torsdag 31 december 2009

Nyårsafton!

Observera att det ena skrivbordet är borta... :-)

GOTT NYTT ÅR!

onsdag 30 december 2009

Din plats i kön är nummer ...8

Och då tryckte jag ändå på 6an för "övriga ärenden", hade jag tryckt 4an antar jag att kön hade varit hur lång som helst för det var för att få "bekräftelse" och det tänker jag att det nog är många som behöver!

Jag har en kaka i ugnen, beräknad gräddningstid och väntetid sammanfaller, 15 minuter.
Det är glutenfri Brownie som är mer som godis; rör ihop råsocker, farinsocker och vaniljsocker med kakao och smör och pyttelite glutenfritt mjöl och ett ägg, yummie!

Nu är min plats i kön...5, tror att jag stickar några varv på beanien!

Haha! Mitt första "project"!

Har idag gjort två saker som är lite nya:
1) lagt ut dotterns beanie som project på Ravelry (jädrars så stressad jag blev av det, nu måste jag sticka färdigt i natt!) :-)
Jag hittade aldrig mönstret, finns det någon regel om att man inte får nämna mönstret om man inte gör det precis som det är tänkt?
2) töjt ett av mina hål i öronen till 3,o mm... inte så stort att man kan kasta in hatten, precis!

Onsdagen den 30 december, Inlägg nr 200!

Stillsam morgon, lugnt och skönt. Är framgångsrik när det gäller att inte se högar och lådor. Ska kanske titta lite senare i dag men i morgon ska maken borra hål lite varstans så att vi kan sätta upp hyllor och sånt och då får det bli nya tag!
Dagens amaryllisbild (japp, ett upp-och-nervänt skrivbord typ bakom, ser det inte!):
Sockorna är klara:Började på dotterns floppy beanie i går, lyckades vränga starten TVÅ gånger men idag har jag fått det rätt, fast jag inte kommit så längt ännu.Så här ser den ut på Ravelry.
Kommer inte göra vikkanten för det vill den blivande ägaren inte ha. Den blir enfärgad i en vacker mörklila nyans. Garnet Biggans design (Softest premium all Australian wool) är behagligt att sticka, jag känner att det är lite skönt med ett projekt som är liiite större än bebishjälmar och bebissockor men ändå görenkelt; efter 6 cm resår är det rätstickning tills garnet tar slut, typ!

tisdag 29 december 2009

Tisdagen den 29 december, lite besviken...

Blommorna till mamma har kommit fram nu. Det finns inte en gnutta glädje kvar i det för mig eftersom jag tycker att jag blivit ganska illa bemött. Skönt att barnen stöttat mig! Puss på dem! Maken ska få stötta mig så fort han bara kliver innanför dörren! :-)
Hoppas mamma gläds åt sina blommor, det är i alla fall det viktigaste!
Jag gläds åt mina;troligen kommer det vara amaryllisbilder i min blogg varje dag nu ett tag framöver! Så kul att spara lökar och pyssla med och så känna sig lite, lite delaktig i det underverk som sker!
Vad gäller min ambitiösa todo-lista så har jag ekonomin och sedan nästan allt det lustfyllda kvar...
So, here goes!

Tisdagen den 29 december, Lisa i GP!

För alla som inte prenumererar på denna tidning; ut och köp! :-)

TODO-list:

Städa toa!
Hade en avlägset bekant som brukade säga att om man skulle få gäster och inte hann städa skulle man i alla fall städa toan (så långt är jag med, vanligt hyfs, typ!) för på toa är enda stället gästerna är ensamma och kan med att titta sig noga omkring... VARJE gång jag städar på toaletten när någon ska komma tänker jag lite på vilken typ av vänner denna person hade eller hur hennes världsbild såg ut och så tänker jag trotsigt att mina vänner får stå ut med tankräm i handfatet... och sedan städar jag klart!

Ringa blomsteraffären och fråga vart blommorna mamma skulle fått på 85-årsdagen tog vägen?
Har skickat en del blomsterbuketter men aldrig varit med om liknande. Bäst att hoppa lite upp och ned innan jag ringer så jag inte blir för arg.Laga till en smarrig lunch.
Matlagning är inte min bästa gren, varken särskild road av att laga till eller äta och brukar inte lyckas så bra heller, allt kanske hänger ihop?Betala räkningar, jag vet exakt var de är, liksom bankdosan, planning ahead! ;-)
Tråkigt...

Umgås med J och S!
Trevligt!

Strunta i lådorna och röran!
Användbar talang, partiell, tillfällig blindhet!

Göra färdigt bebissockorna!
Skicka regnbågshjälmen!
Nysta mitt fina lingarn, jag har en plan...tror jag!
Börja på dotterns beanie!

måndag 28 december 2009

Måndagen den 28 december, lite av varje...

Dagen började med plickplock i röran, i morgon kommer brorsonen J, eventuellt med sin mamma på lunch. De får sitta i röran men det går säkert bra, nu finns i alla fall köksbordet att tillgå! Och i morgon har antagligen en vit amaryllis slagit ut bakom den röda, de kan titta på dem i stället för på all bråten!

En sväng på stan med dottern och en tur till Valhalla med sonen. (Valhalla är, för er som inte varit där, värt ett besök, en fantastisk simhall med mosaik på väggarna och smäckra trappor!)

Sedan en tur med maken till Maxi där vi köpte förvaringsboxar:
Fast det är maken som ska ha dem men inte till garn!

Storebrorssockorna och bebissockorna är snart klara, då ska jag börja med en baggy beanie till dottern. Hittade en läcker på I knit London och så hittade jag mönstret på Ravelry och det står This pattern is available for free ... men VAR?!
Nåja, det är inte något konstigt mönster och jag tjuvräknade minsann maskorna så det löser sig, men tyckte ändå att det kunde varit bra med mönstret!

Dottern rekommenderade Bloglovin.com i stället för Bloglines, kikade lite på hennes och det ser smidigt ut. Tänker så sakta flytta över alla kuliga bloggar dit.
(Lite suddiga kort idag...)

söndag 27 december 2009

Söndagen den 27 december, femtonspel? Klar undetskattning!

Nej, nej! Femtonspel är det inte!
Det är en fullsize rubiks kub, vi pysslar med, här i mellandagarna!

Men efter många timmars hårt arbete så är översta lagret klart...
"Jag tror jag ska ha ett glas vin" undslapp sig maken.
"HA! Minst!" svarade jag. Började sedan undra vad jag menade. Ska jag ha två glas? Eller någon tjusigare dryck? Vet faktiskt inte...

Vad gäller min självstickade kofta så fortsätter omröstningen men The Willow Fairy har klarsynt löst den gordiska koftknuten; jag kommer att ge bort den. (Särskilt som tre av sex röster totalt hittills kommer från denna lägenheten och hamnade på "Repa upp!!!") Försökte lägga in "Skänka bort!" som tredje valalternativ men lyckades inte omedelbart och så stod maken lite otåligt bredvid med en hylla i famnen så jag gav upp.

Slitigt har det varit men en sak är så rolig; vi arbetar så bra tillsammans, maken och jag! Ge oss en hylla, ett piano eller en kingsizes säng att flytta och vi lirkar oss in genom minsta lucka, glada och belåtna!
Så gjorde vi också vår bröllopsresa till fots i Smålands djupaste skogar med tält. Hällregn första dagen då mor och far släppte av oss vi Knoxhult! Sådana är vi! Vi äter taggtråd till frukost också! :-)
Fast nu ska jag få vin...
P.S
Hm...jag kan lösa rubiks kub...

lördag 26 december 2009

Gah!

Gjorde färdigt regnbågshjälmen, tvättade den av omsorg om det lilla bebishuvudet (har sett den på Face book, könet något oklart ännu, men tämligen skallig!) och spände upp den varpå jag fick syn på min tribut till stickguden...felet! (Finns nog fler, men varför mitt fram, typ?)

Nå, nu tänker jag inte mer på det, tittar lite på min amaryllisplantage istället, och tomten som är föreståndare, visst verkar han göra ett bra jobb! :-)

Lördagen den 26 december, kliar och sticks!

Här är ännu ett städfynd, upphör aldrig att förvåna...mig själv:
Jag har stickat en kofta! Färdig! Ja, jag vill minnas att det var stickor tjocka som stockar och det var omöjligt att få till någon rytm, men färdigt blev det. Och nu när jag ser den minns jag lätt att jag tyckt att den blev så ful så jag la den lååångt inne i garderoben där den slumrat sött. Men så farligt tycker jag inte längre att den är. Men den kliar och sticks! :-)

Lite sugen är jag på att testa ännu en Bloggergadget: omröstning! Jag lägger ut en här alldeles strax, om jag kan!
Alla som vill får rösta på huruvida jag bör repa upp koftan och skänka garnet till närmast fritids eller ha den till jobbet!

15-spelet framskrider, vi är snart redo att flytta första brickan... Vi flyttade hit för 15 år sedan och det känns som det är bra att röra runt lite i byringen, även om allt inte legat orört sedan dess. Inte allt...

Storebrorssockorna är klara och jag har påbörjat bebissockorna men nu får jag göra färdigt regnbågshjälmen först för den bebisen har redan kommit!

Lördagen den 26 december

Håller, som steg 2 i 15-spelet, på att tömma min arbetsplats. Då kom jag på att jag glömt visa vad barnen, bland annat gav mig.
Av båda fick jag Knit Pro grejor, extra kablar och förlängningsmojjar, av sonen en pärm att förvara alltihop i.
Gullungar!

fredag 25 december 2009

25 december, städdag?!

En sådan tom klädkammare, titta bara! En enda ensam skjorta!

Undrar vart allt innehåll tagit vägen...
ALLTIHOP är i köket.
Nya tag i morgon! :-)
Inte så kul just nu, kanske men det är skönt att röja lite, har redan slängt en hel sopsäck utan att vi ens börjat rensa! Sedan ska vi passa oss för att köpa nya saker, det blir så snabbt skräp.

Dagens fråga:

Fredagen den 25 december , Where is the rum gone? Och Kiwifrukten?

Efter julaftonsmorgonmyset (frampå förmiddagen!) bakade vi struvor, sonen och jag, och det gick som vanligt finfint till att börja med:Sedan händer ofelbart något och plötsligt vill inte smeten fastna på järnet. Spelar ingen roll hur vi försöker, smeten glider av ned i smetskålen och blir äcklig. Men det visade sig att dottern plötsligt utvecklade smak för struvor så eventuellt kokar vi en sats till idag!

Sedan skulle jag göra kiwisallad till julbordsefterrätt (för dem som inte gillar rom!) och stod inför ett mysterium, korgen med kiwi var väck! Efter att ha letat på alla rimliga ställen ryckte resten av familjen in och hjälpte till och vi letade igen på rimliga ställen och dessutom på orimliga, som frysen, toaletten, städgarderoben... Det var, som så ofta, maken som hittade dem.
I köket har vi ett litet skrivbord med en stationär, mycket gammal dator som sonen gillar på. Inskjuten vid bordet står en röd platsskrivbordstol. Såhär såg det ut när maken drog ut stolen:Och när han gläntade på grytlappen:Ett sådant mysterium! Varför ställde jag kiwisarna där och varför la jag grytlappen ovanpå?
:-D
Kivisallad är gott och funkar bra med lite omogna kiwi också.
Koka upp 2 dl vatten och 1 dl socker och 20 kardemummakärnor. Låt det koka tills sockret är helt upplöst och så en stund till, så det blir lite simmigt.
Skär under tiden kiwifrukter, 1,5 per person ungefär, i skivor, skala först! ;-)
Lägg skivorna (eller mindre bitar om så önskas!) i en skål och häll den ljumma sockerlagen över.
Ställ kallt och ät sedan med god vaniljglass.
Godare än man tror!

Vi som ville ha rom fick "Sommarfröjd" till efterrätt! Läste om det som tips i någon receptbroschyr i somras och testade.

Man plockar sommarens bär allteftersom de mognar och lägger dem i en tät burk och häller på socker och rom så det täcker. Sedan får det stå till sig under hösten och lagom till jul är det klart! Namnet är vårt eget, kommer inte ihåg vad det hette egentligen! :-) Det var starkt och gott, smultronsmaken gick inte igenom alls men björnbären var fina. God glass till och så blev det en bra avrundning på julbordet!



Idag har maken och jag ätit en stilla frukost i soffan med en massa julljus tända, lugnet före stormen... för nu ska det stora 15-spelet ta sin början; vi ska "byta rum".
Processen kommer att starta i källarförrådet där det ska röjas, tätpackas och slängas för att vi ska kunna flytta ned saker från klädkammaren som ska få ta emot osv...
Det kommer bli så himla bra när det är klart! :-)
Mina ispynt har smält, jag visste det när jag hängde upp dem i går kväll, men ibland är det lite fint med det förgängliga. Tänker på min barndoms granar som hade saker som kunde gå sönder, nu studsar julgranskulorna, allihop.

Storebrorsstrumporna blir bra, tror jag:
Blixtfoto visar alltid fel färger, ser lite lamt ut...

torsdag 24 december 2009

JULAFTON

Hade inte tänkt blogga idag men barnen sover ännu och allt är förberett så varför inte?
Blev inspirerad när jag såg Rosenvantes snölykta för då mindes jag islyktorna vi brukade göra till julafton när barnen var pyttesmå. Men eftersom temperaturen är som den är här i Göteborg brukade det ju gå fort över... MEN i år är det ju en vit jul också här och så kom jag att tänka på mina ispynt:Det blir rätt fint och hade jag trädgård i kallare trakter så skulle jag hålla på hela december och fylla träd och buskar...för sån är jag! ;-)

Också stod tomten och tittade förväntansfullt på mig: "Ska du inte klogga mig, eller vad det heter?"Tomtens förfader fanns i mitt barndomshem och hade lovikaskägg och var djupt älskad. Min mamma insåg att en tomte gick inte att dela på 4 så hon sydde (i hemlighet, hur bar hon sig åt?) fyra ätteläggar. Tomten har fått utstå en del spe for sin konformade uppenbarelse men ALDRIG från mig!

När barnen vaknat och dagen börjar är det inga måsten på gång, kanske blir det struvbakning eller polkagriskok bara för att sonen gillar de verksamheterna.

Jag hittade inte riktigt drömgarnet till storebrorssockorna i går men det blir så här:och jag är rätt så nöjd. Garnet är Fabel (orangemelerat och grönmelerat) och det är ju alltid fab att sticka. Pojken gillar enligt sin pappa rött, grönt och orange och jag hade tänkt mig klarare färger men som sagt, good enough! Bebissockorna blir i samma garn men med grön tå och häl och orange skaft och fot!

Nu är det dags, dra ned persiennerna och låtsas att det är tidig morgon, tända granen och ljuskronen och änglaspelet och låta julafton börja!

onsdag 23 december 2009

Godistips

PUFFKOLA (ICA-recept)

100 g smör och
1 dl socker och
0,5 dl sirap och
1 msk kakao och
3 msk mjöl

kokas tillsammans i ungefär 5 minuter.
Rör ned

3 dl puffat ris

Häll ut i papprad form, ca 20x20 cm

Låt svalna, klipp i rutor och lägg var för sig eller hysta runt i potismjöl-och -florsockerblandning eller svep in i kolapapper.

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!


Onsdagen den 23 december

Hm, får nog ta en sväng till Deisys sedan, blir inte nöjd med storebrorssockorna...
Tror att garnet passar bättre till mig själv som har större fötter och inte är nervös för lite yllekänsla, man vet ju aldrig med moderna fleecevana barn. (Köp inte fleece!)

Onsdagen den 23 december

Nu när jag själv är klar med min SYTYCK försöker jag förstå mig på lite mer systematiskt vad alla andra gjort, vilka som är klara men det går inte något vidare... och när jag funderar på vems projekt jag är mest imponerad av blir det kortslutning; det finns så mycket fint och välgjort och nytänkt och modigt... Får man rösta på alla?

I övrigt vill jag gärna framhålla att jag är en ovanlig människa och det känns ju fint! :-)
Jag har fått biverkningar på vaccinationen som enbart 1 på 100 får! Hurra! Yrsel! Jag är oerhört stolt... :-(
Resultatet är i alla fall att jag får rör mig lite långsammare, sticka går som vanligt bra!

(Här ville jag lägga in ett Youtubeklipp med Långsamt med Lisa Nilsson men hittar bara Långsamt farväl (som också är fin men inte passar här och nu!) så jag lägger in texten, så får ni TÄNKA musiken! Tänk lite på texten också; Långsamt leder också någonstans!!

Jag har kommit att röra mej långsamt
Det har sina olika skäl
Benen de känns inte lätta
Lusten finns inte där

Jag har kommit att sluta försöka
Känslan är full av besvär
Magen den blir liksom ihopsnörd
Flödet finns inte där

Ref:
Men långsamt leder också någonstans
långsamt leder också någonstans
oh långsamt leder också någonstans
långsamt leder också någonstans

Jag har kommit att fastna i mönster
När ett steg fram kostar tre steg bak
Där att vakna på fel sida
Det är ingen ovanlig sak

Och jag har kommit att jagas av tiden
Den går i ett tempo som inte är mitt
Min dygn är mycket mycket längre
Där skiljer vi oss vitt

Ref.

Och jag vill skrika högt över hela världen
att jag kan andas av mej själv
och jag kan flyga runt vintergatan
och ta ner månen om ni vill
men jag vill va i lugnet inom mej

Ref.

tisdag 22 december 2009

Decisions, decisions...

Skulle påbörja sockorna till lille E som ska bli storebror och tänkte att jag kunde passa på att provsticka mina nya, engelska kantiga stickor precis när jag lade upp för att sedan sätta båda sockorna på en rundsticka och göra magic loop...men jag blev ju helt kär! De känns som en förlängning av handen bara, oerhört bekvämt! Så nu kanske jag ändå ska sticka sockorna en och en på "spindel" som dottern sa....eller ändå, macig loop är ju i alla fall magiskt?

Tuffa beslut! :-)

Tisdagen den 22 december, nu så...

Så där, nu sitter vanten på plats! Den pekar uppåt, med hela handen! :-)Och kniven är lagad; skaftet inoljat, fastlimmat och mässingstrådssurrat, får se om det håller... :-)Detta som ett inlägg i klimatsmartfacket; man kan i alla fall försöka få den att hålla några år till, den är säker bara 50 eller så!

Tisdagen den 22 december, ett stick gjort på ett kick!

Japp! Nu är det gjort, jag har vaccinerat mig. Så nu kan jag inte städa mera! :-D

Men kanske att jag klarar att sticka lite grand?!

Min koreografi; SYTYCK, beskrivning

SMS-vanten PENSÉ

Garnförslag:
Vitt Fabel, lila och grönt Debbi bliss, baby cashmerino
Stickor:
Strumpstickor 2-2,25 eller rundsticka med 100 cm kabel

Vanten stickas från toppen och under vägen finns ett antal fria val, förstås!

Börja med att lägga upp 14 maskor såhär. (Jag visar med tvåfärgat garn så att det syns lättare hur det ska bli. Min gröna ände är sluttampen, den vinröda den jag ska sticka med! På bilderna håller jag i stickspetsarna eftersom jag fotograferade själv. Stickorna är också onödigt brett isär för att det ska synas bättre, allt för pedagogiken!)) Börja en bit in på garnet!
Lägg en ögla kring den ena stickan:
*För nu garnet om vardera stickan, ovanifrån, utifrån och in.
(Ja, skärpan ligger en anings fel...!)
Vrid ändarna om varandra och de första tre maskorna är på plats.
Upprepa från * till det är 14 maskor på den ena stickan och tretton på den andra.
Trä garnet en sista gång så att det nu är 14 maskor på varje och så att du har den långa tåten ytterst att börja sticka med!

Varv 1: Sticka ett varv runt om hela.
Varv 2: Sticka 2 maskor, öka genom att lyfta garnet mellan två maskor, vrida till en ögla och sticka. Sticka 11 maskor, öka en. Sticka tre maskor, öka en och sticka sticka 11 och öka en. Nu borde det vara 32 maskor på stickorna.
Varv 3: Öka inte på detta varv men börja med mönstret enligt diagrammet nedan, börja vid O. Den lila maskan vid kanten är just kantmaskan och den lila markeringen i mitten är bara där för att markera mitten.
Varv 4 och jämna varv: Öka som ovan tills varvet består av 52 maskor.

Sticka tills vanten når väl ned i tumgreppet. När du är där stickar du två maskor från kanten som vanligt. Sedan stickar du 9 maskor (färre om du har tunna tummar och fler om du har breda tummar!) i garn med avvikande färg. För tillbaka dem på vänstra stickan och sticka över dem enligt mönsterdiagrammet.

Mudd: När vanten är lagom lång, när den når nedanför handflatan stickar du resår, en rät en avig. Jag gjorde min vit men det är förstås efter tycke och smak. 5 cm ungefär kan kanske vara lagom.

Snölåset: Sticka ett varv med räta maskor. Öka en på var sida om mittmaskan, det vill säga *sticka tretton maskor, öka en, sticka en och öka en och sticka sedan tolv maskor* upprepa från * till * samt sticka varvet ut. Sticka ett varv till med räta maskor men öka inte.
Sticka tre aviga varv, öka på samma sätt på vartannat så att det bilas en kil av ökade maskor
Sticka tre räta varv, öka på vartannat.
Byt färg, sticka tre aviga och tre räta men nu behöver du inte öka mer om du inte vill ha jättekrås!
Byt färg igen, tre aviga och tre räta. Maska av. (Gör ingen spets, snölåset blir snyggare utan!)

Tummen: pilla ut den olikfärgade tråden, plocka upp maskorna som dyker upp och dessutom ett par i varje sida av tummen så att det inte bildas hål. Sticka runt, runt tills du är framme vid tumleden. Gör då ett knapphål på tummens insida enligt följande:
Sticka två, tre maskor på insidan. Maska av sex, sju maskor och sticka sedan vidare. På nästa varv lägger du upp lika många som du maskade av och stickar sedan runt, runt igen tills tummen når nederkanten av nageln. Börja då minska på vartannat varv genom att sticka ihop två maskor i vardera kanten på både tummens insida och utsida (= 4 maskor mindre för vart minskningsvarv).
När det är 6-8 maskor kvar klipper du tråden och trär den igenom maskorna.

Fäst alla trådar.

Gör nästa vante men tänk på att sätta tummen på andra sidan!

Nu orkar jag inte mer; hur lägger jag ut själva diagrammet! HJÄLP!

måndag 21 december 2009

Måndagen den 21 december, SYTYCK, sammanfattning och vante

Här är nu SMS-vanten PENSÉ.
Det är blandade känslor; jag är orimligt stolt och nöjd och samtidigt inte så imponerad...

Men nu tar jag allting från början:

I augusti, efter semestern började jag till min stora förvåning blogga. Ganska snabbt klickade jag mig fram till SYTYCK och förbluffade mig själv igen genom att anmäla mig...

Väntade förfärad på min utmaning och ÄLSKADE den när den kom! Precis rätt, kände mig så sedd! Utmaningen var stor nog, men jag slapp sticka spets!

Jag bestämde mig snabbt för vad jag ville göra och jag brann för mitt projekt!

Så under hösten har jag stickat och tänkt, börjat om, bytt garn, stickat igen, grämt mig, vilat och startat om. Och bloggat och jublat och gnällt! (Min etikett är Utmaningen...)

Och nu har jag en beskrivning och en enda vante och någon mer lär det inte bli eftersom jag drabbats kraftigt av SMS; Second Mitt Syndrome. Inte helt konstigt med tanke på de svåra slängar av FMS som jag haft under hösten. (First mitt syndrome...)
Såhär blev det:Från handryggenTumsidan.Man kan SMSa med vanten på......för det finns ett hål i tummen! :-)
Snölås......eller krås!Men hur blev det här; smög det sig in lite spets?!

Jag tycker inte riktigt att mönstren passar ihop och jag är inte nöjd med den gröna färgen. Men jag är orimligt nöjd med
*att jag lärt mig loopa magiskt,
*att jag lärt mig använda bloglines,
*att jag har så många kul bloggar att läsa, numera,
*hur den översta blomman inramas,
*att jag lärt mig sticka så mycket bättre med två färger (Jämför lila del med grön del!),
*att jag startar vanten från toppen,
*att det gick att göra blommorna som jag ville,
*SMS-tummen,
*snömudden (eller kråset!) som jag inte kunde låta bli att avsluta med en antydan till spets...

och jag kommer att sätta upp vanten på väggen som ett utropstecken för att påminna mig om att fortsätta göra saker jag inte kan!!!

För medan utmaningen pågått har jag hittat en massa spännande stickbloggar, både inom och utom SYTYCK, massor med spännande inspiration, mod, stöd och idéer!

Så resultatet av den här höstens utmaning är att det som jag är mest ivrig på att sätta igång med nu när SYTYCK tar slut är det som jag fasade mest för från början; jag ska tränga ned fötterna i tåspetsskorna, snöra på toton och börja dansa balett! Har en trestegsplan klar...

Tack Lisa, för en härlig utmaning, tack alla medutmanade för er generositet med era projekt och allt annat och tack för stöd och uppmuntran, särskilt när jag vacklade!
(Jo, beskrivningen kommer i morgon...)