onsdag 30 oktober 2013

Matbrak

Det kan ha varit jag som liten som missförstod ordet matvrak. Inte så underligt, vad kan det komma i från? Nåja, dagens matbrak är en ekorre. Den gnagde av snöret som koksnötskalet hängde i. Sedan halvramlade den nedför trädet med gobiten i munnen och när jag kom ut med nytt snöre var både ekorre och innehåll borta. Och nu sitter den där och äter ur nästa skal!
Eller är det en annan?:-D

Att behärska sig...

Alltså...
Jag köper nästan inget garn just nu men får man en beställning så får man... Och nu river ivern i mitt blodomlopp att få börja. Men jag SKA sticka färdigt randiga sockorna först!

tisdag 29 oktober 2013

Dagens pepp

Först sms från dottern som vill ha tjocka sockor och sedan ett äkta intresserat samtal med en flicka på spårvagnen. Hon ville veta allt om magic loop och förkortade varv.
Bra start på tisdagen!
P.S jag SKA berätta om min Järbo-gås, men ska jag få fram hela gåsen måste det vänta lite!:-D

söndag 27 oktober 2013

Inte ett blivande måste

Ett blivande måste är inte vad Garnmässan blev för mig. Jag lovade mig själv innan jag for att inte köpa något garn men hoppades att bli frestad bortom det möjliga att avstå.
Så blev det inte.
Resan genom höstlandskapet var härlig men på garnmässa vill jag se massor av nytt garn. Inte mest Järbo. Är nog lite orättvis men inte mycket. Dessutom har jag en gås oplockad med just Järbo, återkommer med det.

lördag 26 oktober 2013

Garnmässa

Idag på väg till stugan höll jag på att orsaka en seriekrock för vid vägkanten stod en pytteliten skylt. Garnmässa hann jag se och den förstående sonen sa: Du kan köra in, om du vill.
Så det gjorde jag men så som det ofta är på mindre platser kom inga fler skyltar. Jag antar att man utgår från att alla hittar ändå...
Sedan visade det sig att mässan är i Kvänum i morgon. Kanske åker jag dit.
Just nu är det lördagsmys vid brasan!
 
På bilden  ser brasan helt falnad ut men det är mest mobilen som ljuger, det brann med het, vit flamma!

onsdag 23 oktober 2013

Kamrat Posten Politiskt Korrekt

Ja, inte vet jag, jag har inte läst den tidningen på nästan 40 år. Finns den ens ännu?
Rubriken är bara vad jag mumlar när jag syr maskstygn (grafting, Kitchener stitch)
Jag har lärt mig det på engelska och det är Knit, Purl, Purl, Knit jag borde mumla, men då kommer jag av mig. Kamrat Posten på första stickan och Politiskt Korrekt på andra stickan, då flyter det på och blir rätt! :-)
Jag har avslutat mitt mobilfodral i tvåändsstickning.
Det blev ganska ojämnt för jag blev så otålig på de där trådarna som snor sig så förtvivlat. Precis som jag blev när jag försökte första gången för 15 år sedan. Så jag snurrade åt ena hållet en bit och andra hållet en bit. I början stickade jag för löst, men det är bra för då är det lätt att få tag i mobilen när den ska fram.

Och att försöka göra mönster la jag ned ganska så kvickt, det tog så lång tid att mobilen nog varit utsliten innan jag hade pulat ihop det.

Men fodralet är good enough, sitter bra, skyddar och värmer!
(What's not to like? som Joey i Vänner sa när Rachel gjort efterrätt med både vaniljkräm och kött!)

måndag 21 oktober 2013

Nytt användningsområde

Idag får avokadon resa första klass!

fredag 18 oktober 2013

Mobilfodral

Tvåändstickat ska det bli och av det får jag ont i lillfingret. Så när jag åker tiĺl mamma imorgon får jag ta med något annat, frågan är bara vad?:-D

torsdag 17 oktober 2013

Igen!

Säg att man funderar på att göra ett litet ytmönster, tex sticka in aviga maskor i zickzackmönster. Kanske en avig, fem räta kan vara en bra start. Nästa varv blir det tre aviga under den ensamma aviga och tre räta.
Ungefär då inser jag att rapporten på mitt lilla mönster är 6 maskor bred. INTE FEM!!! Alltså hade det varit bättre att behålla 48 maskor och inte smygöka två maskor till 50, som är jämnt delbart med...FEM!!! Men inte med sex.
Jag gör det tankefelet gång på gång.

Är det en...ananas?

Ibland när barn stolt visar vad de gjort får man en ilande känsla av att vara på tunn is; är det en häst eller en ko? Eller kanske grannens hund?
Så vad har jag stickat nu?
 
 Ett misslyckat försök att göra en stickad ananas att lägga i fruktskålen?
 
 Eller en ännu mer misslyckad lök?
 
Nej, detta är min äpplegömma eller Apple-Transport-Bag. Jag frestylade utifrån bilden på Ravelry, vilket innebär att jag stickat min äpplegömma flera gånger. Troligen hade det varit bättre att bara följa beskrivningen!
 
Den är resårstickad på längden på insidan och på tvären på utsidan så att det blir korsande lager för bästa äpple-komfort.
Mitt äpple kommer att nå sin destination utan en skråma eller stöt.
Det känns tryggt! :-D
Hm...


Fnys!

måndag 14 oktober 2013

Det bidde ett armband

Det gick fort men var inte så jättekul. Blev ganska fint men garnåtgången var minimal. Knappast lösningen för oss som vill minska våra lager!
Beskrivningen finns här!

Man lär så länge man lever!

Så klart finns det en bloggerapp! Tack, Kamolini, för att du nämnde det! Så nu testar jag den och det verkar smidigt! Bilden är från min arbetsplats, så jag fuskar lite nu...

lördag 12 oktober 2013

Helgpyssel!

Jag har ju redan en lista så lång som min arm på saker jag vill göra men nu är det tre, bara tre pyttesmå saker till!
1) En äppelgömma. Såg en sådan någonstans, antagligen på Ravelry och fnös (vad är det med mig, varför så negativ?) men idén har liksom skvalpat runt och nu har jag påbörjat en äppelgömma!

Det är en dubbelstickad påse som ska skydda äpplet mot stötar under transport. Jodå, lite fnys är kvar i systemet men jag följer lustens princip!
2) Flätat hals- eller armband. Armband går fortare, halsband är mer...synligt och kanske lättburet för mig som fått öva mig på att ha klocka på!
 
Bilden är lånad från bloggen OlgaJazzy, länk här nedanom.
Idén fick jag via Tålamodspåsen som länkat hit.

Garnet får bli ur förrådet men annars kunde man ju sticka i värsta lyxgarnet för det lär inte gå åt många gram!
3) Ny, blank mobil behöver nytt fodral. Jag är så nöjd med det jag virkat till min lånade iPod men man ska väl försöka utvecklas också så kanske ett två-änds-stickat? Med mönster! Jag borde kunna hitta ett och annat via mobilen? :-)
Men allt detta blir också så småningom för nu ska vi ta ett ordentligt grepp nere i förrådet! Det blir som en inre cleansing att en gång för alla göra upp med sparade resväskor och påskpynt!

fredag 11 oktober 2013

Måste bara prova!

Till slut har också jag fått en modern mobil som kan ta kort och skicka e-post så kanske kan jag blogga från den?
Bilden är på en dold trappa som jag går förbi på väg hem, tagen med mobilkameran. 
Men nu är det fredagsmys! 
Trevlig helg!
Skickat från min Mobil

lördag 5 oktober 2013

Ketchupeffekt

Efter lite lågvatten i inspirationsfåran är det nu en enda vårflod, vart jag tittar ser jag den-måste-jag-göra-saker!
Såhär är läget just nu:
*Sockor till LC: Det är en tackpresent och blir vanliga, kraftiga, raggisar. Inget rajraj alls.

Raggi från Järbo. Jag använder smalare stickor än de rekommenderar på banderollen, annars blir det lätt att de säckar ihop eller snarare ut efter första tvätten, tycker jag.

*Sjal eller scarf till HS: Också tackpresent men här ska det vara lätt, luftigt, milt rosa och rejält med rajraj. Jag såg en sjal på FB gjorde med ull och lin och släppta maskor, skir som en sommardimma... så tänkte jag lite på Drop-stitch-scarf om jag hittar det perfekta garnet, något tunnare men glansigt, tänker jag mig. 

Eller denna alpacka-löv-historia i tunt garn och lite tjockare stickor...
Eller måhända Tre systrar?


(Bilden lånad från Big R, dvs Ravelry!)
There's no end to the possiabilities, som jag brukar säga! :-)

Mer i min privata vårflod:
*Driftwood.
 
(Bild från Ravelry) Är lite sugen på att prova på denna andra variant av uppifrån-och-ned fast med kortare sprund och med kortare ärmar så att garnet i lagret räcker.
 
 Lite mer som en T-shirt. (Jag har mer än på bilden! Jag är optimist, inte dum. Inte enbart dum, i alla fall!)
*Nu när kanske höstkylan kommer till slut kommer jag att tänka på mina större tröjor.

Vinrött lär ska vara inne i höst också. (ALLTID hos mig! :-D) Bilden blev sådär utsökt suddig som de blir med min kamera när höstmörkret kommer, jag tycker om det. Lite grand. Ibland. Orkar helt enkelt inte ta om bilden! :-D
*Bohus-rip-off-mössan
*Fingervantar. Har använt köpefingervantar de senaste dagarna men det blir nästan kallare med än utan!
*Diverse pågående småprojekt:

Idag blir det dock inte just något stickat; jag har sovit ut efter nattens släpa-runt-på-möbler-partaj hos grannen i natt och sedan ska vi väl förbereda oss inför bröllopet ikväll. Och blir det någon tid över så har vi att göra ännu med efterdyningar efter flytten.

 För nej, vi är inte klara ännu. Låååångt ifrån! :-D
(På den här, mer normalsuddiga, bilden syns mina strumpor stickade i garn med nässla i. De är okej men de har inte den där ljuvliga värmen som riktiga ullsockor. Skulle nog använda detta fantastiska, lena, silkiga  garn snarare till en tröja eller vårhalsduk hellre än till sockor nästa gång!)

Idioter

Mark Levengood har en lite fin text i någon av alla sina böcker där han, eftersom jag lyssnar på dem, med len stämma berättar om alla idioter han möter. Sensmoralen till slut blir att folk blir lite vad mad man gör dem till och VÄLJER man att tänka annorlunda med lite omtanke och förståelse,  så blir det färre stollar omkring.
Så jag kan välja att tänka om den som gav mig negativt omdöme på Tradera med en uttalat positiv text att det där kunde varit jag en stressig stund.
Som klickade fel.
Det löser sig säkert och så blev det en idiot mindre i världen.

Men att en granne tycks möblera om varje natt mellan 2 och 3... det har jag svårt att förhålla mig mild och vänlig till. Insåg just i natt att det är så det är och att det är det som väcker mig vid denna okristliga timme. Måste nog prata med grannen om detta för att kanske få det att sluta eller åtminstone förstå.

Nåja, nu är det helg och idag gifter sig makens dotter!
Och det trasiga bredbandsmodemet är utbytt!
Det blir nog en bra helg, bara det blir färdigmöblerat hos grannen och jag får druckit mitt te och somnat om en stund!