lördag 26 januari 2013

Att ge upp

Ibland är det nog så att det är lika bra.
För nästan precis ett år sedan vann jag vantmönster och garn hos Rosenvante. Mitt första försök att sticka dem blev inte bra så jag repade upp och började om.
Fast besluten att forma varenda maska med omtanke och precision!
Detta verkar dock vara bortom min förmåga. Den här gången blir mönstret bättre men eftersom jag verkligen försöker få till tvåfärgsstickningen bra så har jag tappat kollen på hur hårt jag stickar och de håller på att utvecklas till megafontrattar.

Det underbara Visjögarnet förtjänar ett bättre öde; jag ska sticka vantar och i tvåfärgsmönster men något enklare, jag kunde ju ganska så bra när jag gjorde muddar med enkelt mönster?!

Så har jag letat upp mina förstärkningsgarn; nästa par sockor ska få riktigt starka hälar och hälkapp!

Ledig lördag

Jag har tagit det väldigt lungt idag, det känns som om kroppen och själen kräver det. Nu börjar jag dock vakna till...
Innan helgen är slut har jag nog städat lite, tvättat en liten tvätt (ja, faktiskt liten!), bakat bröd och kaka, ska träna inför fredagen då jag ska bjuda arbetskamraterna! :-), betalat räkningar, arbetat lite med saker från mitt arbete...men det känns ganska bra även om det där lät rätt mycket fastän jag skrev "lite" och "liten" hela vägen. Jag får nog se upp med mig, lite svårt för att vila, kanske? :-)

Igår blev jag svårt sugen på att virka. Det händer normalt sett inte. Men jag ville plötsligt göra sådana här:

Crocodile Stitch Baby Booties, från Bonita Patterns. (Bilden lånad från Ravelry.) Som små karameller fast de finns i vuxen storlek också!
Jag virkar i bomullsgarn och har på tredje försöket blivit nöjd med storleken:
 
När jag ändå var och köpte det garnet så köpte jag också Tigergarn till min dotter:

Hon har varit modig, stark och klok som en tiger så det är väl självklart att hon ska ha tigersockor!

söndag 20 januari 2013

Regnbågsfötter!

De här var klara redan förra helgen men jag hade inte kameran med till stugan och sedan glömde jag sockorna där:

Nu är de alltså både fotade (oavsiktlig lustighet där, FOT-ade!) och överlämnade till dottern.
Zauberball, inte helt lättstickat tyckte jag men åh, så vackra färger som liksom bara flödade fram ur "trollbollen" som min tyskfödda arbetskamrat har lärt mig att det betyder.

Just nu har jag inga fantasiprojekt på gång, det är riktigt skönt för jag blir lite stressad av det där som surrar och vill ut hela tiden. Jag stickar på Fabelkoftan, Norosjalen, sockorna till kollegan och en massa andra saker och är så nöjd och tillfreds med det!

torsdag 17 januari 2013

Så nöjd!!!

Det blev så bra, det känns som att de här sockorna stiger i min uppskattning från "okej" till "favoriter"!

Det var lite pilligt men ABSOLUT värt att göra! Men så är jag ju tokigt förtjust i att pilla också, förstås! :-D

Ändra, fixa och trixa

För kanske ett år sedan stickade jag färdigt ett par fina strumpor i Zauberball, enda problemet är att jag retar mig på att jag avmaskat för tight.
 
Eller, ja, egentligen är jag lite besviken på garnet, det är så vackert men noppar sig lite grand. Tror nog att jag som sockgarn fördrar Fabel. Eller Let´s knit! :-)
Nåja.
Till slut bestämde jag mig för att göra något åt den hårda kanten så idag har jag trätt maskor genom ett varv på samma höjd på båda sockorna.

Ett litet snipp-klipp överst så kan man börja pilla upp avmaskningen och sitta och ångra att man fäste tråden så elegant att det omöjligen går att hitta änden.

Och sedan är det väl bara att maska av men göra det bra, den här gången.

Igår var jag på stickcafé, det är verkligen trevligt! Jag kan nog inte nästa onsdag men nästa igen, då ska jag gå igen!

torsdag 10 januari 2013

Stickcafé och fattade beslut!

Igår var jag på stickcafé för första gången på jättelänge och det var så trevligt! Väldigt bra för mig med stickcafé på onsdag, fredag är liksom "masasighemochhittasoffanFORT"-dagen, onsdag däremot känns lagom så det blir nog fler gånger. Trevligt sällskap, god macka och angenäm stickning, vad mer kan man begära?
Jag har ett UFO som ... krympt...i korgen. Fick reda på igår att det kan bli så i fuktiga utrymmen...kanske i torra också?
Det var ett UFO redan i november 2009 och till och från har jag haft smarta idéer om hur jag skulle kunna förstora och färdigställa.

I tisdags kväll var alla tankar i denna fråga  tänkta och jag kände mig redo.
Jag repade upp allt utom den tvärstickade mag-gördeln. Den ska jag försiktigt öppna i båda sidor och sticka på något (=ganska många) varv så att den med värdighet når runt mig.
Sedan har jag påbörjat en uppifrå-och-nedkofta, vilket känns roligare att sticka och som innebär färre sömmar att sy.
 
När den når under bysten så hakar jag liksom på gördeldelen. (Eftersom jag är pyttelite Star trek-nörd så tänker jag egentligen att de två delarna ska docka men det får väl finnas gränser?)
Det känns så roligt att jag kanske kan komma att avsluta denna kofta. Jag tycker om garnet och modellen är med fiffiga korta varv över baken så att den blir lite utsvängd och fin!

Tillägg: Svar till dig som skrev en anonym kommentar på inlägget Mer sockor! Det färgglada garnet köpte jag på Kinna garn och det var absolut härligt färgglatt och finfint att sticka med men till  att använda det som sockgarn avråder jag! Det blev stort hål på hälen redan vid första användningen, det liksom brände sönder!

måndag 7 januari 2013

Det är måndag morgon

men jag har det rätt okej:

Grötfrukost med levande ljus och finsticke!
Dessutom ligger det hemmagjort äppelmos på gröten och julklappskoppen är full med starkt, gott te.
Bra start på den här dagen och den här veckan!

söndag 6 januari 2013

Nu är det söndagsmys!

Måste visa dotterns nya strumpor:

Självklara på fredag, förstås!
Själva söndagsmyset är nog redan gjort, jag har spunnit färdigt och tvinnat dutten ull som följde med min handspinner.

Det blev lite ojämnt men antagligen kan man på lite sikt få det väldigt jämnt, man har en fantastisk kontroll över processen, men det innebär förstås också att det går hyfsat långsamt.
Resten av söndagen är vikt för matlagning och tvätt...VEM är så korkad att hon bokar tvättstugan söndagkväll?

Jo, jag! :-D

tisdag 1 januari 2013

Nja...

Ägnar årets första dag åt lite uppfriskande åtgärder som att snygga till och plocka undan. Vissa dagar har jag sådant flyt för sådant, allt blir bara...fint! :-)
 Jag är dock inte lika nöjd med stjärnorna, de ser mest ut som någon sorts sockerkex!

Jag läste ändå på om olika varianter av sockerstärkning och tycker att jag gjorde som det stod men det är  för sockrigt! Jag ska lägga dem i blöt och göra på något annat sätt. Det är ju inte bråttom för nu är ju ändå vintern snart slut och den sköna våren på väg!
 
Eller hur? :-D