lördag 30 januari 2016

Mer julklappar färdiga

Sockor att ha i kängorna till sonen. Stickade "som vanligt" i garnet Frost. Sonen är i Stockholm så han får prova när han kommer hem.

tisdag 26 januari 2016

Misstagsvantarna

Eftersom tummen hamnade fel gjorde jag vanttoppen skräddarsydd efter mina fingrar.  De blev glada och fina men nu ska jag göra ett par till som blir rätt!
Muddboken jag skrev om finns på bild längs ned!

söndag 24 januari 2016

Presentmuddar

Muddar är stickade i Silke/alpacka som är fantastiskt  lent! Spetsmönstret kommer ur muddboken men jag har lagt till tumgrepp så att de ska sitta på plats! Hoppas att mottagaren ska tycka om dem!

lördag 23 januari 2016

Vänliga människor

Ibland tycker jag att det är jobbigt i storstan. Människor möter inte varandras blickar, man rusar förbi varandra och knuffar till dem som är i vägen eller går långsamt.
Men igår och idag har jag mött vänliga människor!
7 stycken, för att vara precis!
Igår handlade jag på vägen hem och tog dumt nog en papparskasse. När den stått på det blöta bussgolvet gick förstås botten ur. Till saken hör att jag också hade köpt 6 stycken 5cm tjocka stolsdynor till köksstolarna så jag hade två stora, bulliga på påsar med dem i. Dessutom hade jag till slut köpt vinterskor (det har funkat bra med joggingskor de senaste vintrarna...) så jag hade en påse med en skokartong också...
Så när påsen brast och mjölkkartongen och brödet och allt det andra hamnade i snösörjan  började jag ösa ned sakerna i andra påsar. Köttfärsen tog jag i handväskan.
Men medan jag pysslade med detta stannade inte mindre än tre vänliga människor och erbjöd sin hjälp. En nästan krävde att få hjälpa mig och en bannade sig själv för att han inte hade en extra kasse med i joggingbyxorna.
Kanske såg jag så patetisk ut att de trodde att det var dolda kameran? 
Eller så var de genuint vänliga!

Idag skulle jag försöka skotta fram bilen och den var inpackad i ett 20-25 cm tjockt lager snö. På alla sidor. Längs med hela sidan låg en snövall på gatan, kanske 30 cm hög och bred. Vilka verktyg stod till buds? En sopskyffel...
Efter en stund dyker ett vänligt par upp med en riktig snöskyffel och borste och hjälper mig inte bara med själva snön utan också med att få ut bilen. Två till kommer fram och skjuter på och rätt som det  är bilen på vägen och kan tugga sig upp för backen.
Ingen av dem hade behövt göra något av allt detta, de var helt enkelt genuint vänliga!

Så nu har jag den gamla Rand Newman-låten som en gång Dusty Springfield sjöng den i huvudet:
Human kindness, overflowing me
And I think it's gonna rain, today

torsdag 21 januari 2016

Gjort om, gjort rätt

För länge sedan fick jag i en utlottning en vacker härva ullgarn, kanske heter det Lappland? Jag stickade en Möbius...cowl...men på tok för många maskor. Den blev smal och lång.  Fick viras fyra varv vilket inte blev riktigt bra.  I helgen repade jag upp och började om och nu är den klar.  Lagom lång och perfekt för dagens -10 grader!

tisdag 19 januari 2016

Nä, se det snöat

Så kom då snön, den vita julesnön ungefär en månad för sent.
Det är så vackert!

söndag 17 januari 2016

Hur tänkte jag?

Här sitter jag och har precis fäst trådarna i tummarna.
Ja, visst är det lite udda att sticka tummarna först men jag har bara ett nystan och jag är osäker på om det kommer att räcka så därför tänkte jag att det säkert räcker bättre om jag gör tummarna först...öh...
Sedan tänkte jag att eftersom jag har ont om garn så lämnar jag korta trådändar, lika bra att fästa dem på studs.
Och SEDAN tittade jag på den skojiga beskrivningen och inser att jag stickat tummar av fel omgång maskor!
Det blir bra passform så här med, men inte så snitsigt som det är tänkt i beskrivningen av Arched gusset  mittens. (Jag lyckas inte med länkar i Bloggerappen på läsplatta...)
Jag gör i alla fall färdigt dessa feltänkta, då får jag ju göra ett par till sedan! Och försöka att tänka rätt!

fredag 15 januari 2016

Etud mittens

Titta, nu kan jag,  det går så bra, så bra så bra! (Sångtext från någon barnsång)
Jag strävade så med Vienna roses men detta går lättare,  tror att det delvis beror på garnet, Arwetta är ju alltid Arwetta!

torsdag 14 januari 2016

Tyst i hemmet idag

Jag har tappat rösten. Lät som E.T i tisdags, väste som en orm igår och idag piper det bara lite. Undrar hur det är imorgon?
Dricker lite te och stickar på julklappssockorna!

onsdag 13 januari 2016

Vantar att tova

Den här gången vet jag vilket garn jag stickat i men jag hittar inte tillbaka till mönstret.  Lättstickat mönster men inte avsett för tovning men det borde väl funka? Stickar nog en liten provlapp.
Garnet? Pt 3, köpt av maken till mig på den tid han reste till Norge då och då.

måndag 4 januari 2016

Första paret ut

Första paret för i år och första paret av de fyra ostickade julklappssockorna.
(Opal, 52 maskor på stickor 2,0, Fleegle heel, förstärkt och med extra varv.)

söndag 3 januari 2016

Minnesanteckning och stresshantering

Jag vill så mycket och har så mycket roligt och vackert på gång så det riktigt stockar sig med stickningen. Liten lista för att komma ihåg vad jag tänkt.
1) Jag gav bort sockor i julklapp fast i form av nystan, dessa måste stickas först. 4 par. Lätt, roligt, vackra garner!
2)  Något av alla väntande projekt borde jag få till snart, tex vantarna som ska tovas. Och de med det fina grafiska mönstret i Arwetta, ja, dem med!
3)  Dags att karda, spinna och sticka den fina, vita suffolk/texelullen.
Japp, det är en plan, nöjer mig med den. Fortsätter med första paret julklappsraggsockor:
Stickar förstärkt Fleegle heel och eftersom de varven fyller sämre på höjden stickar jag in extra varv lite då och då. Annars kommer sockorna att vara kortare baktill än framtill och det blir nog bubbligt i kängorna!
Det är kallt idag, kondensen på balkongens inglasning har frusit och det ger ett märkligt, mjölkigt ljus i köket.


fredag 1 januari 2016

Sista paret ut!

2015 var året när jag skulle sticka färdigt eller repa upp gamla påbörjade projekt och jag är nöjd med utfallet men inte klar så jag fortsätter med samma tema i år! Det är mycket annat som pockar på,  jag måste få sticka nytt OCKSÅ!
Så det har blivit många sockor, förstås,  och igår blev jag klar med årets  sista par. Tågsockor i mjukaste alpacka och silke.