tisdag 31 januari 2017

Hon är min!

Jag har gjort något så gammaldags som att spara ihop pengar, lite varje månad tills kontot innehöll tillräckligt...och sedan valde jag, underhandlade med bekanta, försökte intressera maken för skillnaden mellan spoldrift och vingdrift och till slut beställde jag!

En Kromski Sonata blev det och jag beställde den från Monica Hellberg, SockRocks. Jag beställde i lördags och idag är den här, tala om snabb leverans! Och allt var så fint packat och lite ull att starta med fanns med och en pytteliten spinnrocksberlock i en liten fin påse och ett bättre bromssnöre än originalet fanns i en annan liten påse.
Och som jag oroat mig i onödan för spolbromsen! Det var ju jättelätt, förstod direkt i det lilla häftet med förklaringar som Monica skrivit och skickat med!
En enda skugga finns och den faller tung över maken som inte sett till att ha silikonspray och vitt vaselin hemma...borde inte varje kärleksfull make ha det? Nör frun behöver...
Jag har spunnit lite, lite ändå och det var så smidigt! Mmmmmm...
(Mina andra rockar har/har haft namn och denna får heta Gina!)

måndag 23 januari 2017

Woho, min mössa var med i marschen!

Jag fick epost idag från en ung kvinna som burit min mössa under marschen i Washington!
Jag är så glad att den kom fram i tid, att någon bar den och att hon dessutom tog sig tid att berätta det för mig!
Bra start på denna veckan!
(Hon skickade en bild på sig själv med min mössa på men jag är lite noggrann med andra människors ansikten så jag publicerar istället den andra bilden hon skickade, som visar hennes del av marschen!)

tisdag 17 januari 2017

Mera mössor

Det ska  demonstreras i USA för kvinnors rätt. I samband med det startades PussyHat project, man vill ta tillbaka ordet Pussy, man vill ha en gemensam markör i tåget och man hoppas att många ska ha stickat sig en Pussyhat. Eller virkat eller sytt eller fått. 
En  PussyHat är rosa och har liksom  kissekattöron.
För att visa min solidaritet och för att inte bara sitta hemma, rädd och ledsen över världsläget, bestämde jag mig för att sticka och skicka.  Av bara farten blev det en toppluva till mig också!

fredag 6 januari 2017

Mössmöte

Inte hade vi lust att arbeta med veden idag i kylan,  så vi bestämde oss för att ta tag i badrummet i stället. Handdukshängare och  hylla eller möjligen skåp skulle kunna öka komfort och trivsel så vi begav oss till Jysk och Jula. Utanför Jysk, som inte hade öppnat än när vi kom dit, träffade vi på en trevlig dam i fin ljusblå mössa och det ena gav det andra så när hon köpt det hon skulle körde henne hem och hon berättade om Skara gille och jag kan ha lovat att lära henne nålbinda. Det blev så trevligt alltihop och det hemliga tecknet som bröt isen var att vi hade varsin hemstickad mössa. Det kan ha varit angora i hennes.
Halsduken blir låångsamt längre.

torsdag 5 januari 2017

Ljusstaken

Det är kallt ute idag så förutom en rejäl promenad har vi mest ägnat oss åt att bara vara.  Ganska skönt.
I samband med lunchen brann det tjocka ljuset ned. Ljusstaken följde med stugan och jag var lite tveksam till den.  Maken var inte tveksam, han ogillade den.
Så den hamnade på hyllan. Jag tog fram den som på skoj ibland. Liksom.
Och nu har vi vant oss.  Väldigt bra ljusstake! Ljuset kommer upp lite från bordet, det står stadigt på sin lilla metallpigg och själva staken står stabilt.
Tur att jag inte slängde ut den!

onsdag 4 januari 2017

Halsduk

Jag stickar inte bara sockor. Just nu är det dubbelstickning på gång, en halsduk till sonen.
Mönstret är "bråktavlan" . Nedersta randen är en hel, nästa är delad i två och visar 1/2, nästa rand är delad i tre.
Jag håller på med 1/11 nu och gör kanske 1/12 också men sedan vänder jag.





















Mitt isiga julgranspynt gjorde jag i silikonformar som jag köpte när barnen var små! Kanske på Panduro...

tisdag 3 januari 2017

Nu är granen pyntad

Pyntet är förgängligt och i julas var det alldeles för varmt.  
Det är runt noll nu så de smälter väl men lite fint blev det allt! En stund!

söndag 1 januari 2017

Karamellsockor

Först ut iår, är dessa sockor,  färdigställda fram på småtimmarna. Garnet är Frost, antalet maskor 40 på stickor 2,5 och det är en födelsedagspresent  till lilla O!