onsdag 29 juni 2016

Skogsbruk :-)

När skogsbolaget gallrat förra vintern blev det lite olika brötiga skräphögar kvar och idag har jag tagit itu med en av dem. När jag sorterat och plockat klart blev behållningen en kärra  med gran som nog kan bli till minst 10 brasor vintern 2017-18. Lastade belåten upp den blivande veden på kärran och känner mig som en riktig lumberjack!

Vildodling av potatis

Tydligen följde en potatis med när jag tömde odlingslådorna och den växer fint i jordhögen. Idag har jag kupat den!

tisdag 28 juni 2016

Dagens uppdrag

•Köpa fönsterfärg och skrapor
•Slipa röjsågen och
•Bekämpa snöbollsbuskarna (redan nya skott!)
•Såga ved
•Beundra vallmon som slagit ut på det som ska bli vår blomsteräng!

lördag 25 juni 2016

Sen kvällspromenad

Vi gick längst min favoritväg och så gjorde vi avstickare åt höger och vänster. Vi hittade bland annat nattviol.

torsdag 23 juni 2016

En främling korsar min stig eller Gissa bajset

På stigen ner mot ån finns en kurva och i den kurvan har det legat djurspillning på ett särskilt stället ända sedan vi köpte stugan 2012. Frågan är nu, vilket djur har så regelbundna vanor? Så här ser högarna ut:

Gudhemsrosen

Vi köpte den förra sommaren och i våras åt någon på den,  men nu blommar den första blomman och det finns massor med knoppar!

NU gör jag rätt!

Tråden man drar igenom är bara en hjälptråd så resultatet blir stickning med virknål. Eftersom jag stickar tämligen obehindrat känna det inte helt nödvändigt men i alla fall lite kul!

Nu tror jag att jag gör rätt!

Men det var både roligare och lättare att göra fel. Det är lite som krokning men det rullar sig inte, som krokning alltid gör för mig.  Det går inte att repa upp eller det kräver i alla fall en del tålamod. Lite kul men inte så användbart,  tror jag.

onsdag 22 juni 2016

Knooking

Jag gör antagligen lite fel men det är kul ändå! :-)

tisdag 21 juni 2016

Paus

Paus är kanske det jag behöver bäst men jag vill ju så gärna ta itu med skräphögen på det som ska bli ängen.  Och såga ved.  Och klyva ved. Och klippa ned snöbollbuskarna igen. Och måla fönster (6 st!) Och...
Men nu sitter jag i stugvärmen med öppet fönster och tittar på hackspettsparet som hittat resterna av vinterns fågelfrö, på koltrastarna som äter upp alla våra nya maskar, på rådjuret som håller sig till rätt sida staketet och lyssnar på själva skogen och har det rätt så bra!

söndag 19 juni 2016

Djurliv

När vi glesade ut bland träden närmast stugan förrändrades markvegetationen och fågellivet man ser från insidan. Fick just syn på en antennörn ( normalt sett kallad skogsduva!) och koltrastarna flöjtar från alla håll, men här är färre talgoxar, blåmesar, flugsnappare och titor. Kanske är det mest slumpen?
I år är vi adopterade eller under attack av en katt som valt ut oss...gulligt först men inte i längden...
Förra sommaren hade vi ett myrangrepp i huset, myrorna som bodde i största granroten ville utöka och valde vår köksvägg...sitter just och lyssnar på ett stillsamt rassel i väggen, är det en repris på gång? Eller är det något annat jag hör?
Nu tar jag en kopp kaffe och tänker på något annat!

Avmaskning

Jag maskar av min stora kofta och gör det med...i-cord. (Ville gärna ha ett svenskt namn men inget bra fastnar i mitt medvetande!) Först från rätsidan, tyckta avigsidan blev snyggare. Repade upp, stickade ett varv till och började maska av. Fortfarande är avigsidan så som jag vill att rätan ska se ut, visst är det konstigt?

fredag 17 juni 2016

Åh, nej, det sprider sig!

Undrar var det började? Falköpings variant ser lite mildare ut.  Och inga vakter!

torsdag 16 juni 2016

Restgarnssockor

Stickade från tån, magisk ögla, båda samtidigt, häl med korta varv och liten kil. Restgarn som nästan tog slut helt och hållet, känns bra!

måndag 13 juni 2016

Obloggad sjal

Pfeilraupe, tror jag den heter, snitsig modell som kan draperas på olika vis! Jag har stickat i Austerman garn och är nöjd med resultatet. Jag gör dock helst inte en till, för det var hyfsat tråkig stickning men det kunde man ju anat  från början! 😊

lördag 11 juni 2016

Nya sockor

Jag använder absolut ullsockor hela sommaren så det är inte helt fel med ett par nya.  Garn från Sandnes, banderollen ligger hemma men det hette något typ... Super? Från tån, magisk ögla, båda samtidigt, Fleegle häl. Trevlig stickning och strumporna blev bra,  vad mer kan man begära?

fredag 10 juni 2016

Dyrare och dyrare, dag för dag

Nu vet jag att detta, plus lite extra  upprustning av Götaplatsen, kostade 30 miljoner.  Tyvärr blev fontänen inte omedelbart folkkär och ganska snabbt gick vattenkonsten sönder eftersom någon/några kört bil över hela härligheten. Så nu står där vakter.  Tycker inte att de pryder platsen och tycker det är trist att de behövs.

onsdag 8 juni 2016

Smått blir stort

Ibland tappar man proportionerna. För mig händer detta oftast när jag är trött eller har mycket om mig eller när omgivningen agerar lite överdrivet.
För en vecka sedan kom det upp en lapp på husets anslagstavla om att vattnet skulle stängas aven nionde juni. Samma lapp kom sedan genom brevinkastet. Sedan ringde kommunen upp oss på fasta linan och varnade. Samma eftermiddag fick både maken och jag sms med varning och länk till mer info.
Hela dagen idag har jag till och från oroat mig för att vi ska glömma att fylla dunken som jag tog fram redan igår. Och att vi ska glömma att hälla vatten i flaskor och kannor. Och badkaret...fast det har vi inget.
Nu är dunken fylld och så har jag till slut tagit till mig att avstängningen är mellan 4 och 7. På morgonen. Troligen sover jag mig förbi större delen av den tiden. 
Möjligen vill jag koka en kopp te. 
Men jag är redo!

måndag 6 juni 2016

Kofta!

Big Fabel, massor av Big Fabel! 😊

söndag 5 juni 2016

Pensioneringspresent

Polwarth och silke, det blir väl ett bra garn? Tretrådigt, 50 gram och 142 meter kan nog bli en liten fin scarf eller skaftlösa sockor. Eller skaft till sockor... Hon får göra vad hon vill med garnet, jag är själv nöjd!