tisdag 25 oktober 2011

Äsch då!

Pixi kommenterade att hon sett att pingvintröjestickningen var avslutad och nu har också jag klickat mig lite djupare in i länkarna och hittat samma information. Jag gör nog färdig min tröja i alla fall, har ju anpassat mönstret efter min egen ovilja att sy i stickat... men som sagt, vi är för sent ute här i Sverige nu!
(Drömde för övrigt att jag råkat repa upp min lintröja och råkat börja sticka fram och tillbaka på ett framstycke. Detta blev av någon anledning JÄMNARE än det jag stickar (i drömmen stickAT) och så var jag tvungen att inse att jag skulle behöva SY alla sömmar... Mardröm i sticksfären!)

måndag 24 oktober 2011

Rosa pingvin klänning och Regina

Japp, det blir en rosa pingvinklänning! Nederkanten är klar och resårband inköpt. Återkommer med bild så småningom.
Med mycket möda och stort besvär har jag lyckats ta en bild på Regina på mitt huvud:(Jaja, de andra bilderna var värre!)
Jag blockade fjädern med nålar och själva mössan som en stor basker på en tallrik vilket gav den fint fall!

söndag 23 oktober 2011

Pingviner, Regina (FO) och Gratitude

Pingvinerna utanför Nya Zeeland har det besvärligt och behöver tröjor. Jag ska nog ta reda på om det finns någon hyfsad adress och sedan sticka ett par! (Adressen står i artikeln!) Om inte annat för att dottern antagligen adopterar bort mig om jag inte gör det! :-D
(Bakgrund och beskrivning bakom länken ovan!)
Jag har blockat min Regina och tror att jag egentligen överdrivit fjädern, men jag gillar den så!Inget knussel!
Och så har jag börjat på min Gratitude och det är härlig stickning!Igår var tre blad klara, idag är de nästan sex. STORT diagram också, STORT tack till Lisa för det, för då slipper jag leta upp läsglasögonen bara för att jag vill sticka ett par varv!
Bilderna kommer när jag fått fingrarna på min egen dator, makens vill inte hitta mina bilder.... :-(

fredag 21 oktober 2011

FO; Tröjor! :-D

Visst är jag redig?! Två tröjor! Okej, de är ganska små, men ändå!Länk
Jag såg idén hos Stiko Maria som i sin tur sett dem hos Elin som hittat beskrivningen hos Amy(?)
Den högra stickade jag efter bästa förmåga efter beskrivningen, den vänstra gjorde jag lite efter eget huvud, uppifrån och ned, typ.
Bättre passform på mina stora nycklar!

torsdag 20 oktober 2011

Tankar av tacksamhet

Först av allt: Jag sov liksom lite illa i natt så jag är lite extra blödig, men här kommer de nu, alla känslorna på en och samma gång! :-)

Det har varit lite tryckt stämning på jobbet men idag när jag gick därifrån satt två av de trettio jag gillar bäst och kuttrade med varandra och det värmde mitt hjärta!

Jag gick raka vägen till Deisy design och där fanns Mia, redo att hjälpa mig välja garn till Gratitude. Mitt vackra grön-röda ville liksom inte bli till den sjalen, det vill bli något annat och nu har jag det optimala garnet till sjalen och till den person som ska ha sjalen!Det kommer bli så fint!
Precis kommen innanför dörren på Deisys drabbades jag av tunnelseende, detta garn var bara gjort för mig! Erfarenheten har lärt mig att ett nystan alltid är minst ett för lite så jag tog två! Ljust, färgglatt, lent, luftigt och mitt! Det står "Cecilias" på, jag ser det! (My precious!)

Nu ikväll har jag suttit på Nya Lundenskolan och hört sonens orkester spela och just denna lättrörda kväll spelar de ett potpourri från Sound of music och Av längtan till dig. Båda styckena glider in i min själ och jag sitter där och titta på ungdomarna som spelar så trosvisst och på de tre lärarna som ger så mycket av sig själva och känner att världen kan fläckvis vara god, till och med mycket god! Trots allt vidrigt som hänt de senaste dagarna finns det hopp.
Och jag stickar på med ihoptagningarna på Regina efter minnet och det var kanske inte en riktigt bra idé men det blir nog good enough!
Apropå trosvissa ansikten:
Här låg ett you tubeklipp med Oslo Fagottkor men klippet bara hackade i bloggen. Här är i alla fall Gabriellas sång:

tisdag 18 oktober 2011

Regina och en skön helg

Fredagens ledighet började med ett veterinärsbesök; Lilja har problem som eventuellt är allergi. Vi var på Smådjursakuten, alla kontakter vi haft med dem har varit fantastiska! De är underbara mot djur och människor vad besöket än gäller möts man av intresse och engagemang!

Sedan var det fredagsmys och på lördagen var maken, sonen och jag duktiga med packning och sådant. Vid fyra fick vi nog och åkte till landet och hade en skön kväll. Den ljuvliga söndagen hann vi med tipspromenad vid Skutesjön:ved-vård samt en lite söndagsmiddagsbuffé med dottern som kom ut med bussen:Och i alla pauser hade jag två sådana där goa stickningar på G: En sjukantig mössa i Zauberball och Regina i Alpaca: Regina är ett trevligt och välskrivet mönster, bara att läsa och sticka. Lärde mig med min systers hjälp en ny engelsk förkortning; KFB
(INTE Kentucky Fried Beef utan Knit Front Back,typ antar jag!) :-D

måndag 17 oktober 2011

Svaren på gåtorna

Det lila tillhör dottern:Mamma proudly presents Anna och Lilja! Fint på henne, på mig hade det kanske mer blivit såhär:Det knepiga verktyget har med broderi att göra: Köpt på loppis och det broderar små öglor, tätt, tätt men jag har aldrig riktigt fått det att funka som tänkt!

lördag 15 oktober 2011

Undanmanövrer, efterlysning och ännu en gåta!

Jag vet att jag ännu inte avslöjat vem eller vilka som haft rätt beträffande den gamla gåtan, men här kommer en ny:Vad kan detta vara?
Vi har packat och kört grejor idag, maken är i full gång med bokskåpet men jag har gjort annat. Också! En hel syltgryta full med rotfrukter och kött. Fina gotländska morötter, kålrot och lök.Himla gott blev det och minst 18 portioner middag. Skönt att ha i frysen! Och ett ljust långpannebröd. Och en kaka som blev lite sådär men den smakar ganska gott i alla fall. När vi var vid förrådet passade jag på att hämta ut vinterjackan som jag optimistisk packade ned i våras samt två fina duttar garn:Ggrön-rött lace till Gratitude och Drops alpaca till mössa. Helt fel sorts garn men det var vad jag hittade och det är alltid kul att se vad som händer när man gör som man vill! :-)

Det är inte någon som råkar ha en folkdräktsväst, storlek 170 ungefär? Helst dubbelknäppt, utan krage och rund i ringningen? Typ såhär: Hehe, det är vad jag letar efter just nu... (Nä, källarnycklarna är fortfarande borta och vad gäller västen har jag inte haft en och tappat bort, jag bara behöver en och letar liksom på DET sättet!)

Svallvåg av inspiration!

Men det är nog mest för att maken sitter och väntar på att vi ska åka och veckohandla...då börjar jag förstås tänka på mössan som jag ska sticka i en liten KAL hos Okejdå, Regina! Drottning, det är ju ett vackert namn på en mössa...och så Lisas Gratitude som jag ska sticka som julklapp...men vilken färg...hm,hm...Och så en Annis, det känner jag att det är hög tid nu för en Annis....

Men här ska handlas, packas, städas, tapetseras, poleras, pocheras, magasineras, marscheras...

Ut i solen med er alla som har chansen! Länk

torsdag 13 oktober 2011

Mer om pyntspinnrockar och en bildgåta! :-)

Jag kunde faktiskt inte hålla mig, jag gick in i affären och frågade om jag fick rätta till spinnrocken och det fick jag!Nu står den i alla fall med något återupprättad ära! Optikern i fråga tog inte illa upp och vi skiljdes åt som vänner. Tror jag! :-D

Någon som vågar sig på en gissning, vad finns på bilden?

Vingklippt...

En spinnrock har tydligen hög mysfaktor men den här stackarn ser ju bara sorglig ut för alla som vet hur det ska vara. Vingklippt och attackerad av glasögon, som ettriga insekter!

Jag tror att jag ska gå dit och befria den!
Den skulle kunna få komma hem till min lilla flock och bli frisk och stark. Få en värdig ålderdom efter ett aktivt liv!

Ja, vi borde starta en spinnrockarnas befrielsefront och raida alla caféer och affärer som använder spinnrockar som viljelöst pynt!!

"Ropen skalla,
rädda rockarna alla!"

söndag 9 oktober 2011

Lång helg som barkar mot måndag!

Japp, det känns som en lång helg som jag är nöjd med på många sätt, och flitig har jag varit! Proudly presents KOFTAN:I alla fall övre delen av den!:-D Färgen ser bäst ut på den övre bilden!
Och så har jag snott ihop ännu ett mobilfodral:Gillar det jag gjorde tidigare i höst utom att det är så väldigt rosarandigt, det känns liksom inte riktig som jag....
Och så nystar jag upp resten av garnet på nostepinnen, bara för att det är kul.Jag har en nystmaskin som gör det både bättre och snabbare men ändå! En nostepinne, det är ju kultur!
(Någon mer än jag som lagt märke till att det jag tar kort på ofta ligger sådär lite snitsigt på diagonalen? Ofta från nedre vänstra till övre högre hörnet? Tror det är ett uttryck för min obotliga optimism!)

Nu är emellertid helgen slut och det firade Liseberg med ett fyrverkeri: Regn och blåst, mörker och kyla och massor av blixtar och dunder! Nog måste det bli en bra vecka när helgen slutar så storslaget?

fredag 7 oktober 2011

Jag, en letare

Sedan en tid tillbaka letar jag efter våra källarnycklar. Sist jag vet att jag hade dem var när jag var nere och malröjde. Då och då letar jag mer intensivt, ibland går jag mer omkring och liksom LURPASSAR och hoppas att jag liksom ska överraska dem med att ligga och drälla framme någonstans.Medan man letar efter någon sak hittar man en massa andra saker som egentligen inte varit borta, bara inte efterfrågade på ett tag. Så idag, när jag behövde mitt superlim som jag använde när stickan gick sönder visste jag att jag sett det någonstans...så plötsligt snodde jag runt som en iller och letade efter LIMMET!!!
Gah!
När vi har flyttat ska det vara en sak till varje sak och var sak ska vara på sin plats!

(Jo, jag hittade limmet!)

torsdag 6 oktober 2011

Double rainbow ALL the way!!!

Idag såg jag en helt fantastisk regnbåge över stan. Den slutade i Annedalskliniken så där finns väl en kruka med guld! :-)(Bilden är lånad!)
När man ser en ljusstark regnbåge kan man titta efter sekundärbågen. Den ligger en handsbredd utanför den primära. Den har omvänd ordning på färgerna och ofta ser man att det är lite mörkare mellan bågarna. Ibland syns den dubbla bågen bara en bit men idag var det en rejäl båge över hela himlen och en sekundär hela vägen. Double raibow, all the way:

Mannen i detta klipp blev något mer exalterad än jag men lite ivrig blev jag ju.

Mitt armband är klart nu:Jag använde svart nylontråd och knöt knutar mellan alla pärlorna. Jag är nöjd, möjligen ska jag hitta på ett finurligare knäppe men det får duga som det är så länge!

onsdag 5 oktober 2011

Counting my blessings

Idag satt jag på spårvagnen och såg en kvinna med ett radband och kom på en bra idé. Jag är ju en lyckligt lottad människa och borde lite oftare känna det så och glädjas över det snarare än att jaga omkring och gnälla över petitesser och sådant jag råkar sakna...
Så jag tänkte ut viktiga saker som är bra eller som jag tycker är bra och satte en färg på dem. Det är saker i stora drag, som att det finns kärlek i mitt liv, människor som jag bryr mig om och människor som bryr sig om mig.
Det kändes som rött och därför köpte jag röda pärlor.
Andra "blessings" i mitt liv fick färgerna blått, grönt, rosa och guld. Så tänkte jag ut hur de ska träs och så satte jag igång.(Tyvärr hade de röda pärlorna för små hål så nu måste jag ha en alternativ plan...)

söndag 2 oktober 2011

Home, home on the ranch...eller typ i stan.

Igår täljde jag mig en nystpinne. Inspirationen till detta kommer från Therese som inte bara täljde en utan två!
Troligtvis visste Therese vad hon gjorde, till skillnad från mig. Jag har bara helt flyktigt hållit i en nystpinne tidigare och när jag satte igång kom jag på att jag inte visste vad som var väsentligt för en bra nystpinne. När den var klar insåg jag att jag inte riktigt visst hur jag skulle använda den... Men här är den nu:Och jag har gjort (och redan använt!) två nystan på den, men jag ska leta på youtube efter lämplig instruktionsfilm! :-D
Det var i alla fall kul att tälja lite grand, har bara gjort sälgpipor förut så detta var snäppet mer avancerat!

På vägen hem idag var vi en sväng på Baloos antik och jag fyndade en produktutvecklad strumpstopparsvamp för 10 kronor.Produktutvecklingen består i den där fjädern längst kanten, man kan liksom spänna fast strumpan och slipper hålla i! Jag ska slipa bort den klibbiga lacken och olja in den istället.

Bara träslöjd för hela slanten? Nädå, jag har stickat en jättestor bebismössa i restgarn:och en pytteliten bebiskofta:(Jag tänker inte hålla på och skriva det hela tiden så jag gör det en gång för alla nu; det är lättare att ta skarpa bilder med någotsånär rätt färger i dagsljus än i lysrörsljus! Inget ser rätt ut i dagens fyra bilder...)
Nu multi-taskar jag big time; bakar bröd, bloggar och ser på TV och det sista går så där, jag lär inte gissa vem som är mördaren....

Tillägg:
Jag är en naturbegåvning på "nostepinne"! Jag gjorde nästan PRECIS såhär:Mer eller mindre... :-D

lördag 1 oktober 2011

Stilla lantliv? Haha!!!

Jag tog bussen från stadens russel och har inte mer än kommit till stugan då det hörs ett förfärligt dån! En grävskopeliknande sak på 14 ton har voltat ned från halvstora vägen ned på vår lilla "bakväg". Med sig har den tagit flera mindre träd och lämnat djupa spår i brinken.
När vi kom dit låg hela maskinen på sidan och det droppade lite diesel ur den.
Mannen som kört har klarat sig oskadd och verkade varken "shaken or stirred"! En del är liksom tuffa på riktigt! :-)

Jag försökte erbjuda kaffe men han tyckte nog mest det var onödigt. I alla fall kom brandkåren och ambulansen och polisen och sedan hela horder med nyfikna. Sedan dök ett rött monster upp och nu blev maken och jag som barn på nytt, vi ville se! (Sonen stannade värdigt i stugan!)

Med en krok kring grävarmen fick de upp maskinen på fyra hjul och två stöd. Sedan gick det att starta motorn, den sände ut röksignaler en stund men motorn gick jämnt och fint. Med hjälp av skopa och stöd och stor skicklighet makade föraren upp sin 14-tonnare på vägen och sedan åkte han iväg mot solnedgången som en vägens lonesome cowboy... Fast lonesome...han hade ju en polare med en mobilkran, inte helt fel i vissa lägen! :-)