onsdag 30 november 2016

Vem vill jag vara?

Igår blev jag arg.  Det rörde ett av mina barn och fast båda är stora vaknade tigermamman och jag ville i en första fas vara lite våldsam.  I nästa ville jag gräla.   Därefter funderade jag på olika elakheter för att slutligen älta småspydigheter och vilken typ av ursäkt jag förväntade mig. (Tjära och fjädrar fanns med i bilden.)

Sedan tänkte jag på vem jag vill vara och i vilken värld jag vill bo.

Vill jag vara en trumpen Trump som inte nöjer sig ens med att ge igen utan vill ge igen tiofalt? En liten knuff hämnas med en rejäl spark. En otrevlighet hämnas med grov kränkning. En kommentar  i en krogkö besvaras med en rak höger.

Eller vill jag hellre tänka som Michelle Obama: When they go low, you go high!

Enkelt val!

Problemet är att det kostar lite mer möda och eftertänksamhet och ska det bli på riktigt måste jag troligen gräva i mitt innersta efter förståelse och förlåtande...
Och till slut måste jag nog mobilisera en gnutta humor också...
Men, ja, jo...just för mina barns skull är jag beredd att anstränga mig...att "go high" i stället för att gnälla, bitcha och sprida elakhet omkring  mig!

Imorgon ska jag "go high", inte för att "vinna" utan för att gå vidare, inte göra stor sak av liten och för att se helheten.  Den som var dum var dum men jag behöver ju inte sänka mig så lågt för det!

Nästa gång kanske jag kan hoppa över att tänka allt det arga, också?

måndag 28 november 2016

Men, hur många par strumpor gör du per år?

Omöjligt att veta eftersom jag tycks glömma att blogga dem eller på annat sätt dokumentera dem.
Här är i alla fall ett par till,  kanske nästnästa-sista paret innan jul?
Garnet är från Cherry tree hill, 48 maskor på stickor 2,5, tå-upp, magisk ögla, båda på en gång och förstärkt Fleegle heel.
Läste nyss ett Facebook-inlägg om hajsoppa som nog borde förbjudas omedelbums...men blev nästan ännu mer ledsen av vissa kommentarer. Så kategoriska och respektlösa och i vissa obegripliga. Hädanefter ska jag tänka på att alltid försöka vara tydlig, respektfull,  och unvika att generalisera! 

söndag 20 november 2016

Sista härvan

Jag har skrivit om det förut, det fantastiska garnet från Cherry Tree Hill. Jag köpte mina första härvor i London och skickade efter två till några  år senare.  Nästa gång jag ville köpa mer hade företaget övergått till en annan produktion och jag tycker inte om deras broad band produktion...så nu avnjuter jag sista härvan!

lördag 19 november 2016

Försök nummer 8 och 9

Jag kom en bra bit på halsduken i fiskbensmönster och allt gick bra... tills jag började reta mig på att det ju blir en  rätsida och en avig. Slutade sticka.
Såg sjal på stan! Letade beskrivning men hittade inte, började ändå. Hyfsat nöjd.
 
Fick hjälp av Visa Lisa via FB. Nu tror jag det blir bra! Nionde gången gillt!

torsdag 17 november 2016

Mer sockor!

Ännu ett par sockor klara!

lördag 12 november 2016

Gör om, gör...bättre

Detta ska bli en halsduk. Jag har börjat om 7 gånger.  Japp,  jag är tålmodig av mig! 
Först blev det fler smalt.  Efterom jag fått för mig att mönsterrapporten gick över 6 maskor ökade jag med tolv.
Det blev brett som bara den. 
Nästa försök alltså med 6 extra maskor.  Insåg efter ett tag att  jag misstolkat beskrivningen, mönsterrapporten går över 7 maskor.
Ny start med 7 extra maskor men med tunnare stickor.
Ändå...lite onödigt brett, kanske?
Alltså, nystart med exakt det antal maskor som står i beskrivningen.  Denna gång stickade jag rätt enligt beskrivning men den är faktiskt inte helt fullständig, så det blev fel.
Nu, sjunde gången, är jag nöjd med allt! Lagom hårt, lagom brett, jag stickar rätt och nu är det bara att köra på tills garnet tar slut!

torsdag 3 november 2016

Om hösten, om hösten...

då är det allra bäst...
Så började varje vers på en sång jag sjöng i småskolan. Det var en för varje årstid
och efter första deklarationen om hur bäst årstiden var följde motiveringen till varför just vinter/vår/sommar/höst  var bäst. Lilla jag tyckte nog att man borde bestämma sig för en favoritårstid, men egentligen var det ju helt i linje med dagens utrop om att leva i nuet! Och just nu tycker jag hösten är härlig! Ute i den klara höstsolen har fåglarna hittat den uthängda maten, gärdsmygen tittade in genom fönstret i morse, skogen kräver inget av mig och i stugan är det varmt! Kanske en promenad senare?
På bilden kan man eventuellt ser en strömstare. Eventuellt efter analys i tekniskt laboratorium, men den satt där definitivt när jag tog bilden!

onsdag 2 november 2016

Sjal till kollega

Stickad i Drops Alpaca Silk enligt mycket gammalt mönster som jag hittade i gömmorna. Fransar har jag aldrig gjort förut,  det var mycket tråkigt!
Sjalen är lätt och varm, knappt 150 g inklusive fransarna.

tisdag 1 november 2016

Götaplatsen, igen

Upprustningen av Götaplatsen blev ju rätt dyr och  inte någon omedelbar succé... men nu har det dykt upp lite bonusar, små lampor i trottoaren och jag gillar dem!