fredag 30 mars 2012

Rödgrön, dansk pyttipanna!

Det började som en Pyttipanna men jag får ju, liksom Madicken, infall lika snabbt som en gris blinkar så plötsligt ville jag göra en dansk knytsjal med pyttipannabården...och nu är den klar:Jag har tyckt att den blivit lite skrumpen, liksom och dessutom har garnet varit elektriskt och klistrat överallt men...
Hey!
ALLT är förlåtet! Kan jag ha den i sängen i natt? Annars får jag sitta uppe och bara beundra den, klappa lite ibland och gråta lite av rörelse! Tyckte den blev för liten men den fick ju knappt plats på min lekmatta!Vilken lätthet, vilken grace, vilken yta! Som vallmoblad ur en knopp!

Jo, nog är jag lite kärvt, bohuslänskt tillbakahållet nöjd...

Nej, snarare rasande övermodigt überstolt, mallig och lycklig! Inget lagom eller ödmjukt eller balanserat här, inte! :-D
Trevlig helg!

Jag tänkte på en sak...

En anledning till att göra ett lotteri är förstås att det är roligt med lotteri. :-)
En annan är att enkelt hitta nya bloggar att läsa (som om inte jag redan har svårt att hinna med mina gamla favoriter...)
Men nu har det blivit svårare att hitta källan. Man klickar på länken men istället för att få upp en presentation med länk till personens blogg får man veta att man ska ansluta sig till Google plus eller något annat för att komma vidare.
Länk
Lite tråkigt för jag vill gärna, i sinom tid, titta in till alla som kommenterat på mitt lotteri och som har blogg, men som sagt, jag kommer inte alltid fram...
Vad jag vill säga är hoppas alla känner sig välkomna!Bilden lånad från Inreda.com

tisdag 27 mars 2012

Nu är det påsk!

Köpte riset på Willys och satte dit egna ulltottar! Försökte göra mina sådär gulliga och bulliga men ullen är för väl kardad så det fick bli som fjäderformat istället! Väldigt nöjd!

GLAD PÅSK!
Jag vet att jag är tidigt ute men ändå!

Moderna tider

När datorerna blev mer vanliga kom helt nya sjukdomar; folk fick musarmbåge, mustumme med mera och en uppsjö av hjälpmedel dök upp. Det var bland annat stöd för handleder och specialutformade pekdon. En del saker försvann kvickt igen, en del blev kvar för de fungerade.På jobbet har jag numera musmattan liggande framför tangentbordet, närmast bordskanten. Då sitter jag inte och styr musen i obekväm ställning med utåtvriden armbåge och armarna får bra stöd när jag skriver på tangentbordet. Jag fick detta tips på min förra arbetsplats och det tog en dag att lära sig styra musen men det var det värt!

Men nu har jag ett annat problem, jag har utvecklat en massa dumma vanor med min laptop och dess styrplatta och det ger mig ont i höger pekfinger. Yttersta leden. Tror att jag ska köpa mig en laptopmus!

Jag stickade inte så mycket igår, orken räckte liksom inte, men några varv på den röd-gröna blev det:Jag minskar som man ökar på en knytsjal, dvs på två varv minskar antalet maskor med sex. Så om det var nästan 300 maskor från början borde det betyda ca 100 varv innan jag är klar...

Man ska nog inte räkna så där, mer leva i nuet, kanske?
Njuta av själva stickningen medan den pågår...
vilket den kommer att göra i 92 varv till...men nu var jag ju där igen... :-DLjuvlig stickning faktiskt, precis lagom svår för mig just nu. Klurar på hur man minskar från avigsidan så så maskorna ligger som SSK på rätan. Förstrött och osystematiskt så det blir fel varje gång. Antagligen gör jag på samma sätt, vem kan minnas hur man gjorde förra gången efter 600 maskor? :-)

När solen kom på allvar i helgen kom det ut en massa barn och bollar. En pappa som var med ute var en hejare på att skjuta höga skott. Han sparkade för kung och fosterland och barnen tjöt förtjust. Men det nöjet tog snabbt slut:Fyra takbollar senare var det roliga över. Kanske ville han gå in och kolla på fotboll på TV, i så fall en listig strategi!
Men vänta, där är ju en han missade:Apropå pappor på gården så var där mammor också...Igår klickade jag omkring med mitt ömma finger och hittade följande inlägg apropå genus: Lady Dahmer.
Kanske har någon slug reklammakare lyssnat på folkets röst eller så är det nya könsroller som naturligt och av sig själva slår igenom?Leklust har hittat lagom, en snabb genombläddring visar mig att det finns flickor med gosedjur och dockor och pojkar med grävmaskiner med det finns OCKSÅ Spiderman med barnvagn!Undrar om det är en flicka eller pojke bakom masken... :-D

måndag 26 mars 2012

Dåligt samvete!

Jag får alltid lite dåligt samvete när jag är sjuk och stannar hemma. Just nu, med olika medikamenter i kroppen mår jag ju nämligen lite bättre, ja, till och med såpass mycket bättre att tanken smyger sig på att jag HADE nog klarat av att arbeta idag...

Gah! Jag blir trött på mig själv!

Jag ÄR sjuk och SKA vila! Tänker vara hemma imorgon med, bara på rent trots! :-)
Äta apelsiner, det är vad jag ska göra!Och sticka.
Och lyssna klart på Buzz av Anders de la Motte.
Boken började så virrigt och segt att jag försökte två gånger men gav upp...tredje gången fastnade jag totalt; spännande och lite grabbig bok. Lite Snabba cash-stuket.

Min pytt-i-panna framskrider men eftersom jag har mycket garn kommer jag att göra en dansk pyttipanna; kanten enligt beskrivning men annan sjal innanför! Tror jag.Just nu ser den ut som en röd-grön orm men jag har stora förhoppningar på denna remsa och stora planer för vad jag ska göra för fiffiga mönster...men tror nog det till slut blir slätstickning. Vill minnas att jag kommit överens med mig själv om något kring flerfärgade garn och avancerade spetsmönster...

Igår körde jag min "måste-testa-med-tunt-garn-och-tjocka-stickor-Echo-Flowers" i tvättmaskin och det gick bra. Nu hänger den på tork lite extra länge bara för jag blir lite glad av att se den...(Garnet räckte inte till den fina kanten men sjalen är härlig ändå!)

Hm, min "snabbredigeringspenna" har försvunnit! Någon annan som råkat ut för det? Jag HAR "Ja" på det under inställningar...

onsdag 21 mars 2012

Ergonomisk stickning

Jag vet inte om det beror på att jag med tilltagande ålder fått svårare att se på nära håll eller om jag av samma skäl blivit lite mer avslappnad eller om det helt enkelt är för att jag smygstickat en hel del på det sista men jag håller stickningen mycket längre ned numera.
Mer i maghöjd än i brösthöjd och det innebär att axlarna sjunker och att armbågarna naturligt hamnar närmre kroppen.
I alla fall tror jag att det är bra, jag kan sticka längre utan att bli trött! :-)

måndag 19 mars 2012

Sanningens minut...

Jag har varit produktiv
Smalsjal, före blockning:Lite plisserad känsla, sådär. Egentligen blev den kortare än jag ville, tydligen bör man tänka på att kanske öka 5 eller 6 maskor istället för 4 om garnet är tjockare?
Under blockning:Nu blir den ju lite längre förstås men också slätare...

90 m och 38 g respektive 6 g och okänt antal meter hemspunnet:Det lite större nystanet är 50% alpacka från Torestorp och 50% ull från en Hulta-flicka.
Helt olika spinnupplevelse, den lena, lena alpackan och den spänstiga fårullen! Det lilla nystanet är mitt försök nr 2 med Navajo-tvinning med resterna från det andra garnet. Det löpte bättre denna gång, jag tror att jag gillar det! Ska bara lära mig först! :-)

Vad är det för sanningens minut, nudå?
Jo, det ljuvliga garnet och det fina mönstret jag vann hos Rosenvante fötjänar ett bättre öde än att bli färdigstickat...i storlek 15.Eftersom jag är rädd för att hålla igen för mycket har jag hållit igen för lite och jag kunde lika väl använt stickor 7... Jag har vetat det ett tag...men levat i förnekelse...
Men nu är jag redo att repa upp!
Börja om från mudden!
Yessiree!

Då kan jag ju passa på att sticka rätt på mönstret, också. Och tänk så mycket bättre jag blivit på att sticka med två färger, det kommer att gå som en dans! :-)

söndag 18 mars 2012

För nu käääänns det bra!

(Sångtext!)
Jo, sonen och jag åkte till landet och nu har jag varvat ned.
I går var för trist väder för utflykt så vi tog ett varv på våra second hand-affärer och sedan har vi hängt i stugan. Lyssnat på Harry Potter och grejat. Vad det betyder för min del goes without saying; smalsjalen är klar. Den ska blockas och bloggas när vi återvänt till Göteborg.

Idag är det till och med sämre väder så jag hinner några varv på tröjprojektet. Igår stickade jag dessutom lite på Vernal equinox sjalen, det är mysigt men det känns som att den kommer bli väldigt liten?! Här är verkligen disigt och regnigt, så här ser det ut över sjön idag:I förgrunden skymtar (!) en liten del av (!) grannens altan eller vad det heter. Den känns (till skillnad från sjalen!) en smula stor men kanske att de planerar för något, vad vet jag?

Fantastiska bilder jag tar: grannens soptunna kunde jag missat om jag ansträngt mig en smula och i ett tidigare inlägg syns en blyertspennas spets i överkanten. Såg inte det förrän dottern påpekade det flera dagar senare. Skärpning på fotofronten utlovas!

Jag har sedan länge en liten snabbreaktionsrad som dyker upp under mina inlägg, man kan välja mellan Kul, Intressant och Tråkigt. Det är sällan någon klickar där men en och annan reaktion har trillat in. Mest överraskande var väl den jag fick häromdagen, någon har klickat i Tråkigt på mitt lotteri! Alla tycker ju förstås något hela tiden men vad är tråkigt med ett lotteri? Jo, nu kom jag på det: Om man inte gillar garn är det ju übertrista priser!

Nu ska jag emellertid vara übertristett par timmar i min ensamhet: jag har arbete med mig och nu ska jag ta itu med det...

Trevlig söndag!

fredag 16 mars 2012

Bekännelser!

Jag har inte bloggat och knappt läst några bloggar på en hel vecka!
Dels har det pågått lite projekt hos dottern och dels har arbetet tagit oförskämt mycket tid!!!
En förmiddag var dock föreläsning och en kollega och jag satt och stickade, skönt ibland att vara två. :-)

När jag blir stressad och trött har jag två svagheter:
1) Jag äter sämre
2) Jag startar nya stickningarSå, ja, jag avslutade två men startade genast två nya...kanske tre.
En "smalsjal" i Aurea, lite annorlunda, pyttipannan i rödgrönt och så tog jag över dotterns tröjprojekt, men det räknas väl knappt som "starta nytt"?
(Smalsjal är mitt namn på den Dropssjal som jag första gången såg hos Rosenvante, jag har nog gjort 7-8 stycken!Bild från Drops, sök på Dam, Fabel och sjal!)

måndag 12 mars 2012

Vårlotteri!

Det finns ofta, om man tänker efter, många skäl att fira!
Snart 50000 besök på min blogg, snart 50 levda år, snart vår är väl tre bra saker?
Så här kommer mitt lilla garnlotteri!

Alla som komenterar senast påskafton får en lott! Jag blir glad om mitt lotteri dyker upp på länkar i andra bloggar, men det är inget måste!

Jag köpte garn jag ville ha själv och var tydligen på karamelligt humör för alla tre garnen ser helt ätbara ut:
Det är liksom tre paket:
1) 100 g Aurea, samma garn som jag stickade blå, modifierad hitchhikern i, 50% baby alpacka, 50% silke.
2) 100 g entrådigt ullgarn från Ullcentrum, Öland
3) 100 g EllaRae, Lace Merino

Rangordna vilket du helst vill ha, och vilket du näst helst vill ha...

söndag 11 mars 2012

På landet utan dator

Det är både skönt att vara utan dator...och lite otäckt! Nästan det första jag gjorde när jag kom hem var att slå på datorn för att kolla mail och så.
Men jag bestämde mig också för att inte störtläsa alla bloggar, då går all min sticktid åt!
Dottern, sonen och jag har haft det bra i stugan. I går efter frukosten gick dottern ut i den svala morgonen och jonglerade lite:Idag gick vi två tipspromenader; vi var sista tre ut runt Hedegärdesjön Det var stilla och fint i skogen. På sina ställen låg isen kvar tjock mellan träden medan det var nästan torrt på vägen:Dottern hade bollarna med och det är fantastiskt att se henne promenera stigen fram medan bollarna far runt med precision. Själv kan jag med viss möda kasta EN enda boll. En liten stund!
Efter en stärkande lunch på Frölich gick vi rundan kring Skutesjön också. Där var folktomt för sista tipspromenaden där gick väl november 2011 men frågorna hängde kvar så vi fick lite att tänka på där med!

Jag har stickat också men det har just inte blivit något att skryta med, så det får nog vara! :-)

onsdag 7 mars 2012

Modifierad hitchhiker klar!

Lång som en stång och smal, även i blockat läge:(Den här bilden ser upp-och-ned ut, hur jag än lägger den!)
Jag har stickat sjalen i bred resår, när den inte är blockad ser den liksom plisserad ut. Jag maskade av med dubbelt garn på rätan så det blev lite stadigare och ganska dekorativt. Jag är väldigt nöjd med resultatet! Den är dessutom oändligt mjuk, garnet heter Aurea och kommer från Teetee, 50% babyalpacka och 50% silke.

Okej, nu är två saker på listan gjorda...har börjat umgås med tanken att ge upp dubbelstickade mössan, ska inte fatta sådana beslut nu när jag är trött...kanske till helgen, det är en körig vecka, denna!

söndag 4 mars 2012

Men då lyser en sol ...eller Provlappar räknas INTE!

I vår nya lägenhet finns en himmelsvid utsikt.
När jag försöker fotografera den blir man klar över att det finns hus och grejer också men det jag varje dag njuter av är himmelsspannet:Idag såg det ut såhär, fast vackrare förstås!

Maken har sovit ut idag, hans band hade spelning i går kväll och i de stilla morgontimmarna har jag suttit tyst som en mus och stickat och lyssnat på The distant hours av Kate Morton.

Om detta har jag följande att säga:
1) Boktipset fick jag hos Kamolini, och jag lämnar glatt tipset vidare; en härlig, mysig, vacker, engelsk berättelse. Jag är helt förtrollad och väntar nu på nästa chans att lyssna vidare. Beredd till och med att städa för att legitimera ett idogt lyssnande. Det är vad en bra ljudbok gör med mig, förvrider min personlighet helt och hållet! :-)

2) Provlappar räknas inte!3) Jag stickade med en ensam tråd med tanke på spetssjal av något slag och med dubbel tråd med tanke på...något annat.
Hela tiden kändes garnet lite stelt, som våra välkokta, växtfärgade garnerfrån i somras och jag funderade på att använda en tråd som armering i sockstickning tillsammans med någon mer insmickrande tråd, kanske hemspunnen.
Eller kanske för tovningsprojekt.
Efter lite hårdhänt blötläggning är provlapparna dock betydligt mjukare, förtfarande inte aktuella till underkläder, om jag så säger men sjalträsket, here I come. Again! :-)

lördag 3 mars 2012

KnitCol-vantar är klara!

Kvällens middag blev kött som enligt kokboken skulle brynas runt om, även kortändarna, enligt kokboken. Tycker nog det såg lite töntigt ut, men det blev gott!
Sedan stickade jag klart vantarna:Dottern ville inte ha dem alltför spetsiga så nu är de ganska så trubbiga, hoppas de ska passa!

Garn till mitt lager!

Min mamma hade en hel del i sin stash och när hon bestämde sig för att sluta väva hamnade kartonger med garn hos två av mina syskon. Idag har jag varit där och plockat ut godbitar tills jag skämdes...
Jag tog ullgarn, lingarn och linblandningar i vackra färger:Där är till ett par toppar i lin, och flera sjalar i tunt ullgarn. Inte så lent, precis men jag tror att det blir alldeles utmärkt. Kanske en ceris-rosa-grå Honeysuckle av MiA?Bilden lånad från MiAs shop VickeVira där jag köpte beskrivningen för ett tag sedan.

(INGET, nej inget alls får förstås påbörjas innan jag betat av lite på listan...)

Nu ska jag emellertid åka till Maxi, livet är underbart och glamoröst!