit mig mest tid är att jag råkade radera min besöksräknare. Nu har jag lyckats få totala antalet att synas igen men den vägrar att visa denna månad. Bah! Jag skulle ju egentligen bara flytta den uppåt på sidan och så skulle jag in och pilla, bara lite,lite, i själva koden! DUMMA människa!

Igår bakade emellertid sonen och jag pepparkakor och de blev goda och vi brände inte en enda plåt! Jag får inte köpa fler pepparkakemått nu, har alldeles tillräckligt många, det här är INTE alla:
Här är första kavlingen, sonen fick göra den:
Och så här blev hans kakor:
Här är mina änglar:
Nu sitter jag mest och retar mig på allt som gått sönder, spillts ut och misslyckats denna tidiga morgon och så önskar jag att jag hade det lika fint som The Willow Fairy...

Så jag tror att jag ska pyssla om mig själv lite grand och runda av med lite stickning! låter inte det som en bra idé, så säg?

Maken kommer hem idag, vet att han kommer till Landvetter men inte hur dags, bäst att vara beredd! :-)

Tillägg: Men man blir ju helt galet belåten när man fixat sin räknare igen! Det gjorde susen att duscha! :-)

lördag 28 november 2009

Lördagen den 28 november

Första omgången tvättar i maskinerna, ingen idé att börja med pepparkakorna. Heller ingen idé att påbörja utmaningsstickandet men att pilla lite med en bebishjälm till Stickhjälpen känns väldigt lockande nu. Har ju lärt mig att göra så fiffiga snoddar, I-cords också, måste provas...
Nä, amaryllisen är inte min! Mina finns under maxipåsar och den som kommit längst visar en liten blek topp, ännu oklart om det är knopp eller bara blad.

Lördagen den 28 november, energisk!

Nu ska jag äta frukost medans bröddegen jäser.
Sedan ska jag "göra ekonomin" dvs betala månadens räkningar och sortera tvätten innan dottern och jag åker till Media markt. Det är inte någon av mina favvosysselsättningar att åka till affärer, men ibland måste ju saker köpas...

Nu blir det kruskagröt med hemmagjort äpplemos, te och så GP i sängen.

P.S.
Nu är det verkligen utmaningen som gäller. Det blir nog inte mycket stickat idag men det som blir blir på vanten. Jo, det vore bra för mig att bli lite mer klar, tror jag!

fredag 27 november 2009

Fredagen den 27 november, strax innan läggdags

Idag skulle min pappa ha fyllt 89 år, så jag har tänkt på honom lite extra idag. Jag minns en gång, när han egentligen var ganska så sjuk men för tillfället i bra from så sa han "Det är lustigt, jag minns både min farfar och min far som förnöjsamma gubbar, och nu har jag själv blivit en!" och så såg han finurlig ut. Det är ett riktigt gott minne! Och i sinom tid hoppas jag på att få bli en förnöjsam gumma!

Jag råkade avsluta mammas baronesse beret, det går så rasande fort på slutet. Och det är så roligt!
Såhär såg den ut i nystickat skick:

Och så här i spänn:
Och JO, den är grön, en väldigt elegant, långt ifrån gräsgrön nyans...som ser blå ut ibland. :-)
Imorgon är det en sväng till Media Markt, tvättstugan och pepparkakor som gäller:
Ja, visst har jag gjort en plutteliten deg, men det går inte åt så många kakor i mitt hushåll. Det är mest jag som äter...
Själv degen är en kombination av två recept; började en sen kväll för några år sedan med degen som skulle ha grädde i sig men när jag kom till gräddens ihällande så hade jag inte någon sådan. Så då övergick jag på ett annat recept som hade lite mer fett och dessutom ett ägg. Kakorna blev som jag vill ha dem; stenhårda och krasiga. Jag vet att man får mest vuxenpoäng för spröda men jag har alldeles för många vuxenpoäng och försöker på detta sätt bli av med några! :-D
På söndag tänker jag göra mig av med ännu fler genom att strunta i att städa helt och hållet. Tänker bara ställa fram adventsljustakar och lägga på lite juldukar och åka och hämta maken på flygplatsen (planerar att åka till RÄTT flygplats, denna gången!) och sedan dricka adventskaffe med nybakta, stenhårda pepparkakor!

Fredagen den 27 november, lugnet börjar lägga sig på jobbet

Högarna på skrivbordet är inte så särskilt mycket mindre men mer välordnade. Med min vanliga fredagsoptimism tänker jag mig att ALLT ska lösa sig på måndag. Brukar gå sådär men det är inget jag tänker på nu! :-)

Hörde en gång om en person som avslutate VARJE arbetsdag med att skriva ned tre saker som gått bra under dagen för att gå hem i en god känsla. Jag orkar aldrig genomföra sådant, men man kunde ju göra en minivariant. Sitta på spårvagnen och fokusera på det goda som alltid händer och inte på det dåliga som också alltid händer och som är SÅ mycket lättare att gräva i.

Maken är i London så det blir fredagsmys på tre, fast först ska dottern och jag en sväng om Backaplan och sedan Maxi. Där brukar vara hemskt på fredag eftermiddag så jag vet inte varför jag sa ja till det...

Jag önskar alla en lugn fredagskväll!

torsdag 26 november 2009

Torsdagen den 26 november, dagens plikter utförda

Fick gjort en del av ärendena kom hem, förberedde middagen och satte mig i bilen för att hämta dottern och fastnade i trafiken kring Korsvägen.
Tänk ändå så dumt man låter sig påverkas; det är ju illa nog att det är många bilar, sedan kom det någon "som trängde sig lite dumt" och genast var det några som tutade och så började det koka under skallbenet på mig; VEM TUSAN TUTADE!

Nåväl, nu har det varit orkesterrepetition med sonen och jag är lugn och snäll igen. Satt så förnöjsam och stickade på mors mössa och njöt av hur föga förlåtande mönsterstickning är; har man glömt ett "yo" så märks det, om inte på nästa så på nästa varv igen. Det gör själva stickningen ännu mer meditativ. Jag kommer liksom in i en rytm, sitter nästan och gungar...och så plötsligt märkte jag att jag var SÅ lost. Så nu ska jag räkna till 18 från varv start så jag kan avgöra var jag borde vara! :-)
Jag stickar Baronesse beret med magic loop och det funkar men just nu, när den är som bredast åker stickan gärna igenom. Då borde man förstås raskt skruva på en kortare kabel men det har jag inte någon. Kan införskaffas, inte dyrt! Mössan ser blå ut men det är lysrörens fel, och blixten.
"Den é grön" som Sid säger i Ice age...

Torsdagen den 26 november, 15:50 pip

...och NU går jag, tidigt men inte fullt så tidigt som jag tänkt.
Jaja, så kan det gå! Mot Strikk! :-)

Torsdagen den 26 november, 14:40 pip

...och jag har inte gått ännu.
(Fast, förstås, det regnar nu...)

Torsdagen den 26 november, De é möcke nu...

Läser i bloggarna och det känns trösterikt på något vis att vi är många som tycker att det är tungt eller som delar med sig av tips för att lysa upp november.

I dag har jag möjlighet att sluta lite tidigare och tänker göra det (även om det innebär lite hemjobb till helgen...) för att gå och uträtta en del ärenden som stått på "Att göra"- listan så länge att jag fått skriva om den flera gånger; särskild skjorta till sonen, smått och gott från apoteket. Vågar mig nog in på Strikk igen på vägen...
Lite ljusare väder idag, det är skönt.
Min novemberkaktus har fina knoppar:
Min mamma har alltid sagt att man absolut inte får vrida kaktusen, men det gör jag i alla fall för annars får jag aldrig njuta av blommorna, ju!
Har fäst trådarna på varannan-för-annan-sockorna. Tror jag tvättar dem en gång så att de blir lite mjukare.
Annars stickar jag på mammas Baronesse beret och den blir liten och bra. Alla har väl beundrat mina ordentliga stickfasthetsprovlappar...nej, just det, jag hoppade det denna gången. Med. :-)

tisdag 24 november 2009

Tisdagen den 24 november; Tusen tack!

Kära Rosenvante,
tack för ett härligt garn! En sådan lyster! Dessutom hör färgen till mina absoluta följeslagare genom livet!
Blixtfotot visar inte alls!
Jag har sett bloggar där man får följa den förväntansfulla processen; kuvertet, kuvertet öppnas, paketet inuti öppnas, flik för flik och innehållet blottas i en bildsvit...
Jag störtade fram med galen blick och SLET upp kuvert och paket mer eller mindre i ett enda obehärskat RYCK...
Kom hem strax efter nio, hes i halsen, träningsvärk i mungiporna och med blytunga ben och så fanns där ett paket till mig! Tack! Nu ska jag bestämma något vackert att göra med detta härliga garn!

Strax efteråt gick strömmen! Inte i vår lägenhet, inte i vårt hus utan i vårt kvarter! Kolsvart! Här är egentligen härligt, vi har tänt ljus, TVn är tyst, dottern spelar gitarr och jag bloggar på mobila uppkopplingen och batteri... Så jag tror att jag ska njuta av mörkret en stund nu!
Hej för mej!
Sov gott!
Tillägg: Strömmen kom tillbaka efter 20 minuter ungefär, undrar verkligen vad som hände? Nu ska jag leta upp mitt glas med CocaCola som jag tappade bort i mörkret...

Tisdagen den 24 november

Öh...
Skriver som jag gör i inlägget nedan, stänger av datorn och går som en lobotomerad robot raka vägen till garnkorgen och plockar upp mammas Baronesse beret garn...
Och nu har jag lagt upp 96 maskor, ready to go!

Tisdagen den 24 november, låååång dags färd mot natt

I dag arbetar jag till 20.00, bara för att balansera den i övrigt något smöriga bilden av min arbetssituation; stickar och bloggar på jobbet, jobbar på landet framför brasan...

Nåja, ville bara påpeka att jag i går tog det djärva språnget att låta "Handarbetskorgen" och "Cecilia" sammansmälta i "Cecilias handarbetskorg". Hyfsat nöjd och inte trillade jag ur Bloglines eller följarlistor heller såvitt jag kunnat se.

Stickade färdigt varannan-för-annan-pansarsockorna, ska visa dem på bild när jag fäst trådarna.

Nu är det utmaningen som gäller, BARA! Blir nog lite stressad av att det börjar bli så många och så vackra och SÅ STORA projekt klara och där sitter jag men min lille vante...

måndag 23 november 2009

Måndagen den 23 november, efter middagen

Försöker att sticka lite mindre för att vila armbågen så nu måste jag visa en annan sak. :-)

Jag har då och då försökt ha sjal. Andra kan ju bära sjalar som både livar upp och klär. När jag försöker kanar sjalen omkring och jag blir ganska snabbt irriterad. Härom kvällen såg jag en kvinna i en underbar sidensjal i blå nyanser och hon hade knutit så himlans fiffigt så jag hörde inte ord av vad hon sa; jag bara kollade in knuten! :-)
Så här var det:
1) Lägg sjalen om halsen (jag vet, lite suddigt, inte så bra på egobilder!)

2) Knyt tamparna löst
3) Stick den övre tampen i själva sjalen. Arrangera lite lagom mjukt. Sitter som berget! :-)
Ha!

Måndagen den 23 november, so much to do and only so many hours to do it

Ser en hotfull våg av saker som ska göras som närmar sig på arbetet, nästa helg är det första advent (och då vet vi alla hur snabbt det går sedan!), helgen därpå måste jag till mamma igen, helgen därpå (hurra!) till London och sedan är det fjärde advent och min stora fråga nu är; när ska jag sticka?
Djupt motvilligt går jag till jobbet idag...

söndag 22 november 2009

Söndagen den 22 november

Nu är bilen tvättad, utanpå bara, men motorhuven är vaxad. Skiner som en sol! (Vi har det bekvämt, högtryckstvätt i garaget!)
Och så var dottern och jag en sväng till IKEA. En strålande idé som jag kan meddela att fler hade fått.
Nu blir det snart mat och sedan ska det skruvas och nubbas!
Vi har köpt hyllor för ökad komfort och trivsel! :-)

Jo, jag har köpt lite julklappsgarn på Sy och sytt ;
Fritidsgarn i grälla färger till dottern, raggsocksgarn till sonen och fler disktrasepaket för tio kr styck, ska skicka till mina systrar som jag inte tror läser denna blogg! Eller...?);-D

Söndagen den 22 november, 2 tips!

1) Drottningoffret av Hanne-Vibeke Holst var väl värd att lyssna på!
2) Batteribyte i armbandsur, lätt och skojigt att göra själv! :-)
(INTE för fyrkantiga eller svindyra klockor!)
Instruktion:
Köp en boettöppnare på Clas Ohlsson (när jag köpte min kostade den typ 20 kr.)
Köp lämpligt batteri på tex Batterilagret på Rosenlundsgatan (mina kostar 17 kr). (Nä, man måste väl inte åka till Göteborg och handla batterier men det är en häftig affär. Behöver du ett ovanligt batteri så finns det här! Inget för litet, inget för stort. Herrarna som arbetar där kan alla batterier på sina fem och kläderna har små syrastänk-hål.) (Såg just att de finns i Borås, Jönköping, Sundsvall och Karlstad också!)
Öppna klockan. Verktyget är inställbart, se till att det passar tajt och bra i uttagen på baksidan av klockan! Lite otäckt första gången och man får ta i lite grand, men det är gängat med vanliga gängor, bara att vrida!
Batteriet är en sådan där liten knapp, i min klocka placerad "klockan 6" i bilden. Men man ser det direkt!
Pilla ur batteriet, sätt i det nya, stäng klockan! Ta i ordentligt så den blir tät och bra!
Et voilà: tick-tack!
Halva priset mot att lämna in den och nästa gång du gör det blir det enbart batterikostnad!
Lärde mig detta av en fembarnsfar! :-)

Söndagen den 22 november, städning IGEN

Varje vecka samma elände! Städning, tvätt och veckohandling.
Men, men, nu är tvätten tvättad, maten inhandlad och jag kutar omkring och plockar. Då hittade jag detta som jag glömt visa; min Lindex-stickning

Tycker det är rätt dekorativt. Snyggare i enfärgat. Slätstickat på avigsidan (det var det jag missade vid första titten!) och så lyfter man var sjätte maska typ 5 varv. På nästa varv stickar man hela bunten och sedan börjar man om med maskorna mitt emellan. (Minns inte om jag lyfte 5 eller kanske 6 varv och eventuellt började med nya lyftet på samma varv som jag avslutade det gamla...borde antecknat!)

Så, fram med dammvippan! Sonen är i full gång i sitt rum, vill inte ha hjälp denna gång.

Eventuellt kunde man göra något trevligt framemot eftermiddagen, vädret lockar inte till utomhusaktiviteter!

lördag 21 november 2009

Lördagen den 21 november, sista pipet...

Ahrg...jag försöker för fulla muggar att inte låtsas om det men jag har ont i högerarmen. Armbågen ber mig vränga den ut-och- in, det strålar ned i underarmen och jag sitter och vickar huvudet kraftigt åt vänster för att töja i en halssena som känns på tok för kort...

Men visst blir det lätt så när man kör bil, eller hur?

30 mil lite drygt sammanlagt i går och idag...

Styrt och växlat en hel massa. Och fipplat med fläkten.

Nä, för det har INTE med stickning att göra!

Enda kruxet är att det fanns lite grand redan i onsdags.
Nå, nu går jag och lägger mig, vetevärme på axeln och armbågen, ny och fin i morgon.
Sov gott!

Lördagen den 21 november

Egentligen är det konstigt; när jag köpte garn till nya Baronesse beret tänkte jag ju sticka till mig själv men av okänd anledning köpte jag ett grönt garn. Jag tycker grönt är vackert men inte på mig och jag har inga gröna saker och inget som grönt passar till... Mamma däremot...!
Kanske mitt undermedvetna som var igång? :-)
Om jag har något sådant?

Lördagen den 21 november, varför inte 90 knyck?

I dag har jag utsatts i rikligt mått för vägverkets nya fartgränser, på vägen mellan Varberg och Skene hann jag färdas i 40, 50, 60, 70, 80 samt 100 km/h i olika långa sträckor. Vet inte vilken högre visdom som styr när det passar med 60 respektive 50 men troligen har någon tänkt till.

OM det fanns en 90-skylt på sträckan jag färdades så missade jag den... :-)

Det var för övrigt en mycket vacker resa; dalen var som så ofta lite översvämmad och det disiga eftermiddagsljuset passade bra till naturens nedtonade färgskala. Brunt, gult, mörkgrönt samt lila och så solens orangea reflexer.

Mamma har haft svårt att hitta en mössa eller hatt att trivas med så nu har jag fått den glimrande idéen att sticka henne en Baronesse Beret. Förstås efter noggranna stickfasthetstest! :-)

torsdag 19 november 2009

Torsdagen den 19 november, mycket prat och lite hockey?!

Jo, projektet..här är den i sin nuvarande form:
Lite hockey har det allt blivit! :-)

Torsdagen den 19 oktober, efter konserten

Sonen skötte sig och Av längtan till dig klingar fortfarande i huvudet. Sonen har ett ställe där han knäpper på strängarna och det blir farliga vackert tillsammans med de andra cellostämmorna och fiolerna!

Jag smet in på Biblioteket på kulturhuset Kåken (före detta Härlanda häkte!) och de hade andra stickböcker än mitt vanliga bibliotek, så jag lånade två: Sticka efter gamla nordiska mönster av Vibeke Lind samt Brita Wassdahls stickbok som delvis handlar om broderi med maskstygn.
Har kommer några bilder:


Jag måste säga att det nästan svindlar när jag tänker på hur mycket inspiration och nytt mod jag fått av den här utmaningen! Som spin-off-effekt från mitt lilla vantprojekt har direkt följt en stickning efter engelsk beskrivning och magic loop.
Mer indirekt har min to-do-list blivit betydligt mer varierad och massor av nya saker känns möjliga. Ungefär samtidigt som jag gå och mal på de tankarna så läser jag Josefins blogg och Thereses blogg, och de är inne på samma tema.
Ett stort tack och en kram till Lisa, som startade hela vårfloden!

Torsdagen den 19 november, jo, jag glömde...

..berätta att jag varit inne på Lindex igen. (De har en affär precis bredvid min hållplats, det är varmare och torrare därinne än i väntkuren!)

Såg ÄNNU ett stickat mönster och skulle just till att undersöka det närmare (=räkna maskor, typ) när jag fick syn på avigsidan. Och den var VÄLDIGT lik rätsidan på en annan tröja! Fiffigt, tycker jag; ena dagen kör de tröjor i maskinen och avslutar dem med rätsidan ut, andra dagen sätter de andra sidan ut och vips har de fått två olika tröjor ur samma maskin. Det är vad jag kallar produktutveckling!

Tröjorna finns dessutom i samtliga storlekar... ;-)

Torsdagen den 19 november

Ojojoj!
Så lite tid det finns! (Nej, det hjälper inte alls att det kommer mer hela tiden för det kommer också dubbelt så mer att göra! Så det så!)
I går satt jag i alla fall med detta:
Jag har tänkt om kanten, för jag vet inte vilken gång i ordningen, och även lite ändringar på den gröna delen.
I natt när jag vände mig om för att somna om direkt hann jag i alla fall tänka att jag borde gjort diagrammet åt andra hållet; någon som vet hur man vänder ett worddokument upp och ned alternativt skriver i siffror upp och ned? :-)

Idag, direkt efter arbetet, hastar jag iväg mot Kåken, där sonen framemot kvällen ska ha konsert med sin orkester.

I kväll borde jag städa en garderob (det finns lite undangömt garn där också...) men framför allt kolla att begravningskläderna är redo; ännu en av mammas vänner sedan barndomen har gått bort. (Tänk ändå, mamma har haft ett gäng som hållit ihop sedan de var sådär 10 år! 75 år, typ! Jag har inga liknande långvariga relationer. Barndomsvännerna har jag definitivt ingen kontakt med. )

Bör packa också.

I morgon åker jag alltså på begravning direkt efter jobbet och sedan kör jag mamma hem och stannar hos henne över natten.

På lördag åker jag hem och tar vägen över Örby för att hämta hem alla mina kära amaryllislökar som legat där, mörkt och svalt sedan september.

Jag kan sticka lite i dag, i samband med konsertrepetitionerna och sedan på fredag kväll hos mamma. Gäller nog att packa ned både vante och varannan-för-annan-sockorna.

tisdag 17 november 2009

Tisdagen den 17 november, en utmärkt dag

När nu så mycket gått min väg idag (blev till och med nominerad i TWIST-tävlingen! Man tackar och bockar!) tänkte jag att det vore kanske värt att ta risken att klippa sig?
I skrivande stund vet jag inte om det blev bra eller ej för håret är ännu blött men i duschen slog det mig plötsligt att min blogg är lite two-faced... (Får många bra idéer i duschen!) :-)

Jag heter Cecilia och under denna flagga kommenterar jag men min blogg heter Handarbetskorgen...

OM jag tar mig för och ÄNDRAR på det enda ställe där det står Handarbetskorgen, trillar jag ur bloglines och liknande då?
OM jag gör det så kanske jag kan ändra tillbaka, fort som sjutton? Eller händer allt på en nanosekund?

Hm, kanske bäst att vänta tills jag tänkt igenom det här lite mer...fick just lite morot i ögat, vilket mitt öga uppfattar som björkpollen och så vidare och jag väljer att uppfatta det som ett dåligt omen. Synd att trassla till ett lyckligt slut på denna dag!

Nej, raka spåret mot ostkaka, hallonsylt och grädde till kvällsmat! Allt som är trevligt är bra för magen, som jag tror att muminmamman sa!

Tisdagen den 17 november... en bra dag

Protokollet blev skrivet, mötet gick bra.
Stickan är utbytt (I <3 Deisy Design!) och i morgon blir det lite extra rajraj på jobbet...
Ikväll ska jag ägna mig åt mina penseér!

Vissa dagar blir bättre än man förväntar sig.

Mys så gott ni kan i novembermörkret!

Tisdagen den 17 november

Protokolltrollet slog till; redan klar! Gäller "bara" att komma igång!

BYTTE plats på Knit Pro spetsarna, så nu får den splittrade vara följande dam och den hela spetsen vara förande kavaljer! Så jag kan sticka mellan varven! (Ofrivillig vits, haha!)

Tisdagen den 17 november; fler trasiga Knit Pro

Köpte nya stickor i går, 3,5 mm Knit Pro spetsar och 100 cm kabel, men den ena stickan kluven i toppen! Får nog gå tillbaka med den... Jag har dock ännu inte fått någon som brutit sig, som jag sett i flera bloggar. Kanske finns en affärsidé där någonstans; att tillverka som Knit Pro Safe Keepers i titan? Ett litet rör med fiffigt lock?

Har ett protokoll att skriva men ingen lust (och inget minne av vad som sades heller, för den delen...) :-(

Har ett möte att gå på i eftermiddag, även för detta saknas entusiasm. :-(

Jag listade hela familjen på en vårdcentral nära hemma, nu kommer jag inte ens fram på telefon. På två veckor! Jag vet, svininfluensan... Överväger ändå att byta. Och hatar att jag tänker så; allt detta väljande är INTE bra för kroppen; telefonoperatör, mobiloperatör, elbolag, pensionsfond, vårdcentral, bredbandsleveratör m.m. I vissa fall har det varit gynsammast att inte välja men den dag jag som pensionär sitter och mumsar på nudlar hela veckan och känner lukten av grannens oxfilé kommer jag troligen att ångra mig. D-: (lika med supersur!)

Och slutligen har jag fått in något i ögat som ögat tror är björkpollen, så nu ser jag i kors! x-(

Sådär, så fick jag sagt allt detta! Lite kaffe, lite protokoll och sedan blir jag som en ny människa, pigg och glad! :-)

måndag 16 november 2009

Måndagen den 16 november

Sov dåligt i natt så jag är seeeg idag.
Har bestämt mig för att inte köpa mer garn på ett tag, i alla fall inte så mycket...
Dottern vill ha filtade sockor/tofflor i grälla färger och sådant garn har jag inte. Sonen vill ha pansarsockor i vitt och sådant garn har jag inte heller.
Just nu är det SYTYCK som gäller, har kommit i gång och för första gången känner jag flyt. Som när man första gången får tag på en duktig hambokavaljer som niger till i rätt ögonblick så att man snurrrar runt lätt, lätt och det är roligt och det gör inget att musiken är Hambostinta i kortkort.

Trots detta är jag mitt projekt liiite otrogen; på fredag ska jag skjutsa min mamma hem till henne och stanna över natten; då är det bra att ha ett arbete som nästan sköter sig själv, lite mer hederligt schottisgung; så jag köpte en rundsticka 3,5 mm med lös 100 cm kabel idag för att sticka på ett par "varannan-för-annan"- sockor med magic loop. (Jo, jag är nog i det närmaste totalfrälst! Tre par sockor tog det!)
För att utnyttja resurserna på bästa sätt kommer detta bli präktiga stövelsockor med randiga skaft!
Snart ska jag lägga mig... ZZZZZZzzzz...

söndag 15 november 2009

Söndagen den 15 november, Yes, sir, I can boogie!

Jo, nu är jag nöjd, så väldigt nöjd!
Lite fel har jag stickat men som det står på vår toadörr Shit happens!
Lördag kväll och stor del av söndagen i stugan. Liten utflykt till en magisk plats; Ekarebo kvarn. Liten väg, högvuxen skog och så runt kröken står den där, ett litet brungrått hus. Runt om ser man människors möda att bygga ränna och annat som hör till.

På vägen maskade jag av min julduk/basker och fasen också; det blir nog en duk! Jag har spänt upp den nu:
Den är faktiskt lite fotogenisk, för så fin som den ser ut på bilden är den inte men i alla fall inte ett dugg baskeraktig! :-D

lördag 14 november 2009

Lördagen den 14 november

Varning, städning pågår!
Maken är iväg och handlar, ska lämna ett ton återvinning också.
I källaren snurrar tvätten, hälften i alla fall.

Ville bara säga att eftertankens kranka blekhet slagit till; gillar inte vantkanten, inte alls!
(Fred Astair lär ha varit en perfektionist; för passa mig så jag inte blir SÅ petig.)
Men jag börjar nog om i kväll...
Ska det va´så ska det!

fredag 13 november 2009

Fredagen den 13 november


Nu går det som en dans!
Inte som en dans på rosor och knappast en tango på tulpaner men väl som en plie på pensé! :-)

Garnrazzia, del 2

Vad nu, ännu en sophög? Nej, nej, här syns det ju tydligt vad det rör sig om!
Hittade en liten påse "lyxgarn", silke, glansig bomull-viscose och lite Vivaldi och då mindes jag min fina bolero:
(Den sitter bättre på dottern även om hon faktiskt har pyjamas tröja under!)

Här dök en massa "varannan-för-annan"-garn upp:
Gammalt bomullsgarn, bland annat Hjerte speed som kändes 80-tal, men jag minns inte vad jag stickade? Man ser också en liten röd rulle till höger. Det är så det blir när jag krokar...
Fint ullgarn och ett halvt bakstycke till en rejäl tröja. Kanske kan bli en barntröja, om jag stickar ok och ärmar i något annat för jag har använt upp resten av garnet, nästan alltihop i alla fall. (Den ville inte vara med på bild...)
Tunt garn från Hemslöjden, hade väl tänkt att sticka muddar med stickor 1,5!
Det är säkert 20 år sedan jag påbörjade denna märkduk! Jättesött hjärta och blommönster i mitten men BRODERA!
Här är min fina ask med bobbiner och någon grej att ha på fingern när man stickar med upp till fyra färger! Har inte testat, tror inte det funkar... Utanför ligger värsta värdelösa "pompom-maker"n. Helt pompom, som vi sa förr i tiden... :-)
Sonen har en sådan där docka att göra snoddar på, fast hans har en vev. Med den gjorde han de lila och vinröda snoddarna... Den svartvita har han virkat.
Nu är jag löjligt självbelåten för att jag rensat nästan allt!
Fredagsmyset är uppätet, dottern spelar ukulele i vardagsrummet och pratar lite med maken (min!) och själv sneglar jag på tre nystan och en rundsticka...
Hm, ska jag? Är jag redo? Kan jag? Vill jag? Nja...jo...men okejdå!

Come on let´s twist again!

Tallyho!