torsdag 25 juni 2015

Ännu ingen sommarvärme att tala om...

Men igår hände det, tiden var mogen och allt föll på plats!
Jag åkte till speciella affären ( som var öppen!) och köpte taksteg! (Utan taksteg ingen provtryckning och besiktning av braskaminen som förre ägaren satte in. Och ingen sotning och utan sotning då och då får man inte ut något på försäkringen om olyckan är framme...)

Och bäst jag stod där på stegen, både lite rädd och arg, som jag alltid är på tak och med hammare och skruvdon i handen så hoppar sonen fram och gör alltihop! Fem steg upp mot skorsten och rejäla krokar för sotaren att haka upp sin stege på! SÅ nöjd!

Nöjd är jag också med ullen jag kardar! Fåren är hälften Texel och hälften Suffolk och ullen spänstig och fin. Det ska bli kul att spinna, så småningom!

Framåt eftermiddagen blir det utflykt till utgrävningarna i varnhem och på hemvägen ska vi köpa utrustning för att måla fönstrens utsidot...ja, trädelarna, då! :-)

fredag 19 juni 2015

Nä, inte gott!

De som känner mig lite närmare vet att jag sällan säger så om godis, men detta är klart gränsfall om jag kommer att äta upp...
Äh, klart jag kommer äta upp det men nästa gång köper jag god choklad!
Glad midsommar!

onsdag 10 juni 2015

Ordination

I tider av stress, kyla och oro:
Köp sockgarn i vackra färger
Välj sköna stickor
Sticka sockor tills garnet tar slut!
Aaaah....

torsdag 4 juni 2015

Vädret!

Jag har fattat nu! Det är fint väder på natten! Molnfritt och klart så att all jordvärme fritt kan stråla ut i rymden.
När jag vaknar är det strålande solsken, medan jag äter frukost mulnar det på och när det är dags att gå till jobbet regnar det. Inga solstrålar når värmande jorden ( och på jobbet är värmen avstängd...)
Vädret och dygnet är helt enkelt i otakt!

måndag 1 juni 2015

Men?!

Det kan inte hända!
Den enda logiska förklaringen är att någon brutit sig in i natt, letat upp min stickning och illvilligt trasslat till den.
Troligen samma person som sedan tog sista Styr&Ställ-cykeln.
Japp, så måste det vara!